Noutăți

Anul în care oamenii au fost pe punctul să devină zei. Cum a fost readus la viață creierul unui porc mort și cum se vindecă paralizia

2019 a fost un an remarcabil în știința medicală. Cercetătorii au reușit să facă progrese incredibile privind ameliorarea simptomelor unor boli incurabile sau redarea mobilității persoanelor paralizate și menținerea creierului în viață după moarte, scrie BBC.

Un bărbat paralizat a reușit să meargă din nou cu ajutorul unui exoschelet controlat telepatic

M-am simțit ca și când aș fi primul om care a pășit pe Lună”, este declarația unui bărbat de 30 de ani după ce a reușit să facă câțiva pași cu un exoschelet controlat telepatic.

Deocamdată, dispozitivul medical este folosit doar în laborator, dar în câțiva ani acesta ar putea fi folosit pe scară largă, îmbunătățind calitatea vieții persoanelor paralizate.

Cercetătorii au reușit să creeze un medicament unic pentru salvarea unei fetițe diagnosticate cu o boală genetică incurabilă

O echipă de medici din Statele Unite a reușit să creeze de la zero un medicament pentru a-i salva viața unei fetițe de opt ani, diagnosticată cu o boală genetică mortală – boala Batten.

Specialiștii din Boston au descoperit, în urma numeroaselor analize, o mutație unică în codul ADN al pacientei, care a provocat afecțiunea rară a sistemului nervos. Descoperind cauza, medicii s-au gândit că este posibil să găsească un tratament.

În mod normal, un nou medicament ajunge la pacienți după zece ani de teste în laboratoare, însă echipa din SUA a reușit să creeze tratamentul salvator într-un singur an. În ciuda acestei reușite, fetița nu este vindecată, însă are mai puține convulsii.

Separarea gemenilor siamezi

În 2019, întreaga lume a stat cu ochii pe gemenele conjuncte Safa și Marwa. Astfel de cazuri sunt foarte rare, unul la 2,5 milioane de nașteri, iar șansa de supraviețuire este extrem de mică.

Sute de medici, asistente și alți membri ai personalului medical s-au luptat luni de zile pentru a le salva pe fetițele care au suferit numeroase operații înainte să fie separate.

Citește mai mult: Digi 24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii