Noutăți

Antoni Gaudi – arhitectul de geniu care a murit fiind confundat cu un cerșetor…

  •  
  •  
  •  

Antoni Gaudi a fost unul dintre cei mai celebri arhitecți ai tuturor timpurilor. Și-a lăsat amprenta inconfundabilă asupra orașului spaniol Barcelona, care atrage anual milioane de oameni care îi admiră opera.

Stilul său neobișnuit și modul în care folosea culorile, formele și materialele au stârnit admirația multora. Dar au existat și oameni care l-au considerat pe Antoni Gaudi un fanatic religios și lipsit de gust.

Catedrala Sagrada Familia, lucrarea sa neterminată, a fost batjocorită de Picasso, în timp ce scriitorul George Orwell a numit-o „o monstruozitate modernă”, potrivit The Guardian…

Sagrada Familia – obsesia pentru care a renunțat la tot

Gaudi nu a fost primul arhitect care a lucrat la Sagrada Familia.

Construcția bazilicii a început în 1882, sub coordonarea lui Francisco Paula de Villar, un important arhitect catalan. De Villar și-a dat demisia în anul următor, iar Antoni Gaudi i-a luat locul…Cu câțiva ani înainte de moartea sa tragică, Antoni Gaudi s-a retras din societate. Și-a abandonat activitățile zilnice pentru a se concentra doar pe credința sa și pe construcția Sagrada Familia…

Construcția a continuat după moartea sa, dar a fost întreruptă de războiul civil spaniol la mijlocul anilor ’30. Lucrările au fost reluate în anii ’50, iar data preconizată pentru finalizare este anul 2030.

Moștenirea lui Antoni Gaudi, este, așadar într-o continuă transformare…

Citește mai mult: Incredibilia

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii