Noutăți

ANTOLOGIA RUSINII: Emil Constantinescu, vinovat de înaltă trădare. Iată cum au fost cedate Ucrainei teritoriile românești furate de URSS

Articol preluat din săptămânalul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare): În data de 28 noiembrie 1991, când Ucraina se pregătea de Referendumul pentru declararea independenței sale, ca republică separată de URSS, Parlamentul României dădea o declarație prudentă și responsabilă, prin care atrăgea atenția viitorului stat independent că „teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa, Ţinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei […] au fost rupte din trupul ţării, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S., la 24 decembrie 1989, şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991”.

Atenție! Această declarație era semnată de un Parlament cu o majoritate detestabilă, aservită lui Ion Iliescu & Comp. Și totuși… Iată textul Declarației:

„1. Parlamentul României a luat cunoştinţă de hotărârea autorităţilor de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independenţei Republicii Ucraina.

Profund ataşat principiilor fundamentale ale respectării drepturilor şi libertãţilor fundamentale ale omului şi ale popoarelor de a-şi hotărâri soarta, Parlamentul României salută hotărârea autorităţilor ucrainene de la Kiev de a organiza un referendum privitor la independenţa Republicii Ucraina.

Având în vedere că acest referendum ar urma să se desfăşoare şi pe teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa, Ţinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei – Parlamentul României declara solemn că aceste teritorii au fost rupte din trupul ţării, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991.

Desigur, este dreptul Ucrainei sa organizeze un referendum pentru independenta sa, dar acest referendum nu poate avea valabilitate în privinta teritoriilor româneşti anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparţinut niciodatã Ucrainei şi sunt de drept ale României.

 1. Parlamentul României reitereaza atasamentul față de prevederile Actului final al Conferintei C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificãrii frontierelor pe cai paşnice, diplomatice.
 2. Parlamentul României, declară solemn că referendumul organizat de autoritãţile de la Kiev în teritoriile româneşti încorporate cu forța în cadrul fostei U.R.S.S. – respectiv în Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi în judeţele din sudul Basarabiei – este nul şi neavenit, precum şi consecinţele acestuia.
 3. Parlamentul României cere parlamentelor şi guvernelor tuturor statelor care vor recunoaşte independenta Ucrainei să declare expres că aceasta recunoştinţã nu se extinde asupra teritoriilor româneşti menţionate.
 4. Parlamentul României se pronunţa pentru începerea unui dialog cu Parlamentul de la Kiev în vederea examinãrii, împreunã a problemelor stabilirii unor relaţii de buna vecinãtate şi colaborare între România şi Ucraina şi invita, în acest scop, o delegaţie parlamentarã ucraineana urmeazã sa efectueze o vizita la Bucureşti, cât mai curând posibil.
 5. Parlamentul României solicita guvernului tarii sa înceapã de urgenta negocieri cu autoritãţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forta de U.R.S.S.

Aceasta declaraţie a fost adoptatã de Parlamentul României în şedinţa din 28 noiembrie 1991, cu unanimitate de voturi.

PREŞEDINTELE SENATULUI                             PREŞEDINTELE ADUNĂRII

                                                                                               DEPUTAŢILOR

Acad. ALEXANDRU BÎRLĂDEANU                                     MARŢIAN DAN

certitudinea 3

Căutați nr 3 al ziarului CERTITUDINEA în toate chioșcurile de ziare din țară

În pofida și împotriva oricărei logici normale și fără nicio circumstanță atenuantă, pe 2 februarie 1997, președintele României de la momentul acela, Emil Constantinescu, semna păgubosul tratat cu Ucraina, intitulat eufemistic Tratat cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina. De fapt, „păgubos” este puțin spus. Este pur și simplu un act de trădare națională, care a consfințit de bună voie, pentru totdeauna, pierderea tuturor teritoriilor răpite României, de sovietici, Prin Tratatul Ribbentrop-Molotov, și făcute astfel cadou Ucrainei: Bucovina de Nord, Ținutul Herța, Ținutul Hotin şi judeţele din sudul Basarabiei. Iată ce stipula, la articolele 1 și 2, Tratatul semnat de Emil Constantinescu:

„[…] ART. 1

1.) Părţile contractante îşi întemeiază relaţiile lor pe încredere şi respect reciproc, cooperare şi parteneriat.

2.) Părţile contractante vor respectă, în relaţiile reciproce, ca şi în relaţiile cu alte state, principiile Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite şi ale Actului final de la Helsinki: egalitatea suverană, nerecurgerea la forţă sau la ameninţarea cu forţă, inviolabilitatea frontierelor, integritatea teritorială a statelor, reglementarea paşnică a diferendelor, neamestecul în treburile interne, respectarea drepturilor omului, egalitatea în drepturi şi dreptul popoarelor de a dispune de ele însele, cooperarea dintre state şi îndeplinirea cu bună-credinţă a obligaţiilor asumate conform dreptului internaţional.

ART. 2

1.) Părţile contractante, în concordanţă cu principiile şi normele dreptului internaţional şi cu principiile Actului final de la Helsinki, reafirmă că frontiera existentă între ele este inviolabilă şi, de aceea, ele se vor abţine, acum şi în viitor, de la orice atentat împotriva acestei frontiere, precum şi de la orice cerere sau acţiune îndreptată spre acapararea şi uzurparea unei părţi sau a întregului teritoriu al celeilalte părţi contractante. […]”

Acest „Tratat de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina” ne apare, astăzi, în prejma Centenarului Marii Uniri, de-a dreptul abominabil, fie că-l evaluăm comparativ cu Declarația Parlamentului României din 28 noiembrie 1991, fie că îl luăm ca atare, confruntat doar cu istoria noastră de veacuri. Căci oricum am prezenta lucrurile, Emil Constantinescu a cedat, pur și simplu, o parte din România, fără să aibă scuza unei situații de război sau a unei compensații pe măsură. Compensație care, de altfel, nici nu avea cum să existe. Tratamentul intolerabil de care „beneficiază” astăzi, ca nație, românii din Ucraina vor constitui în veci stigmatul unui președinte trădător de țară, pe nume Emil Constantinescu.

MIRON MANEGA


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

13 Comments on ANTOLOGIA RUSINII: Emil Constantinescu, vinovat de înaltă trădare. Iată cum au fost cedate Ucrainei teritoriile românești furate de URSS

 1. Nu sunt deacord cu această afirmație iresponsabilă si post-factum despre înaltă trădare. Fără acest Tratat România nu ajungea nici în UE, nici în NATO. Și eventual, posibil cineva organiza vre-o revoluție colorată, prin care NATO, ca și în Serbia, participa la dezmembrarea teritorială a României.

 2. Dl Emil Constantinescu si-a asumat aceasta grea decizie pentru a crea șansa unui viitor mai sigur pentru România.

 3. Tare nu-mi plac bârfitorii și fricoșii care doar post-factum “găsesc pe cineva vinovat” – și duc lumea în eroare cu astfel de informații, posedând o gândire îngustă asupra unor probleme mai globale.

 4. Atâta vreme cât odiosul Tratat Ribentropp – Molotov a fost anulat, înseamnă că granițele României trebuiau reașezate în forma anterioară, adică normală! Nu ar fi fost vorba de vreo ocupare samavolnică a teritoriilor respective, ci de o reparație istorică! Oare asocierea unei țări la diverse uniuni sau pacte internaționale este mai importantă decât adevărul istoric??

 5. Mai Bors,
  Constantinescu a fost tradator si vanzator de tara, asa e consemnat in istorie. Punct

  Sti ce a spus conducatorul Serbiei? Ca nu cedeaza Kosova si nu-l va recunoste pentru a intra in UE.

  Dar ar fi interesant sa vedem cei ce au fost in spatele acestei vanzarii daca erau alogeni. Brucan stim ca a fost.

 6. Domnul Constantinescu a cedat cateva “bucati” de românie, deja cedate. Domnul Ion Iliescu, impins de o intreaga sleahta de conspiratori (numele lor nu le cunoastem, ni l-au servit doar pe cel de Iliescu), au cedat intreaga Românie din 1989 incoace. Cine e mai tradator de tara?
  si la ce ne mai serveste acum stabilirea acestui adevar?
  ii mai serveste unui om cu un picior amputat sa stie cine i l-a taiat? ii mai lipeste cineva piciorul inapoi?
  am avut ce am meritat, si tot asta avem si in continuare.

  • Gresit. Romania nu a recunoscut niciodata pana la tradatorul de Constantinescu ca teritoriile Basarabiei fac parte din Ucraina oficial dar nelegal.
   Nelegat , deoarece presedintele (inconjurat de naparci alogene si folosinduse de puterea pozitiei) incalca constitutia, El nu avea acest drept sa cedeze teritoriul tarii.

 7. Nu contează nicio conjuctură favorabilă sau nu, trădarea este evidentă şi clară din partea lui Constantineacu, iar ce care-i caută scuze sunt la fel de trădători. Solicit denunţarea acestui tratat semnat de un trădător odios. Teritoriul României nu se negociază, nu se vinde la mezat. Blestemaţi fie în veci de cei care au murit pentru apărarea lui şi întregirea lui de la cotropitori!

 8. cetățeanul tulburat // 27 noiembrie 2017 at 15:55 // Răspunde

  NATO și UE …O minciună…Se vor desființa la un moment…
  Se va cutremura planeta în curând!

 9. Să vedem cum stau lucrurile, fără patimă, cu luciditate (deşi e greu să fi lucid când 500.000 de români au fost abandonaţi sub o nouă ocupaţie – vezi accentuarea politicii de ucrainizare după semnarea TRATATULUI în iulie 1997):
  – în 199o regimul Iliescu recunoaşte existenţa R.Moldova ca stat (al doilea stat românesc) şi încheie TRATATUL de prietenie cu URSS prin care recunoaşte graniţele existente şi se angajează să nu încheie alte alianţe cu terţe părţi (NOROC CĂ URSS s-a destrămat)
  – în 1991/1992 urmează declaraţiile parlamentelor din România, R.Moldova, Polonia, Germania, Rusia ş.a. prin care se constată NULITATEA pactului Hitler Stalin din 23 august 1939. Ucraina nu aderă la aceste declaraţii.
  – în 1994 marile puteri SUA, Rusia şi UK cedează şantajului Ucrainei privind cedarea arsenalului nuclear şi recunoaşte, printr-un TRATAT, frontierele Ucrainei “moştenite” de la RSS Ucrainiană;
  – în 1997, din dorinţa de a intra în NATO, regimul Constantinescu începe negocieri cu statele vecine pentru încheierea de TRATATE de bună vecinătate (condiţie impusă de NATO statelor care doresc să intre în Organizaţia militară). Astfel, negocierile cu Ucraina sunt conduse de MAE condus de Adrian Severin. Partea română negociază în “genunchi” (cedând tot, inclusiv cele 4 raioane româneşti Hliboca, Storojineţ, Noua Suliţa şi chiar şi Herţa care nu intrase în cerinţele lui Stalin. Se cedează deasemenea şi Insula Şerpilor intrată în componenţa URSS abia în 1948 cu Proces Verbal!!). Constantinescu semnează TRATATUL, Senatul (cameră decizională) votează Legea de adoptare a tratatului, sub presiunea fantastică a evreului Petre Roman şi ciudatului de Adrian Severin cu scorul de 65 la 50. Iată cum s-a decis soartta a jumătate de milion de români cu o diferenţă de 15 voturi!!Cam mulţi trădători!
  – Constantinescu se apără mai târziu sugerând că i-a fost impusă iniţierea şi promulgarea acestui TRATAT cu Ucraina ca şi CONDIŢIE DE INTRARE ÎN NATO.
  De fapt n-am intrat nici în NATO, iar Departamentul de Stat al SUA declară oficial că n-a PUS NICIO CONDIŢIE ROMÂNIEI PENTRU A INTRA ÎN NATO!!
  – intrăm totuşi în NATO după 7 ani cu voia lui Dumnezeu care a “aranjat” căderea turnurilor gemene din New York în 2001 şi creşterea importanţei strategice şi geopolitice a României în regiunea Mării Negre.
  – în 1992/93 mulţi primari români din reg. Cernăuţi, mai ales din Herţa au arborat tricolorul pe primării fiind siguri de reunurea cu România. Chiar şi ucrainienii se pregătiseră pentru cedarea Herţei şi insulei Şerpilor. Profesorul Victor Liliac lider al mişcării românilor din Herţa cade la datorie, iradiat – o stradă din or. Herţa îi poartă numele. Dar statul român nu reacţionează. Pentru românii din Ucraina, 1997 rămâne un an negru, de doliu.
  – mai există totuşi o speranţă: unul din diplomaţii români prezenţi la negocieri în martie-mai 1997 din partea română a reuşit, prin inteligenţă şi curaj să impună introducerea ARTICOLULUI 27 ÎN TRATAT, care prevede posibilitatea DENUNŢĂRII TRATATULUI DE CĂTRE UNA DIN PĂRŢI, UNILATERAL, DIN 5 ÎN 5 ANI (2017 ar fi fost posibil dar cu guvern PSD-ALDE de trădători s-a pierdut trenul deşi li s-a cerut cu argumente necesitatea renegocierii tratatului) CU NOTIFICAREA părţii vinovate de încălcarea TRATATULUI CU UN AN ÎNAINTE. Dacă mai rezistă Ucraina încă 5 ani abia în 2021 STATUL ROMÂN POATE NOTIFICA PARTEA UCRAINIANĂ ÎN VEDERE RENEGOCIERII ŞI/SAU DENUNŢĂRII TRATATULUI ÎN ANUL 2022. DOAMNE AJUTĂ!

 10. Mircea Vâlcu-Mehedinți
  Să se știe: Acel tratat este tratatul conducătorilor khazaro-evrei ai României, astfel, Emil Constantinescu (nume adevărat: Pataievici, după tată, și Kuzmici, după mamă); Severin (nume adevărat Kuznețov); Silviu Brucan (nume adevărat: Saul Bruchner). Toți khazaro-evrei.
  Nu mai vorbesc de Traian Băsescu (nume adevărat: Braunovici).

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii