Noutăți

Antibioticele, din ce în ce mai inutile: câți oameni au ajuns să decedeze din cauza bacteriilor rezistente

Din cauza abuzului global de antibiotice, aceste tipuri de tratament au devenit din ce în ce mai ineficiente. În plus, au alimentat dezvoltarea unor bacterii periculoase rezistente la tratament. Problema cu antibioticele se cunoaște de mult timp. Cu cât iei mai multe și mai des, cu atât organismul și bacteriile problematice tind să fie imune la ele.

Din păcate, pentru că abuzul de antibiotice s-a petrecut la scară largă, avem cu toții de suferit din acest motiv. Nu de alta, dar bacteriile s-au transformat în ”superbacterii” și sunt mai periculoase ca niciodată. Astfel s-a ajuns la situația dramatică din Statele Unite ale Americii.

De aproximativ două ori mai mulți oameni decedează în SUA comparativ cu celelalte colțuri ale mapamondului din cauza bacteriilor care au ajuns să fie imune la antibiotice.

Existau de mult timp speculații pe marginea acestei situații grave, dar acum avem o statistică mai clară confirmată de oficialii americani responsabili de sănătatea publică. Așa numitele „superbacterii” îi alarmează pe experți din domeniul sănătății din cauza ritmului accelerat de creștere și răspândire.

Pe baza unui raport privind riscurile la adresa sănătății, cel mai cuprinzător de acest tip din ultimii 6 ani, al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a determinat că, anual, în Statele Unite au loc 2,8 milioane de infecții cu bacterii rezistente la antibiotice.

Acestea se reflectă în aproximativ 35.000 de decese. Studiul anterior a fost publicat în 2013 și raportase 2 milioane de infecții anuale, cu doar 23.000 de fatalități.

La nivel global, pe marginea acestui fenomen, au existat de mult timp avertismente din partea responsabililor de sănătate publică.

Citește mai mult: Playtech


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii