Noutăți

Angkor Wat, magnificul oraș pierdut în jungla Asiei. Foto și Video

Angkor wat. Near Siem Riep. Cambodia

Orașul în care a fost construit templul, Angkor Wat, este situat în Cambodgia de astăzi și a fost capitala imperiului Khmer. În acest oraș sunt sute de temple. A fost cel mai mare oraș din lume până la Revoluția Industrială.

TvyamNb-BivtNwcoxtkc5xGBuGkIMh_nj4UJHQKuoFixP2NItktYl5PtAAsX8kS0DFTU6P21JJHo

Construit între 1113 și 1150 și având o suprafață de aproape 200 de hectare, este unul dintre cele mai mari monumente religioase construite vreodată. Numele lui se traduce prin “Orașul Templu”.

Inițial, Angkor Wat a fost templu Hindus dedicat zeului Vishnu. În secolul 14 a fost transformat în templu Budist și tot atunci au fost adăugate statui ale lui Buddha.

Angkor_Wat

Turnul central de 65 de metri este înconjurat de patru turnuri mai mici și de ziduri înconjurătoare, amplasament care recreează imaginea Muntelui Meru, un loc legendar în mitologia Hindusă, despre care se spune că se află în spatele munților Himalaia, lăcașul zeilor.

TvyamNb-BivtNwcoxtkc5xGBuGkIMh_nj4UJHQKuorwSpG1aqj0fevgQDSGWDM7Nc7Ckgo_aBt08Kw

ta-prohm-ruins-062109-lw

Monks at Angkor, 2006

L1033656-2

Traducere și adaptare, Ancuta Motoianu

Sursa foto: nature.washyourbrain.org, en.wikipedia.org

Sursa: livescience.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Angkor Wat, magnificul oraș pierdut în jungla Asiei. Foto și Video

 1. cetățeanul tulburat // 7 iulie 2016 at 23:06 // Răspunde

  Nu vi se pare ciudat faptul că toate siturile din trecut, de pe toată planeta, poartă denumirea de “Temple” ???!
  Băieții ăia din poze îmbrăcați în portocaliu, sunt puși de formă acolo, doar să păcălească privitorii și să le deruteze gândurile…
  Nu v-ați pus întrebările: De ce au ajuns acele construcții din granit așa degradate doar în 800 de ani?!
  …noi avem bisericile lui Stefan Vodă cel bun, construite din lemn și sunt acolo de 500 de ani, în picioare…să fie lemnul mai rezistent, decât granitul???!
  Să îi întrebăm pe cambodgieni de unde au adus “strămoșii” lor atâtea bucăți de granit, cum le-au tăiat și prelucrat să fie puse precum cărămizile una peste alta fără mortar?! Cum de s-au gândit să facă bosoreliefuri reprezentând umanoizi cu 4,6,10,12 mâini? De ce au executat atâtea sculpturi în interiorul “templelor” din granit reprezentând elefanți în mărime naturală, lei în mărime naturală, umanoizi cu cap de maimuță, umanoizi cu cap de porc, umanoizi cu cap de…ceva ce nu există pe planeta asta, multe animale ce nu cunoaștem noi azi, dinozauri sculptați pe pereții “templelor”???! Cine puii mei a avut scule să sculpteze în granit acum 1000 de ani?!!!
  Nu mai spun de faptul că toate “templele” sunt construite intr-o câmpie inundabilă, atâta greutate, pe ce fundații, la o altitudine de 18m față de golful Thailandei!!!
  Acum ar trebui să sărim toată planeta pe ei și să nu așteptam să distrugă/falsifice ceea ce s-a descoperit acolo de curând, ca și în Egypt, ca și în multe alte locuri…ni se stinge lumina și să așteptăm când sunt gata toate minciunile lor, să le luăm noi fraierii de bune…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii