Noutăți

America Spaceport – cum arată primul aeroport spațial privat din lume (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

America Spaceport este primul port spațial comercial din lume. Se află în sudul statului New Mexico, foarte aproape de celebrul orășel Roswell. Proiectul în valoare de 209 de milioane de dolari se întinde pe o suprafață de 7.300 de hectare de teren și a atras atenția întregii lumi datorită ambițiilor sale îndrăznețe, arhitecturii uimitoare și a faptului că găzduiește prima companie comercială spațiale de pasageri din lume, Virgin Galactic, care a lansat din 2012 și până acum peste 12 zboruri suborbitale private. O astfel de călătorie de doua ore și jumătate costă 200.000 de dolari.

Aeroportul spațial include pe lângă zonele de lansare și un terminal, un hangar, echipe de intervenție capabile să reacționeze eficient în cazul unor evenimente nedorite, un mic hotel și un restaurant. Conceptul inițial al aeroportului spațial a fost propus de Dr. Burton Lee, lector la Universitatea Stanford, în anul 1990. Construcția primei facilități de lansare temporară a început la 4 aprilie 2006., iar primele imagini din cadrul proiectului au fost date publicității acum 10 ani.

Lucrările s-au încheiat în august 2012, iar de atunci și până astăzi, America Spaceport operează zboruri sub licență FAA.

spaceport-america-18[2] spaceport-america-3[2] spaceport-america-14[9] spaceport-america-17[6] spaceport-america-16[6] spaceport-america-11[5] spaceport-america-10[5] spaceport-america-19[6]

Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii