Noutăți

Amendă FABULOASĂ pe numele primarului UDMR – Mădăraș din cauza drapelului Ungariei

Ca urmare a acțiunilor jurnalistului Dan Tanasă, cel care monitorizează acțiunile deplasate ale extremiștilor maghiari, primarul Biró László din Mădăraș, județul Harghita, s-a ales cu o amendă de 32.000 de euro pentru folosirea abuzivă a steagului Ungariei pe clădirea primăriei și pentru refuzul de a da steagul jos, după o sentință obligatorie în instanță. Mai mult decât atât, dacă personajul insistă să nu respecte legea, se pare că îl așteaptă și închisoarea.

Desigur, fără acțiunile lui Dan Tanasă în presă, în instanță sau pe lângă prefectură, probabil că nu s-ar fi întâmplat nimic, că na, oficialii guvernului sunt “toleranți”. Din fericire, ca și în atâtea alte situații, “civilii” fac adeseori mai mult decât cei plătiți să supravegheze astfel de lucruri.

Iată ce ne spune Dan Tanasă pe blogul său:

“Prefectul județului Harghita a confirmat în luna martie a.c. redacției Informația Harghiteifaptul că amenda va fi plătită de primarul UDMR din buzunarul său, nu din fondurile publice.

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins în data de 28 martie a.c. apelul formulat de primarul comunei Mădăraș împotriva sentinței Tribunalului Harghita care a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.

La începutul lunii februarie a.c. Tribunalul Harghita a admis acțiunea Prefectului Județului Harghita și a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.

Primarul UDMR din Mădăraș, județul Harghita, Biró László, a fost obligat definitiv, încă din iulie 2014, să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe sediul primăriei (detalii aici). În prealabil, Biró fusese amendat de prefect de două ori, la sesizarea subsemantului, pentru faptul că arborează în mod permanet drapelul Ungariei pe sediul primăriei (detalii aici).

Prefectul județului Harghita a acționat în acest numai la sesizarea subsemnatului și numai după ce acest caz a ajuns în atenția opiniei publice naționale (detalii aici).

Potrivit Prefecturii Harghita, care a solicitat Tribunalului Harghita să stabilească valoarea finală a amenzii, UDMR-istul Biró László este obligat să plătescă 146.195 lei (aprox. 32.000 de euro). În afara acestei amenzi, Biró László a mai fost amendat deja cu suma de 11.500 de lei pentru arborarea drapelului Ungariei pe Primăria Mădăraș (detalii aici) fără însă să fie impresionat.

De menționat și faptul că zilele trecute drapelul Ungariei era în continuare arborat pe sediul Primăriei Mădăraș, primarul UDMR schimbându-i doar locația. La alegerile locale din data de 5 iunie a.c. Biró László a câștigat un nou mandat de primar candidând din partea UDMR.”

Sursa: Dan Tanasă

sentinta

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Amendă FABULOASĂ pe numele primarului UDMR – Mădăraș din cauza drapelului Ungariei

  1. In ce tara traim: in Romania sau in Ungaria?

    Cum se face ca acel primar este inca
    in functie?..trebuia destituit imedat!

  2. fotografia ce insoteste acest articol , prezinta un drapel al ungariei , cu stema statului ungaria . deci parca primaria in cauza ar fi a statului ungaria . nu este deloc bine , iar majoritarii din tara asta sunt umiliti si desconsiderati . am auzit ca la noi se vor schimba insemnele nationale : se va umbla si la steag si la stema . stema va primi coroana de otel a Romaniei pe capul acvilei , in rest ramane la fel , adica cum a conceput-o heraldistul maghiar kopetzi., cu Ardealul la urma , ca in stema regarului ungar din dialismul austro-ungar ! cat despre steag , aud ca ar primi stema . situatia este delicata , caci din punct de vedere tehnic , steagul Romaniei nu primeste stema , decat in cazuri speciale . mi-a explicat si mie un specialist si am inteles . in centrul steagului , noi avem galben , iar acvila romaniei este de aur . asadar aur (galben) pe galben este ilizibil – nu se vede . cum este acum este bine , dar adevaratii cunoscatori nu sunt intrebati . politicienii stiu totul. bucurativa dragi romani ca politicienii atotcunoscatori vegheaza pentru noi !

  3. pentru inteligentul hun : sa cerceteze mai intai originile , asadar A D N -ul cetatenilor unguri , chiar al sau in special , sa vada cat sange de hun are ! ADN-ul nu minte . daca o si face este un om inteligent , iar daca nu o face , inseamna ca a fost doar “bine”indoctrinat- iar atunci nu ma pot pronunta despre inteligenta sa .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii