Noutăți

Ambasadorul Turciei despre Mega Moscheea din București. Declarații surprinzătoare…

Cotidianul.ro: Turcia nu va insista pentru construcţia Marii Moschei la Bucureşti, dacă acest lucru riscă să umbrească relaţiile dintre Ankara şi România, a spus ambasadorul turc la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, într-un interviu pentru News.ro.

„În primul rând, vreau să subliniez că Turcia nu are o obsesie din a construi o moschee la Bucureşti (…).Dacă vedem că acest proiect pentru moschee în România este abuzat şi aprinde sentimente antiturce şi islamofobe în societate, ne oprim şi facem câţiva paşi în spate (…).Noi suntem o ţară responsabilă şi apreciem Parteneriatul Strategic şi nu am permite nimic care să pună în umbră această relaţie, nici măcar acest proiect”, a subliniat Ertaş.

Diplomatul a respins o serie de informaţii apărute în presă, potrivit cărora Ankara „acţionează în secret, că nu informează Muftiatul sau că nu informează opinia publică română”. „Credem că în spate se află activişti anti-Turcia, în special membri FETO (organizaţia clericului Fethullah Gulen – n.r.). Nici măcar nu am cerut PUZ, de exemplu, cedând în privinţa proiectului”, a insistat el.

“Deci ştirea că lucrările vor începe în 2017 şi că Turcia acţionează clandestin este complet greşită. Nu s-a convenit nimic nici în privinţa stilului arhitectural sau al mărimii moscheii”, a adăugat Ertaş.

Ambasadorul a atras atenţia că, deşi se vorbeşte despre proiectul Marii Moschei de aproximativ 10 ani, „în ultimii doi ani, am constatat că chestiunea acestui proiect a scăpat de sub control şi a devenit un material pentru extremişti, pe care îl folosească atât împotriva musulmanilor cât şi împotriva Turciei”.

“Suntem foarte îngrijoraţi de accentuarea islamofobiei în aceste cercuri restrânse. Dar suntem şi foarte fericiţi că majoritatea românilor şi liderii din poziţiile de responsabilitate se distanţează de această retorică islamofobă”, a afirmat diplomatul.

Citește mai mult aici: Cotidianul.ro

P.S. De remarcat tupeul ambasadorului Turciei la București care pretinde, nici mai mult nici mai puțin, că de fapt protestele anti-moschee ar fi inspirate și finanțate de adversarul politic al lui Erdogan. Cu alte cuvinte, românii ar vrea moschee în București doar că câțiva extremiști români finanțați de Gulen tulbură apele… Ce nesimțire!


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Ambasadorul Turciei despre Mega Moscheea din București. Declarații surprinzătoare…

 1. Cu sau fara moschee, tara e vanduta perciunatilor. Asa ca, bucuria nebunilor.

 2. Un ostas al lui Brancoveanu! // 15 iulie 2017 at 1:45 // Răspunde

  Este o manevra sa poata actualiza actul de concesiune!

  Uitati ce fac in Balcani:
  Bosnian Muslims Rebuild Historic War-Ruined Mosque
  http://www.balkaninsight.com/en/article/bosnian-muslims-rebuild-historic-war-ruined-mosque-04-12-2017

  Bosnia’s 16-Century Ferhad Pasha mosque re-opens
  http://www.bbc.com/news/world-europe-36237014

  Serbian Mufti Denounces Demolition of Illegal Mosque
  http://www.balkaninsight.com/en/article/belgrade-authorities-demolished-illegally-built-mosque-05-26-2017

 3. Pana sa ceara sa faca o moschee in Bucuresti, ar trebui ca turcii sa dea Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol urmasilor celor ce au construit-o si adevaratilor proprietari, adica romanilor.
  Dupa asta mai vorbim .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii