Noutăți

Ambasadorul Braziliei i-a mulțumit lui Eminescu pentru… creșterea economică spectaculoasă a țării sale!!!

Prima reacție la o astfel de știre poate să fie cea de neîncredere. Vorba aia, Eminescu a fost poet. Ce treabă ar avea el cu avântul economic al unui stat modern?! Ei bine, Eminescu a fost și jurnalist, a fost și sociolog, chiar și politician… Puțini știu că printre studiile geniului român se află și unul care poartă numele de Teoria Statului Organic, viziune care a stat la baza exploziei economice a Braziliei in perioada 2000 – 2012.

Ca o confirmare a acestui lucru, Jeronimo Moscardo, ambasador al Braziliei în România, a făcut în anul 2003, cu ocazia decernării de către Academia Română a titlului Doctor Honoris Cauza, o afirmație cel puțin surprinzătoare pentru noi: “Mulțumesc României și în special domnului Eminescu pentru faptul că Brazilia a cunoscut cea mai mare creștere economică din lume.”

Invitat în emisiunea mea, ADEVĂRURI TULBURĂTOARE (Nașul tv), jurnalistul Miron Manega, un om care a investigat afirmația ambasadorului brazilian, ne împărtășește ce a descoperit: Mihail Manoilescu, unul dintre cei mai mari economiști români, fost Guvernator al Băncii Naționale, a încorporat într-o celebră lucrarea de-a sa, Noua teorie a protecționismului și schimbului internațional”, Teoria Statului Organic a lui Eminescu.

Cartea lui Mihail Manoilescu, publicată în anul 1932, este tradusă în portugheză, ajunge în Brazilia unde devine curs universitar, din anii 1970 program economic al țării, iar în perioada 2000-2012 transformă radical Brazilia, generând o creștere economică spectaculoasă…

Acum, dacă teoria lui Eminescu despre Statului Organic, dezvoltată de Mihail Manoilescu în Noua teorie a protecționismului și schimbului internațional”, a ajuns să fie program economic de succes al unei țări cu o suprafață aproape cât a Europei, ne-am putea întreba de ce nu o aducem în dezbaterea publică din România și apoi să o folosim pentru progresul economic al țării?

Ei bine, nu avem voie! Cei de la Institutul Elie Wiesel au făcut spume la gură atunci când Banca Națională a emis o monedă comemorativă pentru Mihail Manoilescu, unul dintre cei mai mari economiști ai lumii, ucis de comuniștii bolșevici! Așadar, un alt mare gânditor român anti-comunist pe care acești indivizi vor să ni-l șteargă din memorie și ale cărui studii ar vrea să le interzică. Mai rămâne ca cei de la Elie Wiesel să ceară și scoaterea lui Eminescu din manuale – doar a fost foarte critic cu evreii din vremea lui!

Până una alta, vă invit să urmăriți emisiunea unde l-am avut invitat pe jurnalistul Miron Manega, pentru a afla și alte lucruri cu adevărat inedite despre viața și faptele lui Eminescu. Vă asigur că merită!

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

10 Comments on Ambasadorul Braziliei i-a mulțumit lui Eminescu pentru… creșterea economică spectaculoasă a țării sale!!!

 1. Felicitari pentru aceasta luare de pozitie (ca si pentru celelalte),domnule Roxin! Din pacate, e cam singulara,spun asta dupa ce am citit destule articole despre scandalul cu moneda BNR-ului.Nimeni(aproape) nu are curaj sa miste in front!

 2. fac spume evrei?
  ca doar ei cu mina lor si-au facut toata acesta respingere, ura din partea tuturor natiilor dea lungul timpului.
  si mai vorbesc.
  ma mir cum de i-au lasat sa-si faca stat.
  ca asa trebuiau lasati si kurzii.
  sau acestia nu sint popor?

 3. Pot sa faca spume cat vor evreii de la Institutul Elie Wiesel, nu inteleg de ce nu avem voie sau cum pot bloca un program economic de dezvoltare a Romaniei bazat pe studiile privind Teoria Statului Organic? Adica “Noua teorie a protecționismului economic internațional” este marca inregistrata pe numele Institutului Elie Wiesel sau ce? Eu cred ca putem aplica orice teorie sau program de dezvoltare economica dorim dar problema este ca nu dorim, preferam sa ne dam singuri la cioale si sa dam mereu vina pe altii.

 4. Ioan Silviu // 17 mai 2016 at 13:01 // Răspunde

  Foarte , foarte interesant ! Unde gasim teoria lui Eminescu despre Statului Organic, dezvoltată de Mihail Manoilescu în “Noua teorie a protecționismului economic internațional” ??? Ref. antisemitism…. da, e condamnabil ! Cu tot ce tine de aceasta notiune. (propaganda, izolare, crime / genocid, tratament inegal, umilinte, lagare , etc, etc…).
  Dar fabrica Ford nu s-a inchis, BAYER exista(desi au fabricat Cyclon B), savantii care au lucrat la V1 si V2 au lucrat la misiunea Apollo…
  OK, poate sa facem moneda comemorativa e prea ostentativ, dar sa republicam discret o carte…. Si poate e chiar mai folositor .
  Reeditarea ar putea fi un proiect . Personal sau al unei organizatii.

 5. Ne merităm soarta intr-o societate tot mai degradată. O societate care știe că Eminescu a fost un poet nebun,căruia pisica i-a mâncat creierul, Vlad Ţepeş e dracula, Stefan cel Mare era cu..ar etc. Cum să avem pretenții la o clasă politică normală când societatea este indiferentă, ignorantă, lipsită de cultură și educație.
  100% din populația României știe cine este Bianca Drăgușanu și multi iau aceste cârpe drept model în viața și max. 1% știu că avem un geniu încă în viața Pr.Dr. Leon Dănăilă. El nu face rating deci nu prezintă interes.

  • Allo, ia-o mai usor cu procentele.100% minus unu. Adicatele stimabile,moi nu stie de aceasta duduie, dar mi-ar place sa studies la ce rivnesc 99,999……% dintre cei care locuiesc in zona carpatilor,parte din dacia mare.

 6. Eminescu- un geniu, un ADEVARAT AVATAR PLANETAR, asa cum bine l-a numit un iubit aradean Dumitru Ioan Branc. Pacat ca nu este pretuit in tara sa asa cum ar trebui!
  Am fost, sunt si voi ramane vesnic indragostita de luminosul Luceafar, neasemuitul Mihail Eminescu.

 7. Jeronimo Moscardo est un prieten adevarat al Romaniei si al oamenilor de la noi. Am simtit asta de cateva ori, cand in drumul aderarii noastre la UE dansul a stiut sa spuna lucrurilor pe nume, in pofida tendintelor abracadabrante ale presei si ale oficialilor, de multe ori negociind in genunchi conditiile de parcurs (vezi numai domeniile agriculturii si dezvoltarii regionale)

 8. De ce nu dati filmuletul unde se explica in confewrinta de la Teheran cine a fost de fapt acest Elie Wiesel de catre cei care au fost in jurul lui in anumite momente ale vieti sale.
  Cautati “Conferinta despre Hlocaust de la Teheran”Organizata cu participarea Presedintelui de la acea vreme si asociatiile evreiesti din IRAN.Nu este contestarea holocaustului sau alt ceva este o conferinta unde se spune multe chiar de catre asociatia evreilor din IRAN.
  DECI REPET NU ESTE NIMIC IN LEGATURA CU DENIGRAREA SAU IMPOTRIVA HOLOCAUSTULUI.DAR MERITA DIFUZAT SI VAZUT.ESTE OFICIAL INREGISTRAT SI DAT PE INTERNET, IN SPATIUL PUBLIC.

 9. Anul mortii lui Mihai Eminescu este 1889 si nu 1989
  minutul 12:23 din interviu.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii