Noutăți

Alzheimer – O afacere de miliarde. Dezvăluiri despre adevăratele cauze ale bolii și industria farmaceutică care se îmbogățește pe seama bolnavilor

Cristian Mureșanu, TVR Cluj: Marile corporatii farmaceutice vor sa faca din dumneavoastra “clienti pe viata”. Va ofera produse, doar cit sa va mentina in viata, si nu neaparat ca sa va vindece. De ce ? Am corelat emisiunea de azi cu o parte din sugestiile dumneavoastră legate de seria celor 4 episoade, difuzate în luna decembrie 2017, avându-l ca invitat pe cercetătorul Michael Fossel, profesor la Universitatea Stanford. Printre mesajele pe care mi le-aţi scris, şi pentru care vă mulţumesc, cineva mă întreba, destul de îngrijorat, ce anume vor putea face pacienţii deja bolnavi de Alzheimer, în perioada celor 10 sau 20 ani până ce invenţia profesorului Fossel, va putea fi aplicată pe scară largă.

Pentru a descoperi o a doua posibilitate, care ar oferi mai multe speranţe pacienţilor, care se află acum în faza incipientă a maladiei Alzheimer, a trebuit să îmi stabilesc un criteriu de căutare pe internet, pentru a exclude miile de cercetări eşuate ale celor care au preferat să facă lobby-ul corporaţiilor, conform cărora maladia Alzheimer este cauzată de acumularea de beta-amiloizi. Puteţi verifica aceasta oriunde doriţi dumneavoastră şi veţi obţine exact acelaşi răspuns, şi anume: maladia Alzheimer este incurabilă şi este cauzată de acumularea de molecule numite beta-amiloizi.

Din moment ce această afirmaţie a devenit o dogmă, aproape obligatorie, înseamnă că toţi cei care doresc sau chiar reuşesc să demonstreze altceva, vor fi marginalizaţi, ameninţaţi sau blocaţi financiar. De ce ? pentru că numărul bolnavilor de Alzheimer pe glob este de ordinul a aproape 100 de milioane, din care peste o jumătate de milion de pacienţi se află în România. Este suficientă asocierea termenilor “Beta-amiloizi cauzează Alzheimer” şi atunci ştiam că trebuia să caut exact opusul, adică, în limba engleză ar fi “beta-amiloyd is not causing Alzheimer”. Făcând aceasta am început să descopăr cercetări interesante, abordări inedite ale maladiei, chiar şi reconsiderarea denumirii acesteia, din Alzheimer în diabet de ordinul III.

Povestea acestui interviu extraordinar, pe care îl veţi vedea imediat, a început în anul 2015. Primesc pe e-mail o notificare automată de pe pagina de researchgate, unde mi-am uplodat gratuit toate cărţile mele. Un profesor rus din Texas, a apreciat articolul meu despre Transferul Mitocondrial pentru Vindecarea Maladiilor Degenerative ale Discurilor Intervertebrale. Am căutat rapid să văd ce anume a postat pe researchgate profesorul Aliev, şi am descoperit un articol numit “O sursă de energie pentru celule, alta decât mitocondriile?”. L-am lecturat cu mare interes, şi i-am trimis mesaj profesorului Aliev. După aceasta ne-am conectat pe skype şi am aflat că el lucra deja la un tratament pentru Alzheimer, care diferă de calea acceptată oficial.

Practic, la ora actuală există doar câţiva cercetători, care au alte soluţii, mult mai încrezătoare, îndrăzneţe şi pline de speranţă pentru cei bolnavi, iar aceste soluţii sunt aplicabile în câţiva ani. Am observat din acel articol că profesorul Aliev descoperise, la rândul său, faptul că Alzheimer are o cu totul altă cauză, decât cea acceptată oficial, şi mi-a fost uşor să înţeleg aceste explicaţii, deoarece exact în aceeaşi perioadă, în anul 2015, l-am cunoscut pe profesorul Michael Fossel, realizând cu el primele 2 interviuri. Cu ajutorul profesorului Fossel am fost capabil să înţeleg ce anume nu este o cauză a maladiei Alzheimer, iar beta-amiloizii NU SUNT o cauză, nu sunt un factor generator. Maladia Alzheimer are cu totul alte cauze.

Revenind la profesorul Aliev, punerea în practică a ideii de a înregistra un interviu prin conexiunea video internet, a fost o adevărată aventură. Astfel,… la prima încercare de a înregistra interviul, profesorul Aliev a fost anunţat că trebuie să meargă la parastasul fratelui său mai tânăr, care murise exact în aceeaşi zi, cu un an mai devreme… am amînat interviul. Am stabilit o nouă întîlnire dar, exact cu o zi înainte, profesorul Aliev a contactat o gripă şi nu putea vorbi… am amînat din nou interviul. Am stabilit o nouă întîlnire dar, tot cu o zi înainte, s-a îmbolnăvit subit şi a trebuit să îşi întrerupă activitatea. Soluţia întrevăzută de profesorul Aliev ar putea foarte promiţătoare în ceea ce priveşte vindecarea Alzheimer, deoarece cercetarea sa e în fază avansată, dar nu a fost mediatizată nicăieri. Sunt primul jurnalist care am realizat un interviu, de aproape 90 de minute, cu profesorul Aliev şi veţi afla la un moment dat, de ce a acceptat acest interviu.

Cristian Mureșanu, TVR Cluj

PARTEA I:

 

PARTEA a II-a:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii