Noutăți

Răscoală în UE. Polonia și alte 7 state le pun mâna în piept Germaniei și Franței!

 •  
 •  
 •  

Notă introductivă: În contextul complicat în care România se găsește – cu o Rusie neprietenoasă la Est și o Uniune Europeană dictatorială la Vest – soluția nu este să ieșim din UE, ci să îi scoatem pe tușă pe cei care se pretind noii stăpâni ai continentului: Merkel și Hollande, servitori ai unor interese anti-europene. Și iată că, după Brexit, pe fondul unei încercări de transformare a UE într-un super-stat controlat de Germania și Franța, a început răscoala. Polonia, un critic constant al politicilor cretine ale Bruxellului, împreună cu alte șapte state spun STOP, își unesc forțele și cer o reformă care le stă în gât islamizatorilor șefi ai continentului.

Așa cum era de așteptat, reprezentanții României s-au codit să fie solidari cu acest grup și să ne apere interesele în fața abuzurilor Bruxelles-ului. Și e și normal: dacă Polonia și Ungaria sunt conduse de polonezi și unguri, în interesul lor național, România este o țară aflată sub ocupație, condusă de alogeni cu nume românești (aflați la vedere sau în umbră) și de slugile lor trădătoare. Faceți doar o simplă comparație – în timp ce Viktor Orban dă cu evreo-maghiarul George Soros de pământ, ori de câte ori are ocazia, la noi oficialii îl pupă în fund pe același Soros, de tot atâtea ori. Lucru care spune totul despre cine ne conduce și în folosul cui.

Dar să vedem ce ne dezvăluie despre aceste lucruri Flux24.ro:

România a sabotat reuniunea informală la nivel de miniștri de externe și adjuncți ai acestora din state membre UE pe tema referendumului din Marea Britanie care a avut loc la Varșovia unde a fost reprezentată de ministrul de externe, Lazăr Comănescu.

Guvernul polonez doreşte să conducă un grup informal de state membre UE care vrea o reformare a blocului european în urma deciziei Marii Britanii de a se retrage din Uniune, a declarat luni şeful diplomaţiei poloneze, relatează The Associated Press.

varsovia

PROPUNERILE VARȘOVIEI

Premierul polonez Beata Szydlo a declarat luni că „duetul franco-german” nu mai are un rol decisiv de jucat în reformele care trebuie luate în Uniunea Europeană după Brexit,transmite AFP.

„Nu cred că duetul franco-german poate face ceva nou pentru Uniunea Europeană”, a declarat ea la postul public de știri TVP Info.

„Franța și Germania spun: Să aprofundăm integrarea UE. Iar noi spunem: Nu, nu putem continua pe această cale. Acea UE nu mai există. Britanicii au respins această viziune privind UE la referendum”, a subliniat Beata Szydlo.

„Da, Uniunea Europeană trebuie să se schimbe, ea are nevoie de un nou tratat, așa că vom propune schimbări (…) Este nevoie de noi fețe, de o nouă viziune, de o nouă concepție”, a adăugat ea, reluând ideea unui nou tratat lansată de Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului Dreptate și Justiție (PiS), aflat la putere în Polonia.

„Ne aflăm într-o situație în care trebuie să reconstruim UE și să dăm forță Europei. Dacă statele membre lasă UE să se destrame, de acest lucru se va bucura doar (președintele rus) Vladimir Putin”, a declarat Beata Szydlo.

SCBIMBĂRI RADICALE DORITE DE POLONIA

Printre „propunerile radicale” pe care Polonia ar urma să le prezinte marți la summitul european este și cea conform căreia rolul principal în UE ar trebui să revină Consiliului European. „Rolul principal și predominant ar trebui asumat în acest moment chiar de Consiliul European, și nu de Comisia Europeană”, a declarat șeful diplomației poloneze Witold Waszczykowski după o întâlnire cu nouă responsabili europeni ai afacerilor externe, care a avut loc la Varșovia.

La Varșovia s-au reunit miniștri de externe și adjuncți ai acestora din Austria, Bulgaria, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania și Ungaria, fiind prezent și ministrul de stat britanic pentru Europa.

Polonia, dar și alte state membre, doresc modificarea Tratatului Uniunii și ca țările din Est să aibă un punct de vedere mai puternic.

Surse diplomatice au indicat pentru FLUX 24 că acțiunea Poloniei și a celorlalte state vizează hegemonia Germaniei, dar că România a avut o poziție duplicitară, refuzând o angajare fermă în acest sens.

De asemenea, Varșovia dorește împreună cu celelalte state să se opună planurilor Germaniei privind migranții, subiectul urmând să fie pe ordinea a reuniunii Consiliului European de marți și miercuri de la Bruxelles. Și pe acest subiect România are o poziție duplicitară fiind mai curând de partea Germaniei.

MINISTRUL ROMÂN DE EXTERNE FĂRĂ SUBSTANȚĂ

Lazăr Comănescu a încercat însă să stăvilească cererile de reformă ale grupului țărilor de la Vișegrad invocând menținerea unității și solidarității de acțiune „a celor 27″.

Subliniind necesitatea menținerii unității și solidarității de acțiune “a celor 27”, şeful diplomaţiei române a evidențiat cerința clarificării procedurilor de urmat, atât la nivelul UE, cât și în plan intern, în Regatul Unit. A apreciat, totodată, că este necesar un proces de reflecție, în comun, la nivel UE, care să vizeze redarea încrederii cetățenilor europeni în proiectul european, se arată într-un comunicat al MAE.

Sursa: Flux24.ro

P.S. Vremurile sunt în transformare și Europa are o șansă dacă acest grup, care se poate mări, își va impune punctul de vedere. Germania, autoare a două războaie mondiale, trebuie pusă la respect, cu atât mai mult cu cât se crede mai egală decât celelalte state. Istoria ne-a arătat cine e. Este evident că nu s-a schimbat prea mult…

Daniel Roxin

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

23 Comments on Răscoală în UE. Polonia și alte 7 state le pun mâna în piept Germaniei și Franței!

 1. Tot respectul pentru Polonia si celelalte state !

  RUSINE pentru politicienii tradatori de neam

  si de tara care hotarasc destinul Romaniei!

  • De ai sti tu de cata vreme ii critic eu… Sunt bucuros ca din ce in ce mai multi romani isi dau seama ca politicienii Romaniei actuale sunt de fapt TRADATORI de Neam si de Tara !!!

  • Polonia este o potaie infecta la ordin american. Noi si polonezii suntem javrele SUA(si parazitii) la ora actuala. Noroc ca noi facem toate lucrurile prost, deci nici slugarnicia nu ne iese ca lumea.

 2. Ne cam meritam soarta… nu noi ii toleram pe acesti alogeni/hoti care ne conduc? Unde este reactia sociala?

 3. Intr-o democratie cind cetatenii voteaza, ei vor vota, in primul si in primul rind, contra drepturilor oferite de acea democratie(Murphy a spus-o,nu eu!)

 4. Morell Iosef // 29 iunie 2016 at 20:52 // Răspunde

  https://uk.finance.yahoo.com/video/anger-streets-london-232200228.html

  Vizualizand acest document – no coment.

  Cineva minte asta este sigur, dar cine????????????????

 5. Ce simplu si usor se manipuleaza ! Mie m-i se pare ca se doreste destramarea UE si nu consolidarea !
  Doar o europa unita si puternica ar putea fi o contrapondere la evenimentele prefigurate ! Pericolul islamismului, al terorismului in general ii pune pe ganduri pe majoritatea oamenilor dar in special pe liderii Europei ! Daca Marea Britanie se simte mai apropiata de SUA, este problema ei si nu comentam noi dar eu m-as bucura sa traiesc intr-o europa la fel cum traieste un american in SUA ! Nu m-as simti injosit daca la fel ca in SUA ar fi si in Europa o singura armata si o singura banca nationala, dar si un singur presedinte, un singur parlament sau congres cum s-o numi el ! Dar in primul rand sa fie un singur nivel de trai pentru toata Europa !

  • Carianopol // 30 iunie 2016 at 0:36 // Răspunde

   Foarte bine spus.

  • Un singur nivel de trai pentru toata Europa? Asta se cheama cersit. Mai bine ne punem noi tara la punct singuri, nu sa ne dea Europa, ca nu Europa ne-a vandut tara. Iar legat de UE, le va fi mai bine britanicilor fara pe termen lung, si oricarei tari de fapt atat timp cat UE ramane in aceeasi structura.

 6. Când d-l Comanescu vorbeste despre redarea încrederii cetatenilor europeni în proiectul european, la care cetateni se referã??? Se referã si la români?? As vrea sa stiu câti români se simt 100% cetãteni europeni? Pentru cã impresia mea este cã suntem un fel de cetateni europeni de mâna a doua, tolerati cu chiu cu vai de nucleul acesta european – de toate celelalte tari care se simt mai îndreptatite sa fie “”europene”” – Franta, Germania, pâna nu demult Anglia si asa mai departe. Nu demult am citit cã vor sa impunã României sa îsi distruga culturile de vitã de vie. Tare mi-e teamã cã “reprezentantii” nostri au si fost de acord si în scurt timp se si va pune în practicã. Dar de câti ani ne refuzã intrarea în spatiul Schengen? Si sa ne considerãm si noi cetateni europeni pe picior de egalitate cu francezii, cu germanii si toti ceilalti? D-l Comanescu la cine se refera totusi, grija cui o poarta??? Ca a noastra nu prea cred….

 7. suntem natiunea cea mai hulita,cea mai urata de toate statele eu,nu avem ce cauta in ue,,elvetia cum poate fi neutra,,noi milogi pupiciincurici slugile europei,,sa ne fie rusine cu cine ne reprezinta pe toate fronturile,fie in tara fie afara,puscariasi hoti,muhaiele,,sa ne fie rusine,

  • Elvetia este bine ferita/izolata de dusmani! Elvetia este trezoria Europei daca nu a intregii lumi! -conturi toti sefii au conturi in Elvetia si este protejata prin “neutralitate” pentru a nu fi bombardata”. Nu compara Elvetia cu o Romanie cu dusmani hrapari si criminali care musca din ea cum prind ocazia – imperiul rus, turcii si ungurii -dar mai ales caractita hibrizilor. “O membra a familiei si concernului ROTHSCHILD va fi sustinuta de guvern pentru CA al ELECTRICA. Ocazie cu care aflam ca familia ROTHSCHILD – ramura franceza – a fost implicata in MARILE PRIVATIZARI ale Romaniei” Vezi tot articolul la
   http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/08/24/electrica-rothschild/

 8. Austria, Bulgaria, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania și Ungaria, credeti ca pot forma o grupare care sa se opuna Rusiei, cel mai apropiat ” prieten” al nostru? Nu vrem integrare pentru ca asta probabil presupune ca va fi mai greu sa furi. O justitie comuna mai greu de corupt. Mai greu de furat din bugetul comun. Cum sa propui amendamente care sa te scape de puscarie ? Aia e democratie? E diktatura. Ultimul secol a fost favorabil romanilor. Cu jertfa de sange si diplomati patrioti am reusit sa ne adunat in Romania Mare. Chiar daca a fost ciuntita dupa al doilea razboi mondial, speram ca sa reusim aceasta performanta inca odata. Nu cred ca putem conta pe ajutorul statelor de mai sus . Ne trebuie aliati puternici.
  Transilvania si Banatul au fost sub austrieci. Moldova si Tara Romaneasca sub turci si rusi. Jugul strain afost greu pentru toti. Dece este asa diferente intre ele si acum la aproape 100 de ani?

 9. Tot respectul pentru presedintii care isi iubesc tara si neamul.La noi nu se va face nimic atata timp cat tara este condusa de un incapabil votat tot de niste incapabili si tradatori de tara.

 10. Uniunea Europeana nu are viitor.fiecare cu aia masii cum zice romanu…

 11. numai românii puteau scrie un astfel de articol, după ce am împânzit Europa de Vest de cerșetori și studenți care vor să scape de Ponta, Androneasca, Curaj și Funeriu. Cei doi au ajuns lideri pentru că alții mai breji nu apar. e fac italienii sau spaniloii, țări mari ? Nimic. Și atunci propune Merkel. Mai rău, guvernanții UK aleși în triumf nu au știut să arate populației lor avantajele UE iar opozanții care întotdeauna distrug au știut să zăpăcească alegătorul britanic. Noi nu vrem fonduri europene, nici autostrăzi, vrem doar să le luăm banii și să isi facă primarii vile.

 12. Carianopol // 1 iulie 2016 at 16:54 // Răspunde

  Aberatii, cu banii europeni nu-si pot face primari vile. Vilele se fura cu acte de mostenire false, de exemplu. Banii europeni au destinatii precise, numai ca leprele care ne conduc, mai ales stia de acum, NU VOR sa ia banii. Ca sa-i lase altora, stapanilor lor. Handicapata aia de la fonduri europene se bucura ca nu luam un ban.

 13. “Rusia neprietenoasa” este doar in capul celor indobitociti de propaganda MAFIEI jhidano-sionista-masonica-satanista care se face la toate TEMBELIZIUNILE.

 14. Eu cred ca se vrea o alta fata a UE datorita lucrurilor urate care s au intamplat in ultima perioada aici.Insa tare mi e teama ca cei care conduc lumea asta din umbra vor fi aceeasi si in spatele acestei fete noi.Mai bine ne am ocupa de tarisoara noastra.

 15. Mihai Petrescu // 25 mai 2020 at 21:07 // Răspunde

  DA, ADEVARUL-ADEVARAT! RUSINE BRE!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii