Noutăți

Aloe Vera, “planta nemuririi” în Egiptul Antic. Proprietățile sale miraculoase și credințele populare despre acest dar al zeilor. La ce era folosită?

  •  
  •  
  •  

Cunoscută ca “planta nemuririi” în Egiptul Antic și prețuită în numeroase alte culturi ulterioare, Aloe Vera este una dintre cele mai cunoscute plante din întreaga lume. De milenii a fost utilizată pentru a trata mai mult de 50 de afecțiuni medicale, de la obezitate la arsuri, dermatită, ulcere, astm, diabet, acnee și chiar lepră.

Aloe Vera este alcătuită în proporție de aproximativ 95% din apă. Planta are în compoziție mai mult de 200 de compuși bioactivi, minerale, enzime, vitamine, aminoacizi și polizaharide. De asemenea, este bogată în calciu, fier, zinc, magneziu, cupru, potasiu și mangan. Are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, ajută la detoxifierea organismului și întărește sistemul imunitar.

Conține vitamina B12 și este importantă în crearea de noi globule roșii în sânge. Își are originea în Africa și în unele părți ale Orientului Mijlociu, dar poate fi cultivată în orice casă.

gel-like-substance

Cea mai veche utilizare cunoscută a plantei Aloe Vera datează de acum 4.000-5.000 de ani, pe vremea vechilor egipteni. Planta era cunoscută pentru efectele sale miraculoase de întinerire, motiv pentru care a primit și numele de “planta nemuririi”. Atât Cleopatra, cât și Nefertiti foloseau frunze din această plantă ca parte a ritualurilor de înfrumusețare zilnică. Egiptenii antici credeau că oprirea procesului de descompunere fizică ar duce la viața veșnică, de aceea celor decedați li se aduceau plante de Aloe Vera. Bogăția și stima omului decedat era măsurată de cantitatea de aloe, în kilograme, pe care rudele în viața i-o aduceau la mormânt.

Egiptenii au folosit de asemenea planta în producția de papirus și ca tratament pentru tuberculoză. În mod similar, documentația despre aloe vera a fost găsită pe plăcile de argilă de la Nippur, care datează din anul 2200 î.en. În acele vremuri, mesopotamienii foloseau planta ca detoxifiant, fiind considerată o plantă divină datorită puterile sale naturale de a-i expulza pe demoni.

În timpul lui Alexandru cel Mare, aloea a fost de asemenea folosit ca tratament. Conform datelor istorice Alexandru avea care pline cu această plantă în orice campanie militară întreprinsă. Mai mult, ar fi capturat insula Socotra doar pentru a avea la dispoziție o rezervă din miraculoasa plantă.

sursa: http://www.ancient-origins.net/history/ancient-plant-immortality-treats-over-50-medical-conditions-007505

sursa: https://www.disabled-world.com/artman/publish/aloe-vera.shtml

traducere si adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii