Noutăți

Alimentele, între teoria conspirației și reclamele care ne spun că sunt rupte din rai

Revenim cu noutăţi privind cel mai important aspect al vieţii noastre de zi cu zi şi anume alimentele. Cât sunt ele de sigure, sănătoase şi în ce condiţii le putem consuma, care sunt factorii de risc, efecte secundare, mituri moderne şi multe altele.

Opiniile legate de alimente, ingrediente, e-uri, suplimente sunt foarte diverse parcurgând un spectru larg, de la îngrijorător şi terifiant, cum ne spun unele teorii ale conspiraţiei, până la excepţional şi formidabil, cum ar sugera etichetele şi reclamele publicitare. Ei bine, adevărul este undeva la mijloc şi vom încerca să îl aflăm în minutele următoare.

În unele cazuri există soluţii, dar în altele suntem încă într-o dilemă. Uleiurile alimentare ar putea fi un bun exemplu. Dacă le încălzim atunci distrugem enzimele şi o parte din vitamine… Dacă le obţinem la rece atunci ele trebuie consumate în termen scurt, datorită mediului microbian care se dezvoltă în umiditatea remanentă de după presare. Trebuie să luaţi o decizie în funcţie de nevoile zilnice şi să vă informaţi în permanenţă. Citiţi etichetele ! Iată un sfat pe care îl întăresc cu toată convingerea.

Dar cel mai bine este să urmăriți aceste două episoade ale emisiunii Știință și Cunoaștere, pe care o relizez la TVR Cluj, pentru a afla mai multe. Împreună cu Prof. Dr. Carmen Socaciu, Prorector pentru știință și cercetare la Universitatea de Științe Agricole și Veterinare din Cluj Napoca vom dezvolta aceste subiecte în speranța că vă va fi de folos.

Cristian Mureșanu
https://www.youtube.com/user/skje3icvie4/videos


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii