Noutăți

Alexander Rodewald, omul care a contribuit la dovedirea continuității milenare a românilor, printr-un studiu de paleogenetică, a plecat la CERURI…

În urmă cu 5 ani prezentam în filmul documentar DACII – ADEVĂRURI TULBURĂTOARE un studiu de paleogenetică realizat la Hamburg, în Germania, care bulversa România: un studiu care dovedea că nu suntem urmașii coloniștilor romani veniți în Dacia după războaiele dintre Decebal și Traian și că există o linie de continuitate genetică pe care o avem cu oamenii care locuiau pe teritoriul României acum 3.000-5.000 de ani. Mai mult decât atât, studiul dovedea că până și italienii din nordul Italiei sunt înrudiți genetic cu oamenii care au trăit aici în urmă cu mii de ani, ceea ce sugerează că peninsula italică a fost colonizată parțial, acum câteva mii de ani, cu oameni din Carpați.

Controversele pe marginea acestui studiu de paleogenetică au fost uriașe, cuibul de viespi din istoria și arheologia românească reacționând violent. Dincolo de aceasta, însă, oamenii de bună credință au fost ajutați să își schimbe perspectiva asupra istoriei noastre. Iar acest lucru îl datorăm unor oameni minunați: profesorului universitar Alexander Rodewald (originar din România), director al Institutului de Biologie Umană al Universității din Hamburg și cercetătoarei Georgeta Cardoș. Cei doi au cercetat câțiva ani rămășițele osoase ale oamenilor care au trăit acum 3.000-5.000 de ani pe teritoriul României, rămășițe obținute din câteva zeci de situri arheologice, pe care le-au comparat cu situația genetică a actualelor populații europene. Concluziile surprinzătoare pot fi descoperite în filmul documentar DACII – ADEVĂRURI TULBURĂTOARE, pe care îl puteți viziona mai jos.

Din păcate, în urmă cu cinci zile, profesorul Alexander Rodewald a plecat dintre noi, spre o lume mai bună. Îi anunțăm plecarea cu tristețe și îi suntem recunoscători pentru tot ceea ce a făcut în folosul științei. Dumnezeu să aibe grijă de sufletul său!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiune cu Alexander Rodewald și Georgeta Cardoș:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Alexander Rodewald, omul care a contribuit la dovedirea continuității milenare a românilor, printr-un studiu de paleogenetică, a plecat la CERURI…

  1. Multumim si noi pt ceea ce a facut pt poporul roman,Dumnezeu sa-l odihnească in pace!

  2. ar trebui sa se instituie o zi de doliu national. sau macar academia romana sa ii onoreze memoria cum se cuvine. se pare ca domnia sa, etnic german, a fost mai interesat de istoria poporului roman decit chiar poporul roman.

  3. Nicolescu Mircea // 2 august 2017 at 14:19 // Răspunde

    Dl. Rodewald este sas nascut in Romania

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii