Noutăți

„Alergia solară nu mai este o afecţiune rară, ca în trecut“. Ce afecţiuni apar sau se agravează în urma expunerii excesive la ultraviolete

Pielea este cel mai mare organ al nostru şi funcţionează ca un scut protector. Însă acest scut nu este impenetrabil, aşa că are nevoie de protecţie împotriva factorilor externi şi de o evaluare permanentă, mai ales în timpul verii, când creşte riscul de apariţie a celui mai frecvent tip de cancer la nivel mondial – cel de piele.

De asemenea, expunerea excesivă la ultraviolete poate determina şi apariţia altor afecţiuni cutanate, cum ar fi hiperpigmentarea pielii (sau petele pigmentare), urticaria solară sau keratozele actinice.

Arsurile solare pot fi mult mai înşelătoare decât cele termice şi asta pentru că agresează pielea înainte să apară roşeaţă sau durere.

Acesta este şi motivul pentru care multe persoane nu iau în calcul avertizările medicilor cu privire la expunerea la soare în orele de vârf, în care ultravioletele sunt periculoase, fără protecţie solară.

Pielea suferă deja daune şi în stadiile iniţiale ale arsurilor solare, înainte să apară senzaţia de usturime şi de piele iritată, roşie, care se exfoliază.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii