Noutăți

Aleksandr Dughin vorbește despre DACI, unirea României cu Moldova și Imperiul Euroasiatic. Ce ni se coace?

În decursul secolelor, țările românești au fost adeseori piața de tocmeală a marilor imperii. Interesul acestora (dublat de pofta de putere și lipsa de viziune a unor domnitori români) a făcut ca românii să rămână dezbinați timp de secole.

Cu toate acestea, În Evul Mediu și chiar și în Epoca Modernă, au existat mai multe scenarii de unificare a țărilor românești sub numele de Dacia. Astfel de scenarii au fost gândite atât în capitala Imperiului Otoman, cât și în capitalele Imperiului Țarist și Imperiului Habsburgic sau la Paris…

Desigur, fiecare scenariu presupunea ca noul regat cu numele Dacia să fie aservit forței străine care l-ar fi organizat. Până la urmă, niciunul nu s-a pus în practică. Noi am rămas însă tot la intersecția marilor imperii: la est Federația Rusă, la vest Uniunea Europeană și imperialismul american. Fiecare dintre aceste forțe ar vrea să controleze România; de altfel, unii o și fac. Că de aia țara asta a fost jefuită de nu ne-a mai rămas nimic – pentru că România este o țară sub ocupație străină!

În acest context, Aleksandr Dughin, cel mai important și influent geopolitician rus contemporan și un apropiat de-al Putin, face afirmații bulversante în cartea sa Bazele Geopoliticii, publicată în anul 2011 și în România. Mai jos, vă pun la dispoziție fragmente din această carte în care vorbește despre DACI, unirea României cu Moldova sau Imperiul Euro Asiatic din care, zice el, și noi ar trebui să facem parte!

După 200 de ani în care rușii au făcut eforturi să distrugă identitatea românilor din Basarabia, astăzi ne spun că sunt interesați să ne susțină în edificarea intereselor naționale. Oare ce ni se mai coace?

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Iată extrasele:

“România şi Moldova reprezintă două părţi ale unei regiuni geopolitice unice, populată de un etnos ortodox unitar – urmaşii dacilor care vorbesc o limbă din grupa romanică şi care au acumulat într-o mare măsură, elementele culturale, lingvistice şi rasiale din anturajul slav. Din punctul de vedere al geopoliticii, integrarea României şi a Republicii Moldova este iminentă, dar Moscova trebuie să se străduiască să înfăptuiască această unificare în interesele sale, pentru a include acest spaţiu în zona unde deţine controlul strategic nemijlocit. Cultura României reprezintă în ansamblu modelul tipic ortodox care uneşte direct aceste pământuri cu Eurasia. Singurul obstacol pentru a integra definitiv aceste pământuri în Rusia îl constituie factorul lingvistic şi apropierea geopolitică de regiunile catolice. Pe lângă toate acestea în vestul României, în Banat, este semnificativ procentul ungurilor-catolici şi al românilor-uniaţi.

Prin România, Republica Moldova şi Ucraina Centrală trece o fâşie neîntreruptă, populată de popoare ortodoxe, care uneşte pământurile Rusiei cu Serbia, avanpostul Eurasiei în Balcani. Este în interesul Eurasiei ca acest ţinut să se transforme într-o regiune strategică şi culturală unitară – de fapt într-o singură ţară. Aceasta înseamnă ca tocmai Moscova să fie iniţiatoarea integrării moldo-române; pusă de la bun început sub semnul ortodox şi eurasiatic. Totodată, este important ca enclava ortodoxă românească, din răsărit, şi din apus, să unească popoarele ortodoxe slave – ucrainenii şi sârbii -, asigurând în felul acesta continuitatea integrării teritoriale, bazată nu atât pe particularităţile etnice, cât pe cele confesionale şi pe înrudirea culturală.Totodată, un asemenea „bloc ortodox”, de la Nistru până în Muntenegru, în centrul căruia trebuie să se afle România unificată, trebuie să se formeze în colaborare cu Berlinul, căruia i se oferă partea cea mai de vest a Europei Centrale, din Prusia, prin Cehia şi Slovacia, spre Ungaria şi Austria, apoi spre Croaţia, până la Marea Adriatică. Dacă adăugăm la toate acestea extremitatea de răsărit a Poloniei şi a Prusiei răsăritene, care mai spre nord îi revine Germaniei, atunci continuarea firească a Rusiei spre vest, în regiunea balcanică, va fi logică şi acceptabilă, nu va încălca echilibrul geopolitice ale Europei Centrale care, din punct de vedere geopolitic, aparţine sferei de influenţă a Germaniei.

Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania. Politica tradiţională atlantică s-a bazat în această regiune pe teza lui Mackinder despre necesitatea creării aici a unui „cordon sanitar” care ar servi ca zonă tampon de conflict, ce ar înlătura posibilitatea uniunii ruso-germane, periculoasă pentru întregul bloc atlantic. În acest scop, Anglia şi Franţa doreau să destabilizeze cu orice preţ popoarele est-europene, să le insufle ideea despre necesitatea „independenţei” şi eliberării de sub influenţele germană şi rusă. Pe lângă toate acestea potenţialul diplomatic al atlantiştilor spera să consolideze cu orice preţ orientările rusofobe din Germania şi cele germanofobe din Rusia, ca să atragă ambele statele într-un conflict local pentru împărţirea sferelor de influenţă în spaţiile intermediare – Polonia, România, Serbia, Ungaria, Cehoslovacia, Ţările Baltice, Ucraina de Vest etc. Aceeaşi linie o urmăresc şi actualii strategi ai NATO, promovând ideea creării „Federaţiei Marea Neagră – Marea Baltică” care ar fi în legătură nemijlocită cu atlantismul şi ar fi duşmanul potenţial atât al Rusiei cât şi al Germaniei.

Crearea axei Berlin – Moscova presupune, în primul rând, zădărnicirea organizării în Europa de Est a „cordonului sanitar” şi a luptei active cu purtătorii rusofobiei din Germania şi a germanofobiei din Rusia. În loc să acţioneze conform intereselor regionale în zona influenţelor comune şi să sprijine unilateral, din punct de vedere politic şi etnic, popoarele înrudite ale acestei regiuni, Rusia şi Germania trebuie să rezolve împreună şi anticipat toate problemele discutabile, elaborând un plan comun de reîmpărţire a geografiei influenţei în această regiune, iar apoi să suprime toate iniţiativele locale ale naţiunilor est-europene de revizuire a planurilor ruso-germane. Totodată, scopul principal trebuie să-l constituie eliminarea categorică a oricărui fel de „cordon sanitar”, spulberarea iluziilor statelor intermediare privind independenţa potenţială faţă de vecinii lor puternici din punct de vedere geopolitic. Este necesară crearea unei frontiere nemijlocite şi clare între Rusia şi Europa Centrală (Germania) prietene, iar perspectiva unui bloc strategic unic pe axa Berlin – Moscova această frontieră trebuie să-şi păstreze importanţa geopolitică ca limită a omogenităţii culturale, etnice şi religioase, pentru a exclude din timp o expansiune etnică sau confesională în spaţiile de frontieră. Relaţiile ruso-ucrainene, ruso-baltice, ruso-române, ruso-polone etc., iniţial trebuie analizate nu bilateral ci trilateral, cu participarea Germaniei. Acelaşi lucru se referă şi la relaţiile dintre Germania şi ţările (popoarele) est europene; acestea trebuie să aibă şi ele un caracter trilateral cu participarea obligatorie a părţii ruse (cu excluderea de fiecare dată a amestecului străin, atlantic, american). Spre exemplu, relaţiile germano-ucrainene trebuie să fie, după necesităţi, germano-ruso-ucrainene; germano-baltice – germano-ruso-baltice; germano-poloneze – germano-ruso-poloneze etc.” (Alexandr Dughin – Bazele Geopoliticii)

Sursă citate: http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/aleksandr-dughin-crearea-axei-berlin-moscova-ca-o-constructie-occidentala-portanta-a-imperiului-eurasiatic-presupune-cativa-pasi-seriosi-privind-tarile-europei-de-est-situate-intre-rusi/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

22 Comments on Aleksandr Dughin vorbește despre DACI, unirea României cu Moldova și Imperiul Euroasiatic. Ce ni se coace?

 1. Deci unire/despărțire tot pe baze religioase, sau cum sa folosim religia pt a creea imperii. Se pare ca istoria se poate repeta, difera doar stăpânii și sclavii.

 2. Domnule Roxin, cum puteti pune asemenea intrebare – ni se coace ceva?-sau dumneavoastra sunteti asa de ocupat ca nu ati mai citit integral textul pe care l-ati postat
  Se vorbeste in text foarte clar despre impartirea staleor est europene intre Germania si Rusia.
  Romania si Moldova fiind doua insule intr-o mare slava trebuie integrate si ele in marele imperiu condus de Rusia pe baza faptului ca suntem ortodoxi ca si ei.

 3. Oarecum, citind planurile de influenta a Rusiei in zona noastra si nu numai, parca sunt mai putin deranjat de influenta americana. Totusi, americanii nu ne sunt vecini. La o adica, intr-un viitor oarecare, putem sa iesim mai usor de sub influenta americanilor, decat a rusilor.
  Tot ce scrie Dughin in cartea sa, este despre sfere de influente. N-are nicio legatura cu respectul unei mari puteri fata de statele mai mici, ca acestea din urma sa-si hotarasca singuri soarta.
  Imi doresc foarte mult o unire cu Moldova si sper sa mai fiu in viata cand aceasta se va produce, dar, pe de alta parte, sunt constient ca Moldova va reprezenta calul troian al Rusiei. Imaginati-va cati politicieni aflati sub influenta Rusiei vor intra in Parlamentul Romaniei.
  Totusi, eu visez la o Romanie reintregita, fara influente rusesti, americane sau germane. La o Romanie care sa-si cunoasca adevarata istorie si care sa-si conserve propriile traditii si propria-i indentitate, nu cea la care viseaza unul ca Dughin.
  Noi, romanii, nu avem ce sa admiram la acest om, Dughin, chiar daca ne atinge la coarda sensibila si vorbeste de unirea cu Moldova, pentru ca toate planurile pe care acesta le creaza, la care viseaza, sunt in interesul Moscovei, nu al nostru, al romanilor. Poporul roman nu este un popor doar ortodox, iar nu acesta trebuie sa fie elementul care ne tine uniti. Limba, traitiile si istoria comuna trebuie sa ne tina impreuna. Ne folosim de termenul ortodoxie, excluzandu-l pe Dumnezeu. Dumnezeu nu-si doreste o biserica ortodoxa sau catolica, ci una singura, unita sub simbolurile crestinismului.

 4. desigur ca ni se pregateste separarea in functie de religiile ORTODOXA si CATOLICA :)……..se stia din 1990…..si, vad ca si Dughin vorbeste de influenta religiei

 5. PLANUL HABSBURG

  Sferele de influenţă. Cavalerii de la Malta, sprijiniţi de Serviciul German de informaţii (BND) au pus în aplicare crearea „Confederaţiei Dunărene”

  În ultimul său număr, săptămânalul belgrădean „Argumenti” public un inedit material documentar intitulat „Planul Habsburg”, descoperit într-o geantă diplomatică. Redacţia ziarului „Argumenti” subliniază că este vorba de un întreg plan geopolitic, care prevede crearea treptată a unei largi Confederaţii în Europa Centrală, care s-ar plasa între graniţele fostului imperiu austro-ungar, iar ţesăturile acestei comuniuni s-ar constitui pe baza CATOLICISMULUI, ceea ce presupune o influenţă decisivă din partea Vaticanului. Planul, incluzând mai multe etape – unele dintre ele fiind, practic, deja realizate – îi are în spate pe Cavalerii de Malta, despre care se ştie doar „atât cât intenţionează ei să se ştie”. Înfăptuirea planului este asigurată de Serviciul German de Informaţii (BND), în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne din Germania, susţinut, de asemenea, de oameni politici cheie din interiorul şi exteriorul Germaniei. Printre susţinătorii planului se află şi organizaţia INTER MARIUM, creată în 1920, la Paris, cu concursul Vaticanului, în prezent, acesta aflându-se sub controlul total al Cavalerilor de Malta. „Nucleul „ acestui veritabil imperiu al Confederaţiei Dunărene urmează a fi alcătuit din Austria, Slovenia, Croaţia, UNGARIA si Voivodina, cu perspectiva atragerii şi altor ţări (ca Cehia) ori REGIUNI. Punctul cel mai sensibil al planului, în opinia creatorilor săi, ar fi drept ceea ce se defineşte drept „Poarta de Sud”, respectiv localitatea Srem, ceea ce sugerează că arhitecţii viitoarei Confederaţii Dunărene presupun că desprinderea Voivodinei de Serbia să se poată face mai uşor decât obţinerea controlului localităţii Srem. „PLANUL HABSBURG” mai presupune şi revenirea „volkdeutscher – ilor” (populaţia de origine germană) şi a descendenţilor acestora pe teritoriul fostei Iugoslavii, mai exact în Voievodina, întrucât se ştie că majoritatea acestor etnici germani au trăit în Voivodina”. Aceasta ar putea fi şi calea desprinderii Voivodinei de Serbia, în modul cel mai sigur, deoarece, după cum prevede planul, după strămutarea etnicilor germani în Voivodina, sub PRESIUNEA COMUNITĂŢII INTERNAŢIONALE, s-ar putea realiza un referendum, al cărui rezultat nu e greu de presupus. PLANUL HABSBURG se constituie pe baza a 16 puncte, unele dintre ele realizate în forme care, la început, păreau să semene cu nişte inocente colaborări economice între ţările „REGIONALE”. Mai târziu, însă, păreau să semene cu nişte inocente colaborări ECONOMICE între TĂRILE „REGIONALE”. Mai târziu, însă, acestea s-au transferat în legături subterane politice, această etapă culminând cu DESTRĂMAREA Iugoslaviei şi Cehoslovaciei.

  Aşadar, iată cele 16 puncte care marchează „etapele PLANULUI HABSBURG”.

  Prima etapă se referă la crearea organizaţiei ALPI-ADRIA care, în momentul formării şi ulterior al activităţii ei pe teritoriul fostei IUGOSLAVII, a fost privită cu o deosebită încredere şi simpatie de către iugoslavi, luându-se de bune intenţiile declarate ale acestei organizaţii, de a atrage Iugoslavia în Comunitatea Europeană. Amintim totuşi că „echipa iugoslavă”din organizaţia ALPI-ADRIA era, paradoxal, constituită doar din SLOVENI şi CROAŢI. Astfel încât, Slovenia şi Croaţia, colaborau, chiar în acel moment, în mod independent, cu diverse alte state. Deci, încă din această primă etapă se sconta pe independenţa totală a Sloveniei şi a Croaţiei.

  A doua fază a planului Confederaţiei Dunărene, prevede dobândirea poziţiilor cheie din economia UNGARIEI. Prin promisiuni ferme, de intrare în Comunitatea europeană, şi chiar prin atragerea suportului unor politicieni, conducerea statului UNGAR se afla în situaţia de a începe o nouă reformă a legislaţiei care să permită acest control economic absolut, necesar derulării în continuare a PLANULUI HABSBURG.

  În faza a treia, creierul colectiv al operaţiunii Habsburg a dispus DESPRINDEREA Sloveniei şi Croaţiei din RSF Iugoslavia. Acţiunea a fost concepută a se desfăşura în mod paşnic, printr-o combinaţie de presiuni şi promisiuni asupra Belgradului. Dar ceea ce arhitecţii planului n-au prevăzut a fost reacţia sârbilor de cealaltă parte de Drinei (sârbii bosniaci). Planul prevedea în detaliu şi DESTRĂMAREA ARMATEI NAŢIONALE IUGOSLAVE, cu sprijinul conducătorilor naţionalişti din Slovenia şi Croaţia, care în acea perioadă asigurau conducerea politică federală în Iugoslavia, cu toate că nimeni nu se aştepta la o reacţie atât de puternică şi la o rezistenţă atât de tenace din partea sârbilor din celelalte foste republici iugoslave, Croaţia şi Bosnia-Herţegovina.

  A patra fază, a cărei realizare a devansat-o pe a treia, se referă la destrămarea Cehoslovaciei şi se prevedea că se va încheia fără mari probleme, ceea ce s-a şi întâmplat.

  Astfel, primele 4 etape ale PLANULUI HABSBURG s-au finalizat, cu toate că în Croaţia lucrurile nu au mers aşa cum s-a prevăzut. Mai bine de un sfert din teritoriul Croaţiei se află încă sub controlul sârbilor, care nu au încetat să se apere în faţa asaltului vechii conduceri din Zagreb. În analiza Cavalerilor de Malta, acceptată, de altfel , şi de ministerul Afacerilor Interne al Germaniei, se susţine că „Jocul cu Tudjman”, omul deciziile pentru acest spaţiu, a fost doar parţial bine planificat, întrucât acordarea unei puteri depline de decizie şi de evaluare a situaţiei din zona lui Tudjman – în scopul consolidării statului croat – s-a dovedit o măsură eronată. Asta, potrivit Cavalerilor de la Malta şi Ministerului de Interne German, fiindcă Tudjman a apelat la emigraţia ustaşă, însuşindu-şi şi o parte însemnată a fondurilor, iar un sfert din Croaţia nu se afla totuşi sub controlul său, încurcând astfel proiectele celor care , din umbră, intenţionau să croiască viitorul acestui spaţiu. De aceea, este de aşteptat, în viitorul foarte apropiat, un proces de înlăturare a lui Tudjman de la putere – proces proiectat în afara graniţelor Croaţiei – şi aducerea la putere, la Zagreb, a acelor forţe politice care n-ar mai provoca sârbilor reacţiile de până acum. Situaţia pare asemănătoare cu cea din ajunul alegerilor din 1990, căci se contează din nou pe rolul decisiv al BISERICII CATOLICE. De fapt, doar la rima vedere pare o reiterare a situaţiei, în realitate, fiind o „oprire din mers”, o schimbare a tacticii în scopul realizării ţelului – şi nimic mai mult.

  A cincea etapă prevede INCITAREA UNGARIEI DE A CERE UNELE ZONE ALE ROMÂNIEI, INOCULÂNDU-SE MAGHIARILOR DIN ROMÂNIA IDEEA DESPRINDERII DE ACTUALUL STAT ROMÂN ŞI ALIPIRII LA „MATCA UNGARĂ”. Suntem martorii acestei faze, aflate în plin curs de desfăşurare, urmărindu-se cu o precauţie maximă şi luându-i-se zilnic pulsul .

  Al şaselea punct al PLANULUI HABSBURG prevede secesiunea Voidovinei, despre care s-a mai pomenit, şi care urmează să se petreacă în paralel cu a şaptea etapă, care presupune un proces de secesiune similar, , însă în alt stat – Italia. Planul prevede aşadar, independenţa Tirolului de Sud, până la o totală autonomie în interiorul Italiei, după care va urma un referendum prin care locuitorii regiunii (fiind vorba de austrieci şi germani) vor opta şi vor decide în ce ţară doresc să trăiască. Ajungându-se aici, rezultatul poate fi dinainte stabilit.

  A opta etapă include secesiunea Istriei, la care se va ajunge prin consumarea etapelor anterioare „pregătitoare”, în timp ce a noua etapă a planului prevede un alt val de „Volkdeutsch –eri”, de această dată în Slovenia şi Croaţia, întrucât se presupune că până atunci majoritatea acestora vor fi intrat în POSESIA FOSTELOR LOR PROPRIETĂŢI din Voivodina.

  A zecea etapă este crearea Confederaţiei Dunărene, prin unirea statelor mai sus pomenite, in frunte cu Austria.

  A unsprezecea etapă este indirect legată de cea anterioară şi presupune formarea unor ţări asociate ţărilor Confederaţiei Dunărene, de această dată cu GERMANIA ca STAT CNDUCĂTOR. Din acest punct, începe să se configureze o Germanie mare, din perspectivă economică, politică, dar şi ca o mare forţă militară a Europei.

  În acest context trebuie observată decizia guvernului german – şi aceasta pentru prima oară după cel de-al doilea război mondial – de a-şi trimite soldaţi peste graniţă, în război, chiar în Balcani. A fost prevăzută şi crearea unui program nuclear german, şi de înarmare, prin care Germani ar urma să devină o superputere nucleară. Ultimele cinci etape prezintă un interes special, mai ales pentru Serbia, în scopul realizării unei breşe spre Răsărit, dar şi PENTRU A-I FOLOSI RESURSELE, ÎNDEOBŞTE CELE MINIERE, APOI FOLOSIREA CĂII FLUVIALE A DUNĂRII. Atragerea Serbiei într-o „îmbrăţişare economică” va însemna şi controlarea riguroasă a Dunării.

  Numeroase personalităţi, mai mult sau mai puţin celebre, sunt cooptate în realizarea PLANULUI HABSBURG, însă un singur nume este deocamdată pus în circulaţie. Este vorba de o persoană care, evident, nu a pomenit de acest plan ca atare, dar care este preocupată vădit de existenţa unei „puternice Europe centrale” formată din STATE CATOLICE. Această personalitate este Otto von Habsburg, fiul ultimului monarh austriac, şi care este preşedintele grupului interparlamentar pentru Europa Centrală şi Răsăriteană din cadrul Parlamentului European. În 1991, Otto von Habsburg a fost desemnat cetăţean de onoare al oraşului croat Karlovac şi vizitează Croaţia de câteva ori pe an, tot atâtea prilejuri cu care vorbeşte în public despre legăturile ce au la bază catolicismul, ca şi despre memoria istoriei, nostalgia faţă de fosta monarhie austro-ungară”. De altfel, atât mass-media scrisă , cât şi cea audiovizuală din Croaţia acordă de fiecare dată ample spaţii opiniilor lui Otto von Habsburg, care nu o dată a avut cuvinte denigratoare la adresa POPOARELOR ORTODOXE, în primul rând la adresa sârbilor, ruşilor şi GRECILOR, pe ultimii numindu-i chiar „teroriştii din Parlamentul European”, iar pe sârbi, pur şi simplu „fascişti”. Cu prilejul unei vizite efectuate în oraşul croat Zadar, Otto von Habsburg a pledat pentru crearea unei „ARMATE CATOLICE” care, chipurile , ar putea apăra Europa de ORTODOCŞI şi musulmani.

  Chiar o succintă trecere în revistă a PLANULUI HABSBURG ridică temeri serioase, cu atât mai mult cu cât, câteva din punctele sale au fost deja înfăptuite.

 6. AXA WASHINGTON-BRUXELLES-MOSCOVA IMPARTE ROMÂNIA IN DOUĂ

  În cadrul unui interviu acordat unei echipe de televiziune franceze şi preluat fragmentat de către emisiunile informative R.D.I. din Canada, T.V.5, Euronews, preşedintele Croaţiei, Franjo TUDJMAN, a prezentat reporterilor francezi un document şocant despre planurile, în curs de realizare, de ÎMPĂRŢIRE A EUROPEI ÎN 2 ZONE DE INFLUENŢĂ DISTINCTE ŞI CARE RESPECTĂ FRONTIERELE RELIGIOASE, respectiv CATOLICĂ şi ORTODOXĂ. Cele două zone de influenţă ar fi cea catolică, controlată de Occident şi cea ortodoxă, controlată de Moscova. Conform declaraţiilor făcute de către preşedintele Croaţiei, harta respectivă a fost „desenată” la BRUXELLES de către N.A.T.O.

  ROMÂNIA ESTE VIZATĂ DIRECT în respectiva hartă întrucât FRONTIERA CARE ÎMPARTE CELE DOUĂ ZONE DE INFLUENŢĂ TRECE EXACT PRIN INIMA ŢĂRII ŞI DESPARTE TRANSILVANIA, care rămâne în zona de influenţă occidentală, de restul ţării. Documentul care ar face să pălească de invidie până şi un Hitler sau un Stalin a fost arătat, subliniem, de către PREŞEDINTELE CROAŢIEI, deci credibilitatea lui nu poate fi pusă la îndoială decât în condiţii excepţionale. De altfel, evoluţia situaţiei în fosta Iugoslavie este în perfectă concordanţă cu harta respectivă, iar planul de pace american nu vine decât să confirme datele problemei, O parte a scenariului este în curs de desfăşurare în Bosnia. După semnarea păcii acolo (probabil septembrie sau octombrie) scenariul urmează să se deruleze în continuare până la aducerea la zi a documentului de la Bruxelles. Iată o întrebare pe care România trebuie să şi-o pună şi să o pună „pieţarilor” de la Bruxelles, Washington şi Moscova. De asemenea, opinia publică românească trebuie să se întrebe foarte serios dacă forţele politice interne erau la curent cu documentul respectiv şi, dacă da, unde sunt măsurile de contracarare pe care acestea le-au produs în apărarea Ţării. Un lucru trebuie bine înţeles, documentul nu mai provine de la tot felul de sclerozaţi maghiari, ci de la N.A.T.O. şi are, probabil, acordul Moscovei. Neluarea în considerare a unor asemenea avertismente ne poate costa scump, iar istoria ne-a confirmat-o. (1995 – Eugen Popescu)

  Acordul de la Dayton (Acordul Cadru General pentru Pace în Bosnia și Herțegovina) este tratatul semnat la data de 14 decembrie 1995, care a consemnat încheirea războiului din Bosnia din 1991-1995. Acordul a fost negociat la Dayton, Ohio și a fost semnat la Paris de către președinții Bosniei-Herțegovina (Alija Izetbegovici), Croației (Franjo Tudjman) și Republicii Federale Iugoslavia (Slobodan Miloșevici) și de către reprezentanți ai Uniunii Europene, Franței, Germaniei, Marii Britanii, Federației Ruse și ai Statelor Unite ale Americii.

 7. eu zic ca daca NU acceptam propunerea lui DUGHIN- Romania va fi impartita in 2, nu va fi nici o unificare…..DACIA……

 8. Dragilor,
  Putin este unul dintre derbedeii din est ce se afla mana-in-mana cu derbedeii din vest.
  “Nu fiti copii la minte ci fiti copii la rautati!”

  • cetățeanul tulburat // 14 mai 2016 at 3:01 // Răspunde

   Corect…Totul este regizat de mult timp, doar își joacă rolul în continuare…Toți fac mutre, își încordează mușchii și și-i arată intre ei, doar pentru poze și comentarii în media…practic ei sunt bandiții planetei, dacă erau intr-adevăr puși pe harță, o puneau de-un răzbel imediat, însă ei țin populația planetei sub teroare că are cine să pună botul la vrăjelile lor. Suntem cu toții prizonierii planetei, iar viața e o mare păcăleală ce ne-o demonstrează zi de zi…

 9. cum ar fi, cum n-ar fi, numai sa raaneam sub influenta rusa si sa se foloseasca Rusia de ortodoxia romana ca sa isi sprijine mai bine piciorul in Europa.. mentalitati de cuceritori, nimic bun niciodata de la rusi

 10. Daca Romania s-ar face “frate cu dracul pana trece puntea” nu ar fi nimic rau in asta.
  1. America ne-a tradat odata si ne-a lasat prada bolsevicilor;
  2. Romania ca sa nu devina o carpa mai mare de sters, ar trebui sa-si recapete granitele Daciei schimbandu-si si numele in Dacia;
  3. Acceptul ar trebui gestionat cu unele conditii: inapoierea tezaurului, plata datoriilor Germaniei fata de noi;
  4. Noua Dacie sa aiba un conducator – rege/imparat/guvernatorul Daciei mari cu sange de Dac in vene, patriot, cinstit, care sa inalte la loc de cinste demnitatea acestul popor, candva eroic dar treptat calcat in picioare atat de dusmani cat – cel mai grav – de cei care ne-au spus ca ne sunt prieteni.

  Nu cred ca se va intampla asa dar eu am unel banuieli ca intradevar ” ni se coace ceva” dar… nu le comentez inca.

  • Eu demult tot zic ca ar terbui sa ne numim daci si nu romani ( a se citi sclavii Romei)iar tara sa se cehme Dacia!!!
   Da, ni se coace ceva, dar nu doar noua, ci la 99% din populatia intregii planete!

 11. Da, ni se coace ceva ..ceva perfid, ceva in detrimentul nostru ca stat. Ce bine ar fi fost ca Romania sa fie cu adevarat stat independent si nu sub ocupatie straina. Intre marile puteri, suntem ca intre ciocan si nicovala si nu ne putem lauda ca avem prieteni caci asa zisii prieteni sunt falsi. Personal as evita sa ma fac frate cu dracul ca sa trec puntea…mai bine caut solutii sa trec raul altfel!

 12. carianopol // 14 mai 2016 at 5:14 // Răspunde

  Deocamdata vedem clar ce se coace, “scut”, Zgonea/Klemm, Fondul Proprietatea/Jidanstein, DNA/iarasi Klemm, SRI/CIA/Mossad…
  Singura sansa a Romaniei este, din pacate, o solutie externa, ca Europa sa scape de influenta SUA, sa intre in relatii normale cu Rusia, iar Romania sa-si gaseasca locul intr-o UE revenita astfel la valorile initiale, ca de la politicienii romani, nici o speranta. Deocamdata SUA si cozile lor de topor incearca din rasputeri distrugerea Europei unite, crestine, iar Romania e in cea mai mizerabila, dezonoranta si grea pozitie, ca o sluga de cea mai joasa speta.

 13. Scuze off topic.
  Vreau să-l întreb pe măscăriciul de la ambasada SUA dacă își aduce aminte ca țara lui a fost împotriva unirii Transilvaniei cu România? De când vine el să-și dea cu părea despre Mihail Manolescu?! Oare mai aveți îndoieli că țara e vândută intereselor SUA, UE, Rusia?!

 14. ca sa nu existe discutii adaugam la DACIA si GETIA, deci, vrem ca ROMANIA sa devina GETODACIA……<3 …mie mi-a intrat INCA de la gradinita in cap ca suntem urmasii GETO -DACILOR…..nu doar a DACILOR…….schimbi numele, schimbi norocul……am fost blestemati sa ne numim ROMANIA ,asta este mana VATICANULUI si a SIONISTILOR…….sa ii transmiteti lui Aleksandr DUGHIN ca EU am acceptat oferta cu CONDITIA sa faca aceasta rectificare plus CADRILATERUL de la bulgari 🙂 plus partea din UNGARIA…..plus partea din UKRAINA…….

 15. Oare nu mai există patrioți în conducerea statului roman de după lovitură de stat ’89 , ca să supraviețuim ne trebuie niște patrioți la guvernare mai apoi la conducere …pentru a scăpa politic de trădători si străinii romanizării care ne conduc. Vadim l-au ucis,partidul e pe ruca …mai există cineva !!! Sau rămânem sclavi pe viață

 16. Ceea ce este interesant este faptul că acest Dughin apare mereu în “linia întîi”: Adrian Năstase a făcut poze “cu ursu'” (Dughin), dar este bine de ţinut cont cine se află în spatele lui.La o simplă căutare pe net, cu numele lui, vor apare detalii precum Julius Evola, dar şi … Jean Pârvulesco.

 17. Georgeta Lukacs // 18 septembrie 2017 at 22:43 // Răspunde

  Statele nationale se autoadministreaza mult mai bine daca nu-i sunt luate cu japca resursele naturale existente pe teritoriul propriu. De ce nu sunt informati romanii ce s-a intamplat cu tezaurul Romaniei dus in pastrare la Moscova, , despre fabrica de diamante artificiale transportata din Romania in Rusia , despre manevra armatei sovietice in apropierea Iasului care a avut efect invinuirea armatei Romaniei ca tradatoare a Germaniei side Holocaust inexistent impotriva evreilor si acum e obligata Romesa plateasca despagubiri Israrelului. despre actiunile evreilor(chazari) de a decima armata romana in retragere…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii