Noutăți

Aleister Crowley – magicianul negru, „cel mai malefic om din lume” (Video)

Aleister Crowley a fost unul dintre cele mai enigmatice și mai controversate personaje ale secolului XX. Poreclit, printre altele, „marea fiară”, acest ocultist britanic s-a ales și cu eticheta de „cel mai malefic om din lume”.

Crowley a fost un poet, eseist, pictor și filosof pasionat de alpinism, dar și victima multor dependențe: de heroină, hașiș, cocaină și alte droguri.

Considerat un maestru al magiei negre, Crowley a devenit unul dintre cei mai cunoscuți ocultiști ai tuturor timpurilor. Așa-numitul părinte al satanismului modern a fost la fel de criticat pe cât a fost de admirat.

A fost considerat nebun de unii contemporani și a fost revendicat atât ca precursor al mișcării hippie, cât și ca idol al muzicii rock.

În timpul unei șederi la Stockholm, la 31 decembrie 1896, Crowley a avut prima sa experiență mistică extatică: „Am descoperit că aveam o capacitate magică ce făcea parte din mine. A fost o experiență dureroasă și teribilă în același timp, ceea ce mi-a dat cheia plăcerii și extazului spiritual.”

În 1897, Aleister Crowley a intrat în Templul Isis-Urania al Ordinului Ermetic al Zorilor Aurii, o organizație secretă și esoterică în care erau studiate și practicate magia, cabala și alchimia.

Ascensiunea sa rapidă în ierarhie l-a adus în contact cu mai mulți înalți oficiali ai organizației. Totuși, Crowley a sfârșit prin a părăsi ordinul și, împreună cu Rose, femeia cu care tocmai se căsătorise, s-a mutat în Egipt. Aici avea să se nască, de fapt, legenda lui Crowley...

Citește mai mult: Incredibilia

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii