AIM radionica curs online

Noutăți

Al Madam: Satul-fantomă din deșert al cărui trecut este un mister…(Video)

La 37 de kilometri de orașul Dubai, unul dintre centrele urbane cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, se află un sat abandonat, invadat de nisipul deșertului. Deși a fost construit acum câteva decenii, trecutul satului Al Madam este necunoscut. Nimeni nu știe exact de ce așezarea, acoperită încet de nisip, a fost abandonată la scurt timp după ce a fost construită.

Așezarea este formată din două rânduri de case albe și o moschee, care acum sunt ascunse între dunele de nisip care s-au format în ultimii ani. Pe baza arhitecturii și în urma interviurilor cu localnicii, istoricii au ajuns la concluzia că satul a fost construit, cel mai probabil, la mijlocul anilor ’70. Nu se cunoaște numărul oamenilor care au locuit aici în acea perioadă, dar un bărbat a susținut că s-a căsătorit acolo.

Există indicii că locuitorii satului ar fi părăsit așezarea în grabă: ușile larg deschise, diverse obiecte personale lăsate în locuințe. Potrivit experților, este posibil ca satul-fantomă să fi fost construit în cadrul unui proiect guvernamental, cu scopul de a determina beduinii nomazi să se stabilească într-un loc.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii