Noutăți

Al Madam: Satul-fantomă din deșert al cărui trecut este un mister…(Video)

  •  
  •  
  •  

La 37 de kilometri de orașul Dubai, unul dintre centrele urbane cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, se află un sat abandonat, invadat de nisipul deșertului. Deși a fost construit acum câteva decenii, trecutul satului Al Madam este necunoscut. Nimeni nu știe exact de ce așezarea, acoperită încet de nisip, a fost abandonată la scurt timp după ce a fost construită.

Așezarea este formată din două rânduri de case albe și o moschee, care acum sunt ascunse între dunele de nisip care s-au format în ultimii ani. Pe baza arhitecturii și în urma interviurilor cu localnicii, istoricii au ajuns la concluzia că satul a fost construit, cel mai probabil, la mijlocul anilor ’70. Nu se cunoaște numărul oamenilor care au locuit aici în acea perioadă, dar un bărbat a susținut că s-a căsătorit acolo.

Există indicii că locuitorii satului ar fi părăsit așezarea în grabă: ușile larg deschise, diverse obiecte personale lăsate în locuințe. Potrivit experților, este posibil ca satul-fantomă să fi fost construit în cadrul unui proiect guvernamental, cu scopul de a determina beduinii nomazi să se stabilească într-un loc.

Citește mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii