Noutăți

Ai putea zice, de la distanță, că este o navă spațială extraterestră… Te apropii și constați că este doar o clădire. Dar ce clădire!!!

  •  
  •  
  •  

Deși nu are o mărime extraordinară, clădirea Muzeului de Artă Contemporană Niteroi nu poate să rămână neremarcată, fiind unul dintre cele mai importante edificii din orașul său, precum și una dintre principalele atracții de ordin turistic. Impresionanta construcție se află în orașul Niteroi (Rio de Janeiro).

n

Dacă privești clădirea de la distanță, ai impresia că înaintea ta a aterizat, cu puțin timp înainte, o navă extraterestră. Te apropii, mânat de curiozitate, pentru a vedea mai bine despre ce este vorba. Însă bizara impresie nu dispare așa lesne… Ba chiar te aștepți să vezi și marțienii coborând pe sinuoasa rampă de acces. Ori te aștepți ca bizara structură să-și ia zborul în mod brusc, pe verticală, precum OZN-urile din SF-urile de odinioară.

n-7

Originala clădire a fost ridicată în urmă cu două decenii. Are o înălțime de 16 metri iar diametrul structurii suspendate este de 50 de metri. Pilonul cilindric pe care se sprijină, precum o uriașă ciupercă, este înconjurat de către un bazin. Este, în mod indiscutabil, un edificiu care trezește admirația tuturor privitorilor.

Ani la rând, arhitecții de pretutindeni au studiat construcția cu ochi admirativi și, probabil, cu o oarecare doză de invidie profesională față de confratele lor Oscar Niemeyer (1907-2012), ilustrul arhitect brazilian ce a realizat originalul proiect. A fost o invidie… constructivă, desigur!

n-1

Ultramoderna construcție ce are forma unei farfurii zburătoare a fost edificată într-o zonă litorală înaltă, mărginită de pereți verticali, la baza cărora se află o plajă și se întind apele golfului. Priveliștea pe care o poți avea din interiorul edificiului este unică. La fel este și silueta clădirii, atunci când o privești din exterior!

n-4

n-3

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse Informații: www.architravel.com, www.youramazingplaces.com

Surse imagini: openbuildings.com, vevesworld.com, www.reddit.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii