Noutăți

Ai dificultăți la parcarea mașinii într-un spațiu restrâns? Au fost inventate roțile care transformă manevrele de parcare într-o joacă de copii! Video

Șoferii și șoferițele care au dificultăți în realizarea unei parcări laterale sau a unei întoarceri în trei mișcări ce trebuie efectuată pe o stradă îngustă se vor bucura mult să afle că a fost creat un nou tip de roți care le-ar putea fi de mare ajutor. Este vorba despre niște roți omnidirecționale. Aceste roți îi vor permite și celui mai nepriceput șofer (sau celei mai neîndemânatice șoferițe, ca să nu existe nicio discriminare) să execute o parcare laterală cât ai zice pește.

Inventatorul londonez William Liddiard a creat un set de roți omnidirecționale care pot fi montate pe absolut orice autoturism, permițându-i să se rotească cu ușurință în orice direcție. Cu ajutorul lor, îți poți întoarce mașina la 180 de grade fără prea mari bătăi de cap, chiar dacă n-ai prea mult spațiu de manevră.

2

Spre deosebire de alte roți omnidirecționale, cele create de către William Liddiard nu necesită o adaptare a autovehiculului pe care sunt montate ori un vehicul special conceput. Ele reprezintă primul sistem din lume care poate fi instalat pe orice vehicul destinat să se deplaseze cu ajutorul roților.

Inventatorul roților afirmă că sunt puternice (dispunând de motoare proprii), rapide în operare și că permit un control facil al deplasării autoturismului pe durata manevrelor de întoarcere sau parcare. Cu astfel de roți, manevrabilitatea autoturismului în spații limitate ca suprafață sporește într-un mod spectaculos, după cum reiese și din filmarea de mai jos.

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă: www.odditycentral.com

Imagini: www.odditycentral.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii