Noutăți

Agricultoare ECO din Argeș: “NU mi se permite să-mi vând marfa în niciun mare lanț de magazine. DOAR intermediarilor, care își adaugă 200% comision!”

Asta este România! Asta e țara în care politicieni incompetenți sau corupți distrug tot. Țara în care cămătarii și căpușele inetermediare câștigă cel mai mult, iar oamenii care produc cu adevărat trăiesc de pe o zi pe alta. În România, cei care produc lapte, cereale sau fructe câștigă cel mai puțin. Profitul maxim îl obțin intermediarii, cei care iau cu puțin și vând mai departe cu mult ca să își facă ei burta mare. În final, pierdem noi toți pentru că orice aliment cumpărăm îl plătim de cel puțin de 2-3 ori mai mult decât face…

ActiveNews.ro: În plin scandal privind dublul standard al alimentelor, Irina Toma, o agricultoare din Argeș, trage un semnal puternic despre felul în care statul are grijă de producătorii români.

Agricultoarea afirmă că deși muncește zilnic și produce în cele mai eco metode posibile, nu reușeste să își fructifice munca depusă pentru că marile lanțuri comerciale refuză să îi comercializeze produsele, iar singurii care o vor sunt intermediarii care vor să beneficieze de profit de 200%.

Irina Toma:Mă întreb, cu mare tristețe și dezamăgire: oare, al câtelea producător sunt eu, care, după ani de muncă, investiții și taxe achitate în credința statului român, în momentul în care am ajuns să produc fructe proaspete, de o reală calitate, NU pot și NU mi se permite să-mi vând marfa în niciun mare lanț de magazine? Am bătut disperată la toate ușile și am dat atât de tare cu capul în ele, încât am fruntea plină de cucuie și inima ruptă în mii de bucățele.

După trei ani de muncă silnică, refuzând costant până și ideea de a băga erbicid între rândurile de mur (nuuu, eu lucrez mecanic, sapa și motocultorul, nu bag otravă care are cea mai mare remanență în sol!), după investiții care m-au îndatorat constant, am oare dreptul să fiu surprinsă că nu pot să vând nicaieri mure proaspete, de calitatea întâi? Aaa, ba da, am voie să vând intermediarilor, care vor beneficiu de 200 %, dacă se poate, pe munca mea sau a industriei, care mi-a dat fabulosul preț de 3 lei / kg, duse de mine la poarta fabricii lor. De-aș muri azi, cu toată plantația peste mine și NU voi vinde nici măcar 1 kg, la acel preț! Cum să-mi dai 3 lei pe murele astea?!

Constat, cu lacrimi în suflet și în ochi, că, în țara asta, NU se vrea a se produce nimic! Trebuie să mâncăm otrăvurile și plasticurile produse în vest! Ale noastre produse, crescute în pământ și hrănite cu apă și bălegar, NU sunt bune! BA DA, sunt cele mai bune, tocmai de aceea trebuie să le scoată de pe piață, le concurăm mizeriile lor, deși eu nu primesc niciun fel de subvenție de nicăieri, din prețul încasat trebuie să-mi scot cheltuielile și să câștig și eu ceva.

Revin, cu capul plecat, către românii care au înțeles că, dacă ei nu cumpără de la mine, eu voi dispărea de pe piață și vă anunț că am recoltat o altă serie de mure proaspete și coapte în razele soarelui, nu „vopsite” și ținute 20-30 de zile pe transportul internațional.”, a scris Irina Toma pe Facebook.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Agricultoare ECO din Argeș: “NU mi se permite să-mi vând marfa în niciun mare lanț de magazine. DOAR intermediarilor, care își adaugă 200% comision!”

  1. cetățeanul tulburat // 30 iulie 2017 at 17:39 // Răspunde

    România e țara globaliștilor, guvernul li se închină cu forța, corupția e mai bună decât un război interetnic…practic globaliștii au profitat de colectivizarea comunistă care le era un ghimpe în coastă, comuniștii au dezradacinat țărănimea mutând-o la oraș că de…așa e moda…mare șmecherie e la oraș! I-au băgat pe toți în blocuri și apartamente de 75mp le-au făcut magazine și tot felul de industrii să țină oamenii ocupați, iar globaliștilor le-a venit simplu să dezbine și să cucerească…ne-au distrus industria și agricultura, ne-au distrus economic, ne-au distrus cultural, ne-au adus supermarketurile pline de fițe și otrăvuri, cartierele comuniste au devenit precum lagărele la auschwitz, iar în țară se construiesc biserici și cimitire…Mare minciună se mai trăiește pe planeta asta…murele dacă nu se cresc după rețeta Monsanto Pioneer Purina Beck’s etc., nu sunt bune…niște ticăloși cu toții…

  2. Duminica am trecut printr-o comuna din jud Cluj, si am vazut un afis”vand mure eco, 5 lei” , tocmai citisem anuntul disperat al producatoarei din Arges si am oprit sa vad despre ce este vorba.
    5 lei caserola de 250 de gr, deci 20 lei kg !! la producator in curte, inmultiti cu o productie de 15 to la ha, peste 60.000 de euro, comparati cu strugurii de masa de ex si vedeti diferenta, eu cred ca unii chiar exagereaza.

  3. Asta inseamna sa nu te gandesti cand plantezi hectare intregi. Te astepti ca totul sa se vanda cu acelasi pret? Sunt multi care au facut aceasi greseal, plantand cat de mult se poate fara sa tin cont cat poate ingloba piata.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii