Noutăți

Africa: Piloții americani, atacați cu sisteme militare laser de chinezi

ActiveNews.ro: Doi piloți americani au fost răniți după ce militarii chinezi i-au orbit cu sisteme laser, când aterizau la baza militară din Djibouti, anunță Pentagonul. Piloții unui avion cargo C-130 au suferit leziuni minore ale ochilor, după ce au fost orbiți nu un sistem laser militar manevrat cel mai probabil de chinezi.

În ultimele săptămâni, mai multe incidente similare au avut loc în regiunea care găzduiește o bază militară americană și una chineză. Pentagonul a înaintat deja Beijingului o plângere oficială. Baza militară americană este situată lângă aeroportul internațional din Djibouti, este singura facilitate a SUA din Africa și este folosită pentru operațiunile antiteroriste din Africa de Est și Yemen. În jur de 4.000 de militari americani se află acolo.

China, aflată în plină expansiune militară, și-a inaugurat anul trecut propria bază, la mică distanță de cea a SUA. Folosirea sistemelor laser pentru orbirea piloților este o tactică folosită încă din timpul Războiului Rece de către URSS.

Sursa: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Africa: Piloții americani, atacați cu sisteme militare laser de chinezi

  1. Astia cauta pretexte sa inceapa WWIII! Ii mananca tare sa mai faca niste bani din vanzarea armamentului pentru toate taberele ce se vor lupta!
    Sa ii vedem atunci cand nu o sa mai existe viata pe pamant, aer de respirat si apa de baut ce o sa faca, in ce o sa-si mai bage cardurile si ce o sa faca cu toata hartogaraia numita bani!
    Nu sunt nemuritori si nici nu sunt facuti din material anorganic!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii