Noutăți

Aflat în inima islamului, președintele Trump a inaugurat un centru dedicat luptei împotriva… extremismului religios!

După cum relatează Evenimentul Zilei, președintele SUA, Donald Trump, a început, la finele săptămânii trecute, „primul său turneu diplomatic în străinătate”, cea dintâi destinație fiind Arabia Saudită. Acolo, Trump a semnat mai multe acorduri în valoare de 350 de miliarde de dolari. De remarcat, în treacăt, că departe de-a se plimba fără rost pe banii contribuabilului american, Trump rămâne un afacerist și un spirit pragmatic. (Câtă deosebire de ai noștri lideri politici, care, indiferent de partid, au purtat România din pierdere în pierdere, vreme de peste 25 de ani!)

Donald Trump a susținut, la o reuniune, că expune „viziunea poporului american, direct și clar”, după care a arătat că „mulți dintre liderii [musulmani] prezenți și-au exprimat îngrijorarea privind terorismul, extinderea radicalismului și rolul Iranului în finanțarea acestora. Acum, liderii musulmani par să fie pregătiți să își asume responsabilitatea și un rol mai important în lupta contra terorismului în regiune. Este timpul să facem asta, împreună, pentru că… asta trebuie făcut”. Turneul președintelui Trump va continua cu vizitele efectuate în Israel, fâșia Gaza, Vatican, Belgia, Sicilia.

De altfel, tot ieri, președintele Trump a inaugurat, laolaltă cu monarhul Arabiei Saudite, un centru menit să combată extremismul religios de factură islamistă. Rolul acestuia nu este doar promovarea moderației, în practicarea religiei, ci și supravegherea datelor schimbate în mediul online, prin mijlocirea rețelelor sociale. De altfel, acest centru, cu sediul aflat la Riyadh, este, până acum, unic pe mapamond. Să nădăjduim că va avea succes și că vor mai fi înființate și altele, cât de curând. De altfel, următoarea entitate de acest tip este hărăzită, de pe-acum, să dejoace planurile și să împiedice operațiunile de finanțare a terorismului islamic!

a

Sursa: Evenimentul Zilei

Text: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii