Cunoaste lumea

Noutăți

Află cum te poate ajuta consumul de PERE să-ți consolidezi sănătatea și să eviți bolile!

  •  
  •  
  •  

În terapiile tradiționale, perele sunt folosite în tratarea artritei, gutei și, uneori, în tulburările funcționării vezicii biliare. 100 de grame de pere ne oferă 7% din necesarul zilnic de vitamină C. Aceste fructe sunt remarcabile surse de antioxidanți, cum ar fi luteina, zea-xantina și betacarotenul, ocrotind țesturile de acțiunea vătămătoare a radicalilor liberi. Perele sunt și o sursă extraordinară de cupru, potasiu, fier, mangan. Din conținutul lor nu lipsesc nici vitaminele din grupul B, cum ar fi folații, vitamina B6 ori riboflavina. Perele sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai puțin alergenice fructe. La polul opus se află căpșunile!p1

Prin conținutul de vitamină C, perele contribuie la fortificarea sistemului imunitar. Tot ele stimulează producerea și activitatea celulelor implicate în apărarea organismului contra microorganismelor patogene. În terapiile populare, perele sunt folosite în prevenirea și eliminarea gripei și a răcelii. Consumul lor determină sporirea imunității. Tot prin conținutul de vitamină C, perele ajută la refacerea țesuturilor vătămate și la vindecarea rănilor. Persoanele care au suferit leziuni de diverse tipuri ar trebui să consume cantități mai mari de fructe bogate în vitamina C, pentru o mai grabnică reparare a țesuturilor afectate.

Perele sunt indicate persoanelor care suferă de demineralizare. Prin conținutul de cupru și fier, ele susțin sinteza de globule roșii. Fierul este o componentă esențială a hemoglobinei. Asigurarea necesarului de cupru și fier, elemente prezente din belșug în conținutul perelor, contribuie la prevenirea anemiei, a slăbiciunii musculare și a deteriorării funcțiilor cognitive.

p3

Perele sunt fructe bogate în apă și în fibre, dar relativ sărace în calorii. Ele oferă până în 60 de calorii la 100 de grame. Sunt de ajutor în lupta cu kilogramele în plus și contribuie la reducerea nivelului colesterolului „rău”, mai precis colesterolul de tip LDL. Fibrele pe care le conțin perele sunt foarte eficiente în îndepărtarea compușilor cancerigeni din colon, totodată protejând mucoasa intestinală de aceste substanțe.

Consumul de pere ajută la prevenirea apariției degenerescenței maculare, conțin substanțe antiinflamatoare, au efect răcoritor, deci sunt de folos și în stările febrile. Consumate frecvent, contribuie la reducerea riscului de cancer mamar și a riscului instalării diabetului de tip II. În fine, perele amână îmbătrânirea pielii (datorită antioxidanților) și ajută la prevenirea osteoporozei.

p2

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.organicfacts.net, www.nutrition-and-you.com,

Imagini: vitalhomeremedies.com, www.independent.co.uk, pn-mag.com, www.honeybellepear.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii