Noutăți

Adoptarea unui stil de viață bazat pe confort și bunăstare materială va duce la dispariția religiilor?

Religiile au fost o busola morală pentru miliarde de oameni în ultimii aproximativ 2.000 de ani. Însă, potrivit unor cercetări realizate de adepții teoriei evoluționismului, religiile majore ale lumii sunt setate să dispară într-un viitor apropiat.

Acești oameni de știință sugerează faptul că religii precum creștinismul, islamul, iudaismul, hinduismul sau budismul au apărut din cauza diferențelor claselor sociale. Potrivit psihologului evoluționist Dr. Nicolas Baumard, cercetător la École Normale Superieure din Paris, oamenii au ritm al vieții mult mai lent, se căsătoresc mult mai târziu, fac copii mai puțini și la vârste înainte. Acest stil de viață îl regăsim și în urmă cu aproximativ 2.500 de ani, la membrii unor clase sociale superioare ale civilizației egiptene sau sumeriene. Restul populației, a continuat să trăiască la limita subzistenței și fără a avea acces la educație, lucru ce i-a determinat pe cei din înalta societate să promoveze fel și fel de zei pentru a-i înrobi și mai mult pe cei săraci – spun adepții evoluționismului.

religiee

Dar acum lucrurile stau diferit în lume. Marea majoritate a planetei are acces la educație iar discrepanța dintre păturile sociale nu mai este atât de mare, cel puțin nu în lumea civilizată. Aceste schimbări ar putea duce în cele din urmă la prăbușirea religiilor, susține Dr. Baumard într-un articol preluat de New Scientist : “Din ceea ce în ce mai mulți oameni pun accent pe bogăția materială și vor să adopte un stil de viață lent; oamenii se raportează din ce în ce mai puțin la morala din cărțile de cult, iar influența religiei scade treptat în viețile lor”.

sura: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Adoptarea unui stil de viață bazat pe confort și bunăstare materială va duce la dispariția religiilor?

  1. După toeria asta ar rezulta că numai oamenii săraci sunt religioși, lucru total neadevărat.

  2. Da așa ceva vor să sugereze, dar credința și Dumnezeu vor dăinui si in ciuda sistemului materialist

  3. Ce va asteptati sa spuna un psiholog evolutionist?! Religia lui este evolutionismul, asa ca isi cauta prozeliti pentru credinta lui, cu argumentele pe care le poate produce orientarea lui mentala. Sa-i fie de bine, se va lamuri dupa ce va termina existenta lui comoda pe acest pamant.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii