Noutăți

Adolescenţii top-secret. Cum recrutează NSA liceeni direct de pe băncile şcolii

Serviciile de informaţii din Statele Unite recrutează, mai nou, şi din rândurile elevilor de liceu, relatează CNN. Tinerii care ajung să lucreze pentru NSA şi CIA primesc autorizaţie pentru accesul la informaţii clasificate şi au şansa să-şi construiască o carieră încă de pe băncile şcolii.

Prietenii de liceu ai lui Summer cred că ea le monitorizează telefoanele şi le ascultă conversaţiile. Speculează tot felul de lucruri în legătură cu lucrurile pe care le face la serviciu şi o acuză în glumă că este spioană.

Le place să se distreze pe seama acestui lucru”, spune Summer. Prietenii ei au, însă, o scuză pentru comportamentul lor – când tânăra de 18 ani nu este la şcoală în Maryland, ea munceşte la Agenţia de Securitate Naţională din Fort Meade.

Summer lucrează în „ceva ce are legătură cu securitatea cibernetică”. Aşa răspunde ea atunci când este întrebată cu ce ar putea să se ocupe o adolescentă la NSA, organizaţie care dirijează eforturile comunităţii de intelligence din Statele Unite pentru obţinerea de informaţii şi spargerea de coduri.

La fel de discreţi sunt şi Brianna şi Simon, alţi doi liceeni care au intrat în programul de stagiari de la NSA şi care au declarat de-a lungul ultimului an că s-au ocupat de traduceri şi securitate cibernetică.

Cei trei, toţi în vârstă de 18 ani, tocmai ce au absolvit liceul în Maryland şi se află printre cei 150 de liceeni care au participat la un program de studiu şi muncă la NSA. Munca în această agenţie le dă acces la multe informaţii şi secrete importante ale ţării.

Citește mai mult: Digi 24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii