Noutăți

Adevăruri șocante despre istoria noastră!

Nu credeam că așa ceva este posibil… Deși aceste pământuri au scos la lumină dovezi ale unei istorii excepționale, sistemul bolnav și agenții anti-români își fac treaba mai bine decât vă închipuiți pentru ca această istorie să nu ajungă la urechile tinerilor români.

Astfel, ieri, vorbind unui grup de 30 de studenți de la jurnalism despre istoria antică și neolitică a acestor meleaguri, am constatat uimit că din cei 30 de tineri, niciunul nu și-a adus aminte să fi auzit vreodată despre cultura Cucuteni, doar unul sau doi auziseră vag despre tăblițele de la Tărtăria iar despre geto-daci știau doar varianta oficială de doi bani: că Traian i-a învins pe daci și că dăcițele s-au cuplat cu militarii și coloniștii romani, din treaba asta rezultând poporul român. Iar faptul că acestea sunt lucrurile pe care le știu majoritatea tinerilor români, nu este din vina lor!…

01. ianuarie

Din punctul meu de vedere situația este dramatică și arată, dincolo de orice semn de întrebare, că oamenii sistemului care decid ce trebuie să cuprindă manualele de istorie, or nu au habar pe ce lume trăiesc, or sunt niște nenorociți care au ca misiune ștergerea identității românilor. Peste toate, profesorii de istorie care nu sunt capabili să iasă din schema idioată a programei școlare și să le vorbească copiilor și despre acele mari adevăruri pe care cărțile de istorie le ignoră, nu-și merită calitatea de dascăli. Pentru că, în acest caz, nu sunt decât niște slujbași fără conștiință.

De ce spun toate acestea? Pentru că nu este acceptabil ca lucrurile excepționale ale istoriei noastre să nu fie cunoscute de copiii și tinerii români.

Oameni buni, Cultura Cucuteni a fost vârful cultural și social al Europei timp de 1.500 de ani, de acum 7.000 de ani, până acum 5.500 de ani. Cucutenienii aveau case cu etaj și pe piloni, aveau podoabe din aur și unelte din aramă, o ceramică excepțională din toate punctele de vedere, ale cărei motive decorative concurează arta contemporană, cultivau aproape toate cerealele cunoscute, cultivau viță de vie și pomi fructiferi, creșteau animale domestice, aveau o spiritualitate surprinzătoare… Cum să nu dedici pagini întregi acestei culturi în manualele de istorie? Cum să nu faci această cultură un brand de țară? Ei bine, ignoranții și rău intenționații din sistem au grijă ca informațiile despre această extraordinară cultură să nu ajungă la tinerii români!

cucuteni-strip

Apoi, Tăblițele de la Tărtăria sunt recunoscute astăzi de mari savanți străini ca dovezi sigure ale primei scrieri din lume, cu 2.000 de ani mai veche decât cea sumeriană. Este puțin acest lucru? Nu, este un adevăr uriaș! Așadar, cum îți permiți tu, Stat Român, să nu îți asumi această realitate și să dedici bani, specialiști și timp pentru a transmite acest mesaj întregii lumi, prin toate canalele pe care tu, Stat Român, le ai? Nu mai vorbesc de câte pagini ar trebui să îi dedici subiectului în cărțile de istorie destinate copiilor români…

tablitele-de-la-tartaria2

Nu în ultimul rând, cât timp o să mai tolerăm minciuna romanizării dacilor, ca și ignorarea faptului că geto-dacii s-au războit cu romanii încă 200 de ani după înfrângerea lui Decebal sau că Imperiul Roman a ajuns să fie condus de Împărați de Orgine Dacică, cum ar fi Regalianus sau Galerius? Imaginați-vă: sursele latine recunoscute în toată lumea spun, negru pe alb, că la conducerea Imperiului Roman au ajuns, la un moment dat, împărați de origine dacică, iar cărțile noastre de istorie se prefac că nu știu acest lucru sau că nu e important și îl ignoră. Chiar așa? Nu e oare un episod spectaculos? Ba da. Poate nu este pentru oligofrenii din unele instituții ale statului – fie ele politice sau științifice – dar pentru orice om cu o minimă inteligență este important și, în același timp, este deosebit de suspect că nu se vorbește despre acest fel de episoade istorice în cărțile destinate copiilor noștri.

În concluzie, ticăloșia ștergerii identității românilor funcționează din plin, iar stoparea acestei agresiuni trebuie să vină din spațiul „civil”. Dacă doar dați mai departe informațiile pe care cercetătorii loiali acestui neam le fac publice, este deja un mare câștig. Într-o zi, nimeni nu o să mai poată ignora aceste realități!

Daniel Roxin

Cărți pentru copii disponibile pe Dacia Art: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Istoria-geto-dacilor

dacia-preistorica-ilustrata

burebista carte pt copii


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

66 Comments on Adevăruri șocante despre istoria noastră!

 1. E clar. Pai dacă studenții de la jurnalistică sunt TUFA DE ISTORIE, ce să mai spunem de restul care sparg semințe printre blocuri și ascultă manele.
  Am văzut clipuri cu oameni care nu știu în ce țară trăiesc (https://www.youtube.com/watch?v=awwPcxmrxzU). Nu mă mai miră nimic. DIGITALUL și-a făcut treaba prezisă de Einstein. Dacă le iei oamenilor internetul în general, devin mai proști INSTANTANEU cu 80%. Anii de comunism și ce a urmat după au creat o clasă de idioți care nu sunt în stare să gândească nici cu ce capăt al furculiței trebuie să mănânce.

  • Probabil ai scris in graba, e vorba de anii de dupa comunism. Facand o suma doar cei trecuti de 80 de ani ar fi mai putin idioti dupa cum scrii tu. Faptul ca ti-a scapat un amanunt ” banal ” zice unde esti in timp.

 2. Energia furibunda pe care acesti antiromani o consuma pentru a promova abusrda varianta asa zis oficiala, prin ea insasi, te poate determina sa iti pui intrebari, chiar daca nu ai sti nimic despre adevarata noastra istorie. Este clar ca se doreste ascunderea unor adevaruri care ii deranjeaza pe unii. Continua, Daniel, sa lupti pentru a ne face cunoscuta adevarata istorie, esti unul dintre putinii cu vizibilitate publica si mediatica care au curajul si bunavointa necesare pentru un asemenea demers nobil!

 3. eu am fost profesor de franceza in comuna poduri bacau.acel cerc al zeitelor din fotografia dumneavoastra au fost descoperite pe dealul rusaiesti de catre elevii scolii poduri condusi de profesorul bujor alexe.dandu si seama de valoarea lora chemat pe domnul monah de la muzeul din piatra neamt.acesta a chemat televiziunea sistudioul alexandru sahia a facut un fil intitulat ,,zanele de la poduri”apoi au venit cercetatori si arheologi din franta ,sua si japonia.eu am lucrat atunci ca translator vorbind franceza si engleza.sunt si acum obiecte acolo dar situl e neprotejat si s au furat multe obiecte frumoase din ceramicase vand pe piata neagra.noii primari numiti politic habar n au ce e acolon au pastrat nimic si au retrocedat dealul numit simbolic,,comoruta”

 4. Pacat ca se ignora adevarurile astea . La fel cum e pacat cum programa scolara ignora faptul ca hunii si mai apoi ungurii sau stabilit pe pamanturile Transilvaniei cand acolo nu locuia Inca nimeni find pamanturi pustii si neutre cand au venit ei . Apoi cand au venit romanii au trait in liniste si pace sute de ani ajungandu- se chiar la familii mixte . Totusi apoi statul Roman a trimis armata ,cica sa recupereze Transilvania ,adica sa recupereze ceva ce nu era al lor ,clar ca nici ungurii nu au stat drepti sa li se ia pamanturile si astfel s-a stricat o armonie creata in sute de ani IAR cartile de istorie din programa scolara spun ca ce rai au fost soldatii ungurii ca si- au aparat territoriul ,ba chiar au si omorat soldati romani ,care apoi au ramas eroi AI patriei in carti. Adica cat neadevar ,tu ca soldat mergi sa cuceresti noi territoriul ( vezi cucerirea Transilvaniei de romani) si mori si mai esti si numit erou ( cica iti aperi patria cand tu AI vrut sa cuceresti de fapt ) . Uite aici neadevaruri ascunse in cartile romanesti de istorie ! Istoria lumii scrisa de persoane neutre zice total altceva decat e in programa scolara !

  • Robert, toate probele arata ca Transilvania era locuita de valahi la venirea ungurilor. O spun chiar cronicarii UNGURI, de multe ori. Prin urmare, se minte in cartile pe care le-ai citit tu…

   • Astept sa demonstreze cineva ca au existat vaste teritorii nelocuite, mai ales in zone avand clima blanda, ape si resurse naturale, cum ar fi Sarea si Aurul !

    In antichitate sarea era la fel de scumpa ca aurul.
    Termenul de Salariu vine de la plata primita de soldatii romani in blocuri de sare ce puteau fi convertite in aur pur.

    Nu exista teritoriu nelocuit nicaieri pe Terra. Oamenii locuiesc chiar si printre gheturi si in pesteri.
    Cine crede teoria Transilvaniei nelocuite, este ignorant.

    Oriunde te uiti exista dovezi arheologice ale civilizatiei.

    Cu atat mai mult in zona Romaniei, solul e plin de dovezi arheologice, principalul obstacol in calea dezvoltarii infrastructurii rutiere.

    In Norvegia lucrarile se opresc frecvent cand gasesc cate o barca de-a vikingilor, noi ne plangem ca nu putem dezvolta infrastructura si goli muntii de aur mai rapid, ca sa-i umplem de cianuri.

  • Robert? Robert d ‘Anjou? Tu esti?

   • Pau Olimpiu Alba Iulia Romania // 12 decembrie 2015 at 13:52 // Răspunde

    Am imprumutat mai demult de la Biblioteca Judeteana Alba cartea “James Churchward – MU Continentul disparut” despre legendarul continent scufundat in apele oceanului Pacific. La paginile 98-99 autorul vorbeste despre marele Imperiu Uighur care in urma cu 17000 de ani era in culmea expansiunii si putrerii sale. Potrivit unor legende chineze acel imperiu si-a intins teritoriile de la coasta pacifica a Asiei de Est peste Asia Centrala si mai departe peste Marea Caspica pana in Europa. La sud se delimita de Indochina, Birmania, India, Persia si Asia Mica. La nord Imperiul Uighur patrundea nu se stie cat de mult in intinderile siberiene. Deci conturul exact al acelui imperiu nu se cunoaste, se stie doar ca s-a intins pana in celalalt capat al Europei, la tarmurile Irlandei. Capitala acestui urias imperiu era acolo unde sunt acum ruinele orasului Khara Koto (cautati imagini pe internet!) din desertul Gobi (Mongolia), caci pe atunci acolo nu era desert. Autorul prezinta si o harta a acelui stravechi imperiu si spre surprinderea mea, la o privire mai atenta, am constatat ca potrivit lui James Churcward (deci harta facuta de un strain) Imperiul Uighur nu se intindea si peste viitorul teritoriu al Daciei. Cand am vazut asta, automat mi-am pus intrebarea:”Ce batalii s-au dus oare pe teritoriul tarii noastre inainte de Burebista si despre care noi astazi nu mai stim nimic?”

  • Robert…pune mana pe o carte de istorie sau documenteza-te intai sa faci afirmatii de genul asta.Robert..desi nu cred ca asa te cheama.Mai degraba aduci cu Istvan..sau Atilla.

  • Băi ai naibii cum în inima Europei, pe un pământ bogat din toate punctele de vedere, înconjurat de munți nu locuia nimeni, ci numai câteva garnizoane de soldați romani care exterminaseră totul… Nu ți se pare cam ciudat?

  • Robert este cszul sa mergi la Universitate in Viena si sa studiezi harta Europei din sec.1n/H si vei vedea ca vecinii imperiului Roman la Est au fost GETO-DACII , nu huni (primi Unguri) popor migrator care au aparut in spatiul Danubiano-Pontic pe la 700-900 d/H si acestea sunt spuse de cronicarii Imperiului Austro-Ungar

  • probabil d-ul robert a citit doar cartile de 66
   ar trebui sa mai citeasca ce au scris mari istorici antici care nu aveau diverse interese de demigrare si nici de premarire a unor natii din care nu faceau parte.

 5. cred ca ar fi interesant sa mergeti la Poduri/Bacau sa vedeti siturile neprotejate si sa faceti o emisiune . sa vada lumea interesul statului pentru cultura noastra.

 6. cristian c. n. // 27 noiembrie 2015 at 13:56 // Răspunde

  Roberte!Trebuie sa recunosc ca ai ceva umor pe tine.

 7. Intr un guvern de tehnocrati Daniel ar fi cel mai potrivit om pentru postul de Ministru al culturii.

 8. auzi:”de acum 7.000 de ani ” mari bazaconii se mai pot debita …

  • Ia explica-ne unde e bazaconia, ca se pare ca stii multe. Multumim anticipat!

   • Nu degeaba se spune: “Ignorance is Bliss”.

    Ignoranta combinata cu ridiculizarea specifica oamenilor simpli de la tara, care traiesc dupa legea pamantului, nu este un bun fundament pentru o civilizatie moderna si rezistenta peste secole.

    Omenirea este mult mai veche decat credeam, din cand in cand mai apre cate un documentar pe la Discovery, History, etc.
    Mai fac nemtii un documentar despre civilizatia danubiana, si uite asa aflam cat de vechi suntem, ce amestecuri de populatii exista si cat sange a curs pentru pastrarea acestor teritorii.

 9. Pai, ce-ar fi sa declarati anul 2016 “anul Cucuteni” 🙂 si sa realizati o ampla campanie de informare si schimbare de perspectiva? Parca o si vad: de la seminarii, dezbateri si articole, la bratari de silicon cu modele Cucuteni (eu as purta una si as face-o si cadou!) si alte obiecte decorate in acelasi mod…cu tot dichisul unei campanii de awareness.

 10. Toata planeta este pamant unguresc…. Ei au venit inaintea tuturor vietuitoarelor de pe pamant… Este un document scris care atesta acest lucru, cu stampila, semnatura si cu poze….de fapt de la ei vine facebook-ul…. ce sa mai, ar trebui sa fim mandrii ca suntem vecini cu ungurii astia

 11. Daca acest popor are o istorie asa valoroasa, de ce nu sunt cunostinte valoroase si puternice istorice pana la anii 1300. Daca au scris dinaintea tuturor, de ce nu avem insemnari pana la aceasta perioada (1300 d.H)?

 12. Daca dupa greci o ramas urme, la fel dupa romani, chiar si dupa mayasi, dupa stralucita civilizatie daca trebuia sa ramana ceva daca aveau case cu etaj ma gandesc

  • A ramas cel mai bogat si frumos folclor din lume.
   La ei netinerea de minte era de ras si de rusine.
   Asa ca nu aveau nevoie de scris pentru ca se cultiva tinutul minte. Noi acum avem pretentia ca suntem destepti pentru ca avem hard disk, procesoare Intel si google/wikipedia. Apropo! Scrierea a aparut ca o expresie a decaderii conditiei umane. Ce zici de perspectiva asta?

 13. Attila era un HUN,nu um ungur.Hunii vin din siberia si mongolia,iar ungurii din ungria,ugria si chiar china,asa ca HUNII NU SUN UNGURI!
  Cat despre istoria noastra furata,de ce nu se povesteste despre ,,Marea Migratie Dacica de acum 10.000 de ani?pana si chinezii au in mitologia lor zei din rasarit cu caciuli in capsi inalti de 2m care au venit sa populeze pamanturile chinului si ale tibetului.Daciimai sunt prezenti si la marea baltica ca si ,,Dahi din sud”care au venit sa cultive pamant dupa retragerea inghetului de 10000 de ani.

 14. DACA TARA NOASTRA A DEVENIT ROMANIA DATORITA APORTULUI ROMANILOR, DE CE NOI ACUM SANTEM SCLAVII LOR, AM FOST SI SANTEM SCLAVII LOR, E JALNIC, MEDITATI DRAGI ROMANI…!?

 15. Nu putem sa ne asumam Cultura Cucuteni sau Cucuteni- Tripolia, se intindea mai mult pe teritoriul actual al Ucrainei si doar in estul Romaniei, de unde se deduce ca a fost o populatie ce n-are nici o legatura cu dacii

  • Face parte din istoria acestor meleaguri. Nimeni nu spune ca acei oameni erau daci, dar exista elemente de continuitate in simbolurile pastrate pana astazi. Doar nu va imaginati ca, dintr-o data, s-au neantizat si au disparut de pe Terra?

  • Dragul meu,
   Fii atent cum se face ca sa intelegi repede, asa cam ca Alexandru Macedon!
   Iei o harta si de la Kiev pana la Belgrad scrii asa: Tripolie-Cucuteni-Turdas-Vincea, ma rog, sau invers, pentru ca nu conteaza. Si gata! Se cheama ca te-ai prins!

   Psst!
   Vezi ca altitudinea la care se afla situl creste vechimea acestuia…

 16. Se cultivau toate cerealele? ????care sunt acestea? ?????
  Să nu exagerăm. …

 17. Frumos,continuati!

 18. Domnule Roxin,

  De fapt cultura Cucuteni se numeste cultura Ariujd – Cucuteni. Satul Ariujd este in Covasna. Cand eram mic ma jucam in site-ul arheologic. Din pacate acum se vorbeste doar despre Cucuteni. Pacat.

 19. Pai se spune ca inainte sa-ti invingi dusmanul trebuie sa-l recunosti(CUNOSTI MACAR) !
  Ne fololsim mai departe de logica,deci stim faptul ca binele,bunul sau avutul cuiva ,care-i si superior (teoretic),este obiectul disputelor…
  ei(CEI RAI ,DESIGUR) inving prin coalizare,tradare oricum …fac istoria(precum se zice treaba cu invingatorii),sterg ce pot ..apoi se bat intre ei …uita de unde au plecat,cine-s,ce vroiau,etc ! RAMAN PIETRELE CARE VORBESC !PACAT CA SUNT PUTINI SA LE INTELEAGA ! NU VA PLANGETI CE NERECUNOASTEREA DOVEZILOR CERTE DE MII DE ANI ! PAI ,UITATI-VA CINE-S CONDUCATORII DE 25 DE ANI AI ROMANIEI ! REVIN ….VA CUNOASTETI INAMICUL SAU VA JUCATI CU ISTORIA,REVOLUTILE INCHIPUITE !? MULTA SANATATE ROXINE,INCREDERE !RATIUNUNEA ,INTELIGENTA INVINGE IGNORANTA !

 20. IN CONCLUZIE ,ESTE SOCANT DOAR PENTRU IGNORANTI ! ADEVARUL NU SOCHEAZA DECAT PE CEI CE NU-L CUNOSC CA VARIANTA A REALITATII !

 21. Nicolaie Silviu // 28 noiembrie 2015 at 9:09 // Răspunde

  Masoneria si Mafia Iudee doreste Palestinizarea Romaniei. Incearca sa-si protejeze propria lor istorie sau geneza Biblica mincinoasa !
  Este clar ca nu vor reusi sa ne distruga si ca adevarul despre poporul nostru va fi cunoscut si va triumfa !

 22. Nicolaie Silviu // 28 noiembrie 2015 at 9:27 // Răspunde

  Va sfatuiesc, daca vreti sa va faceti cunoscute opiniile pe care si eu le impartasesc despre istoria noastra si Romaniei, sa schimbati tribuna de unde incercati sa va promovati aceste opinii!
  B1 Tv este putin vizionata sau audiata tocmai pentruca a devenit in timp Emblema si Trubuna Cozilor de topor al celor care ne vor stersi din istorie si din randul natiunilor ! B1 este cuibul naparcilor care promoveaza interesele acelor straini si a skugilor lor prin propaganda mincinoasa de stil si scoala Bolsevica sau Paukerista !

  • Este doar un anunt. Nu este filmul nostru. Va asigur insa ca este un film de exceptie pentru ca l-am vazut! Prin urmare, lasati supararea si vizionati-l indiferent ce credeti despre B1 Tv!

 23. Desi sunt inginer, deci neorientat spre materii umaniste, am invatat la scoala acum mai bine de 40 de ani si mai tin minte despre: Cucuteni, Trusesti, Habasesti, Gumelnita, Ohaba-Ponor … sa mai continui? Problema mare a Romaniei de azi este EDUCATIA. Restul si ceea ce constatati aici cu haretistii de jurnalisti, este rezultatul politicilor de indobitocire. Faceti-l pe diliman sa invete, gasiti metode pentru asta si veti vedea ca avand logica si un bagaj de cunostinte solide si documentate, daca ii vei prezenta ce inseamna ADN si va intelege si prin ce se deosebeste cel uman de cel de cimpanzeu, va gandi singur si nu va mai construi de 10 ori mai multe biserici decat scoli sau spitale, nu va pune botul la orice farsor misticoid, vraci, politicianist, pseudoistoric sau orice alta speta de excroc. Dar… nu este in interesul “NOSTRU” asta, …. nu-i asa stimati domni “PATRIOTI” care ne conduceti, nu-i asa?

 24. Nicolae Ionita // 28 noiembrie 2015 at 19:54 // Răspunde

  Stimati Domni, Vad multe comentarii pro si contra Romaniei, bine ar fi ca aceste postari sa fie bine documentate si sa nu birfiti pe ceiace nu cunoasteti. Toti acesti cunoscatori ai istoriei noasre, constat ca nu o cunoasteti, faceti mari greseli. Nu va mai contraziceti si luati peste picior daca aveti un pic de decenta.

 25. Orice articol atat de incisiv la adresa unor adevaruri acceptate la nivel general ar trebui sa includa niste referinte bibliografice credibile. Mi-ar placea sa stiu care este metodologia pe care ai urmat-o si ce surse documentare sau de alt fel ai consultat inainte de a concluziona atat de transant. Vreau sa sa citesc mai multe si sa transmit mesajul tau mai departe in conditiile in care as avea un fundament care poate fi argumentat si catre sceptici. care vor fi multi…

  • Toate acestea au fost prezentate in filme documentare, articole si carti. Nu putem la fiecare articol sa prezentam ceea ce a mai fost prezentat si in alte situatii. Mai cercetati si veti gasi toate probele!

 26. si totusi de CE CA si Tara ne numim România si nu Dacia?din câte stiu eu,doar o mica parte din Tara a fost cucerita de romani

 27. Adevarul este ca inca invatam din carti scrise si rescrise din timpul comunismului. Nu sunt corecte! Nu urmaresc nici o sursa decat ce le-au fost spus de comunisti care aveau ca scop sa distruga toata cultura roamneasca pentru a obtine supunere absoluta. Trebuie sa trezim cultura in Romania!
  Ma intreb, daca am merge cu descoperirile pana la CEDO nu am putea sa deschdem un caz de abuz in serviciu a oamenilor din cultura care refuza sa accepte adevarul acestor descoperiri? Cred ca daca esti in UE ar trebui sa fii obligat sa accepti aceste descoperiri si sa iti modifici cartile de istorie. Daca la toti scrie ca Pamantul e rotund, de ce in Romania inca mai scrie ca e plat?

 28. Adevarul ca tara in care traim ne si permite sa fim educati.Se ascund multe lucruri nu numai istoria,iar cei care catasi de putin stiu ceva, se pierd ca analfabeti sunt mai multi decat destepti. iar sa nu mai vbca hotii ne conduc.

 29. Cum e aia istorie antică şi neolitică? Aia paleolitică unde se încadrează?
  A, până nu uit : se numeşte cultura Cucuteni – Trypillian, că se întindea pâna in Ucraina de azi. Şi a durat din 6000 până în 3500. Până şi Pârvan e de acord cu cifrele astea. Deşi mă îndoiesc că ştii cine-i ăla

  • Esti cam impertinet! Cultura Cucuteni are o vechime de 7.000 de ani, nu de 6.000. Precucutenienii sunt si mai vechi, pt cunoasterea ta si doar daca luam in seama si acest aspect putem merge pana acum 8.000 de ani. Peste toate, daca nu am folosit cuvantul Paleolitic, poate este pentru ca nu le-am vorbit despre aceasta perioada. Si inca ceva – prima descoperire a acestei culturi este facuta in Romania, langa Iasi in localitatea Cucuteni. Ucrainienii au descoperit artefacte care apartin acestei culturi dupa ani buni de la descoperirea din Romania si i-au spus Tripolie. In ceea ce il priveste pe “Ăla”, ca sa te citez, adica pe Pârvan, am auzit ca a fost un pictor flamand, verisor primar cu Pitagora si ca inca traieste in Guatemala. Asa este? Cred ca ai putea sa ne spui mai multe pe baza celor doua carti pe care le-ai citit in toata viata ta… Totusi, vad ca nu are nicio importanta pentru tine faptul ca am descris niste realitati de neacceptat. Inteleg ca esti in sistem si te simti atins?

  • Pozila e cumva nume Dacic? sau mai bine zis e un cod de sistem al sistemului din care faceti parte?

 30. Daca vom continua sa avem,sa trimitem in parlament oameni ca urmaresc imbogatirea,sa nu se,,lupte” pentru tara lui,pentru apararea de cei care doresc sa ne distruga traditile poporului roman,vom ajunge rau de tot.

 31. Intr-o perioada când elucubratii precum: uriasii lui Burebista, tunelul din Bucegi, centrul energetic din Caraiman, dacii vorbitori de latina circula inclusiv in Mass-media româneasca ACEASTA OPINIE este remarcabil de corecta, riguros argumentata si atingând cele mai importante aspecte ce au lipsit (dintotdeauna) sau au fost insuficient accentuate în cărțile comuniste de istorie. Răspunsul la întrebarea ridicată e foarte simplu: manualele alternative au fost create de indivizi dubioși si semidocti, acoliti ai miniștrilor educatiei din fiecare guvernare. In amintesc ca ma pregăteam (in tara) pt olimpiada pe tara la istorie când a apărut primul asemenea manual. O gluma proasta. Următoarele au fost din ce in ce mai slabe. Nu pot sa nu imi exprim compasiunea (la final) fata de autorul articolului: este trist sa vezi un intelectual articulat si cerebral rămas sa își trăiască viața in cloaca mediocrității numita România…

 32. D-le Daniel Roxin, vă împărtășesc vehemența, dar istoria fără probe este legendă. Nicolae Iorga, istoricul de geniu – care nu va mai fi egalat în cultura română, descrie ocuparea geto-dacilor în două etape: 1. cultură romană a fost adusă de negustori, meșteșugari și doici; 2. romanii pedepseau crunt pe cei care se opuneau, sau care trădau înțelegerile de pază a granițelor imperiului, așa cum a procedat Decebal – populația a fost strămutată în cele patru zări și înlocuită în întregime cu populații aduse tot din cele patru zări – cultura și populația Daciei au dispărut ! Iorga spune că pe aceste teritorii se vorbește românește datorită culturii țărănești de bordeie și a diverselor conjuncturi favorabile, din care cele mai importante sunt: 1. înfrângerea maghiarilor de către mongoli în anul 1241; 2. epidemia de ciumă care a măcinat imperiul mongol; 3. expansiunea otomană, care a slăbit slavonizarea (datorită turcilor, pe aceste meleaguri nu avem gubernii). În încheiere vreau să amintesc de munca deosebită a lui Iorga prin care a combătut legenda lui Bălcescu despre Mihai Viteazul: a dovedit cu documente că Mihai Viteazu nu putea să fie copilul natural al domnitorului Pătrașcu Cel Bun, deoarece Pătrașcu a decedat prin otrăvire în 1558, iar Mihai s-a născut în 1560, mama sa – slujnică – la marele chepuchhaie Constantin Cantacuzino, a rămas însarcinată cu stăpânul, care stăpân a distrus domniile pământești: mușatinii în Moldova și basarabii în Țara Românească.

  • Sunt foarte multe probe in sustinerea lucrurillor pe care le-am afirmat. Dv faceti referire la ipoteze demult depasite. Faptul ca cineva se numeste Iorga nu inseamna ca este detinator al adevarului absolut. Ideea ca cultura si populatia Daciaie ar fi disparut este o idiotenie, indiferent cine o sustine!

 33. Mulţumesc, Daniel, şi pentru postările serioase şi … da… inimaginabil de adevărate… Mulţumesc pentru ansamblul fotografiilor postate, căci este necesar să fie luate FIECARE ÎN PARTE şi arătate ce simbolizează fiecare: ele reprezintă o parte a sintezei cunoaşterilor dacilor – ultimul bastion al societăţilor spirituale profunde în Europa. Sufocată ulterior de poftele imperiilor şi năvala migratorilor, Dacia (numită aşa dinafara ei, de fapt) şi-a păstrat esenţa de păstrător al cunoaşterilor străvechi răspândită cândva în sânul întregii omeniri, păstrător alături de iarăşi neînţeleşii tolteci şi crezut-înţeleşii orientali. Africa păstrează ÎNCĂ ceva, înainte de a fi distrusă cu încrâncenare…
  Deşi sănătatea nu-mi permite deocamdată prea mult de lucru, voi începe să analizez ce primesc şi de la tine, şi de la alţii sensibilizaţi de tot ceea ce am scris (lucruri care sunt incredibile ÎNCĂ pentru mulţi, aşa cum se vede din unele comentarii de aici… Dar eu ştiu bine că CEI DIN URMĂ VOR VENI PRINTRE CEI DINTÂI…) Despre geţi (sau gheţi, cum se numeau ei înşişi când mergeau prin lume, s-o cunoască, om cu om, direct, după ce o ştiau bine din călătoriile astrale pe care fiecare copil învăţa să le facă alături de părinţii săi)şi despre lumea lor profund spirituală nu te poţi opri din a o descrie, atunci când începi să o pricepi…
  Trebuie dezvoltată şi întărită cunoaşterea celor pentru care ei erau numiţi de alţii ÎNŢELEPŢI… Iar noi să credem şi să răspândim nu neapărat un iluzoriu loc întâi printre alte popoare, ci CONCRET ceea ce putem aduce ca pregătire PENTRU REVENIREA PUTERILOR PROFUNDE OMENEŞTI, folosite intens de daci, la care omenirea a renunţat parţial pentru doar câteva milenii, în scopul conservării celorlalte vieţuitoare ale planetei, atâta timp cât vibraţia planetară a fost în mod natural foarte scăzută.
  Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile ce vor veni !!! (urare getică străveche, plină de profunzimi cărora nu le dăm azi ascultare. Încă.)

 34. Cele mai vechi scrieri de pe pamant sunt scrierile vedice si nu tablitele de la Tartaresti.

 35. Ma asteptam la un limbaj mai elevat din partea dumneavoastra, chiar daca ati avea dreptate, nu e normal sa folositi expresii de genul” Mai citeste, mai citeste” si altele.
  Apoi ar mai trebui vorbit si la persoana doua desi cam toti sau aproape toti ne tragem din Lucy, Eva sau Adam.
  Sau Europe…..nu mi-am verificat ADN-ul inca.

 36. Felicitari domnule Roxin pentru ceea ce faceti ! Ceea ce nu inteleg eu dincolo de toate discutiile este de ce nu se cerceteaza multitudinea de situri arheologice existente astazi pe teritoriul Romaniei.Bine -bine , nu avem suficiente dovezi, se zice ,dar de ce nu se fac investigatii de catre specialisti in locuri precum Argedava sau chiar Sarmisegetuza ca sa nu mai vorbesc de alte locuri mai putin cunoscute unde istoria iese practic la suprafata.Ma gandesc ca poate gasim si noi ceva vestigii prin locurile cu pricina. De ce noi, romanii, nu cautam dovezi ale identitatii noastre cand vestigiile istorice ne trag de mana, ca sa spun asa. O sa aud iarasi vechea scuza romaneasca cum ca la noi nu exista bani. De ce atata lipsa de interes ? Un alt exemplu este piciorul de pod constuit peste Dunare de Apolodor din Damasc , de la Drobeta-Turnu Severin ( si castrul roman de alaturi).Alte tari ar fi facut acolo un loc turistic de vizitat, nemaipomenit si astfel si-ar fi facut cunoscuta istoria, existenta lor acolo. La noi e totul o ruina…abia se mai poate intra pana acolo pe drumurile noastre. Oare nu ne meritam soarta…?Specialistii in domeniu nu au si o astfel de menire?Nu este datoria lor sa demonteze toata aceasta ”teorie a conspiratiei” vis a vis de poporul roman punand pe masa dovezi?Stim bine ca alte popoare cu dovezi mult mai putine si uneori neconcludente , au creat certitudini in ceea ce priveste istoria lor.De ce noi nu facem nimic pentru a spulbera parerile contrare ale altora, cautand dovezi?!Pentru ca se pare ca ele exista.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii