Noutăți

Adevărul din spatele meditației

 •  
 •  
 •  

Cu toții ați auzit câte ceva despre meditație. Unii poate ați și practicat această tehnică…

În legătură cu meditația sunt foarte multe opinii – unele entuziaste, altele critice. Uneori meditația este asimilată unui procedeu de spălare a creierului, de autohipnoză, sau este asociată obligatoriu cu mișcarea New Age, una care amestecă religiile și curentele spirituale pentru a crea un ghiveci din care nimeni nu mai înțelege nimic.

În același timp, în Orient meditația este privită cu totul altfel de majoritatea oamenilor. Maeștrii orientali, fie că vorbim de indieni, tibetani sau chinezi, văd în meditație o cale de a ajunge la niște adevăruri esențiale, un mijloc de a transcende realitatea imediată și de a accesa realitățile superioare ale spiritului.

În acest episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoașterii, ne propunem să întrăm în profunzimea acestui proces și să descoperim adevărul din spatele meditației…

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită la Nașul tv în fiecare duminică, de la ora 19:00 și în reluare, miercurea de la ora 12:30 și sâmbăta, de la ora 22:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Adevărul din spatele meditației

 1. cetățeanul tulburat // 12 iunie 2016 at 20:28 // Răspunde

  Adevărul e că societatea în care trăim, ne-a fost creată special să nu deprindem tainele meditației…și bineînțeles să nu avem știința de a ne exploata și explora corpul la nivel spiritual…biserica este o altă găselniță de a controla masele și a le păcăli, prea multe religii care se bat cap în cap…dumnezeul este același pentru tot ce mișcă în univers.

 2. Toate religiile au la baza aceeasi dorimta de a ajuta omul sa se desprinda de suferinta si durerile acestei lumi mult prea ancorata in planul material si ridicarea lui catre propria realizare spirituala. Toate aceste minunate intentii ale fondatorilor acestor religii au fost, dupa cateva generatii, acaparate, modificate, interpretate gresit cu intentie de cei care urmaresc obtinerea de foloase materiale fara sa le pese catusi de putin de sufletele oamenilor. Inca mai exista persoane care ne mai pot ajuta pe acest drum. Sunt foarte putine, unele incadrate in vreo religie, altele nu, si nu vor cere sau pretinde vreo plata pentru invataturile pe care le ofera. Singurul indiciu ca suntem in prejma unor asemenea persoane este linistea si pacea pe care le simtim cand suntem in jurul lor.

 3. ati facut meditatie vreunul din cei care comenteaza?eu am facut si va spun ca nu este pentru noi crestinii care credem in IISUS!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii