Noutăți

Adevărații Tarzani! Oamenii care au trăit în junglă timp de 40 de ani fără a avea contact cu civilizația

În urmă cu 40 de ani, în timpul Războiului din Vietnam, Ho Van Thanh a luat decizia de a se refugia în junglă împreună cu fiul său în vârstă de 2 ani, crezând că în acest fel vor scăpa de ororile războiului. De atunci și până în zilele noastre nu au mai avut niciun contact cu civilizația, stând ascunși în coliba lor din bambus aflată în adâncul pădurii din provincia vietnameză Quang Ngai.

Nimeni nu şi-a imaginat că Ho Van Thanh ar fi putut supravieţui 40 ani, după ce a dispărut în junglă în anul 1973. O bombă i-a distrus casa ucigându-i soţia şi doi copii, iar martorii au spus că l-au văzut când l-a luat pe fiul său cel mic și au fugit în pădure. De atunci și până în urmă cu trei ani, când au fost găsiți din întâmplare la 40 kilometri în jungla luxuriantă a vietnamului, nimeni nu a mai știut nimic despre ei. Trăiau într-o colibă mică în formă de cuib de pasăre, de lângă un pârâu, și nu știau că războiul se terminase.

tarzan1 tarzan2 tarzan3

Bărbatul slăbit în vârstă de 82 de ani putea comunica doar în dialectul Cor, o limbă a minorităţii etnice, iar fiul său, în vârstă de 41 de ani, nu comunica deloc și purta o haină făcută din scoarţă de copac. Dieta lor de zi cu zi includea manioc, porumb, frunze sălbatice și trestie de zahăr. Cei doi Tarzani din viaţa reală, şi-au confecționat propriile unelte din bambus și pietre.

Unchiul meu nu înţelege mare parte din ceea ce îi spun, şi nu vrea să mănânce sau să bea apă. Ştim că vrea să fugă din casa mea pentru a se întoarce în pădure, aşa că trebuie să fim cu ochii pe ei, susține Ho Ven Bien, un nepot al bărbatului.

În prezent se fac eforturi, pentru reintegrarea celor doi în societate.

sursa: odditycentral.com

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Adevărații Tarzani! Oamenii care au trăit în junglă timp de 40 de ani fără a avea contact cu civilizația

  1. „În prezent se fac eforturi, pentru reintegrarea celor doi în societate”
    Mai bine spus reintegrarea in matricea/inchisoarea banilor si a tuturor lucrurilor care mananca anii din viata oamenilor! Din pacate nu multi oameni ai „civilizatiei” ar putea sa scape din acest cerc vicios stapanind tehnici multiple de supravietuire ca si cei doi din articol! Ma intreb cand va veni vremea si sunt sigur de asta oare cati dintre cei civilizati vor refuza cipul fiarei?!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii