Noutăți

Adăugarea de litiu în apa de la robinet ar putea preveni mii de cazuri de apariție a demenței, sugerează un studiu recent…

  •  
  •  
  •  

Numai în Regatul Unit, aproximativ 800.000 de persoane trăiesc cu demență, iar numărul celor diagnosticați cu această boală este așteptat să crească semnificativ în următoarele decenii, odată cu îmbătrânirea populației la nivel european. Cu toate acestea, în prezent nu există nici un remediu pentru această condiție. Cercetătorii au observat că nivelurile de litiu din apă cresc sau reduc riscul  apariția demenței. Astfel, între 5,1 micrograme și 10 micrograme pe litru rata de demență crește cu 22%, comparativ cu nivelurile scăzute, de sub 5 micrograme pe litru.

Cu alte cuvinte, cu cât consumăm mai multă apă potabilă cu litiu cu atât scad șansele de apariție a demenţei la bătrânețe. Litiul este cunoscut ca având efect asupra creierului şi este utilizat ca tratament în tulburarea bipolară. Cu toate acestea, litiul din apa de la robinet se află la un nivel foarte scăzut, sub nivelul de utilizare în scopuri medicale.

Allan Young, profesor la Institutul de Psihiatrie din Londra, a declarat citat de The Telegraph: “Acest studiu se potrivește bine cu dovezile anterioare, care arată că litiul poate avea beneficii pentru sănătate, iar conținutul scăzut de litiu poate preveni demența”.

Datorită reactivității sale înalte, litiul nu este niciodată întâlnit sub formă brută în natură, fiind prezent totuși sub formă de compuși ionici. Este constituent al unor minerale pegmatice, însă datorită solubilității sale ionice, este prezent în apa oceanelor și obținut din saramuri și argile. Pe scală comercială, litiul este izolat electrolitic dintr-un amestec de clorura de litiu și clorura de potasiu.

sursa: http://www.telegraph.co.uk/science/2017/08/23/adding-lithium-tap-water-could-prevent-thousands-dementia-cases/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Nota redacției: să nu ajungem însă precum în cazul iodării sării: pentru un număr redus de persoane care au nevoie de mai mult iod este iodată toată populația, chiar și cea pentru care surplusul de iod înseamnă apariția unor boli!!!


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Adăugarea de litiu în apa de la robinet ar putea preveni mii de cazuri de apariție a demenței, sugerează un studiu recent…

  1. dementi sint cei care propun asa ceva .sigur exista ceva ce produce efecte secundare dar nu ni se spune.

    • Oameni buni, nu mai mancati sare ca contine sodiu care va dizolva esofagul si clor care va distruge plamanii! :))

  2. ‘Fiind incadrat in categoria metalelor usoare,ai va face pe unii mai usori de cap.Totusi sa nu generalizam;unora le priesc lucrurile mai grele:muzica,carnea de porc,etc.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii