Noutăți

Acești copaci „comunică” între ei. Poate fi salvarea a milioane de hectare de pădure…

Un tip special de tehnologie va fi utlizat pentru a afla care este rolul copacilor în combaterea schimbărilor climatice și cum poate fi amplificat.

Proiectul de cercetare va fi realizat de un parteneriat între Vodafone, Departamentul de Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale al Marii Britanii (Defra) și Forest Research.

Strategia implică atașarea de scoarța copacilor a unor senzori creați special pentru a putea rezista la condiții climatice extreme.

Timp de trei luni, durată în care tehnica va fi probată, senzorii vor putea transmite informații către cercetători.

Tehnologia folosită este oferită de Vodafone și face parte din abordarea Internet of Things (IoT). Dispozitive conectate la copaci transmit date către alte dispozitive interconectate, fără a fi nevoie de intervenție umană.

Utilizând astfel de tehnologii, oamenii de știință vor putea cerceta zone care până în momentul de față erau inaccesibile.

Acest parteneriat folosește noua tehnologie IoT pentru a îmbunătăți nivelul de înțelegere a impactului pe care schimbările climatice îl au asupra pădurilor noastre, ceea ce va ajuta la crearea de politici publice mai bune”, afirmă Malcolm McKee, șef al departamentului de tehnologie al Defra.

Citește mai mult: Playtech

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii