Noutăți

Aceste uluitoare sculpturi de mari dimensiuni sunt confecționate… numai din nisip! GALERIE FOTO

  •  
  •  
  •  

În timp ce admiri sculpturile incredibile, realizate cu măiestrie și cu o deosebită grijă față de detalii ale niponului Toshihiko Hosaka, îți vine greu să crezi că ele sunt confecționate, pur și simplu, din nisip și nu din lut sau alt material care ar putea asigura unor sculpturi de mari dimensiuni mai multă stabilitate și rezistență. De peste două decenii, Toshihiko Hosaka folosește numai nisipul, plus talentul și experiența sa, pentru a produce uluitoare opere de artă.

Hosaka, astăzi în vârstă de 43 de ani, realizează sculpturi de nisip și își îmbunătățește abilitățile necontenit, de peste două decenii. Astăzi, el este capabil să creeze sculpturi de mari dimensiuni, fără a utiliza forme sau adezivi amestecați în materia primă. Hosaka utilizează doar nisip umezit, pe care îl modelează cu doar câteva ustensile metalice de sculptură. Pentru a le realiza, el petrece ore sau chiar mai multe zile în șir, luptându-se cu mormanele de nisip umed. Rezultatul îi lasă aproape întotdeauna fără cuvinte pe privitori!

k

 

a

Din păcate, viața unei sculpturi de nisip nu poate fi altcumva decât foarte scurtă. Pentru a se asigura că splendidele sale creații durează ceva mai mult decât ar putea rezista în mod normal, înzestratul artist japonez le stropește cu o substanță care are capacitatea de a întări stratul exterior de nisip, împiedicând soarele, vântul sau ploile slabe să-i distrugă rapid creațiile. Astfel operele rezistă, de obicei, cu câteva zile mai mult.

b

Actualmente, Toshihiko Hosaka este recunoscut drept unul dintre cei mai talentați sculptori în nisip din întreaga lume. A participat, de-a lungul vremii, la numeroase concursuri de sculptat nisip, pe mai toate meridianele lumii, la câteva dintre ele obținând locul întâi. Ultimul său succes a fost la Fulong International Sand Art Festival, din Taiwan, unde a câștigat premiul întâi, pentru o uimitoare sculptură ce îl reprezintă pe legendarul spadasin japonez Musashi Miyamoto.

c

i

g

h

d

e

f

Sursa: www.odditycentral.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii