Noutăți

Aceste două cățelușe își caută părinți adoptivi. Ajută-ne să îi găsim. Video:

  •  
  •  
  •  

DANIEL ROXIN: Am salvat două cățelușe de pe marginea drumului. În acel moment erau “oarbe” și aveau doar 3 zile de viață, iar acum, la două luni și jumătate, așteaptă părinți iubitori să le adopte…

Iată povestea lor: La începutul lunii octombrie mă aflam în județul Arad. Undeva între satele Cuvin și Covăsânț am oprit mașina ca să schimb locul la volan cu iubita mea. Coborând amândoi din mașină am auzit niște scâncete din direcția gunoaielor de pe marginea drumului. Cercetând locul am găsit-o pe Miki (cea maronie) într-o pungă cu sticle goale, iar pe Kiki (cea cu alb și negru) blocată în ierburi, sub o creangă. Fuseseră abandonate pentru că erau… fetițe. Așa se mai întâmplă pe la țară! Nu credeam că au prea multe șanse de supraviețuire, dar am zis să încercăm. Le-am luat și în prima zi le-am alăptat cu o seringă pe care am găsit-o la o farmacie. Cum nimeni dintre cunoscuții din zonă nu au dorit să își asume responsabilitatea creșterii lor, am decis să le ducem cu noi în București…

Pe drumul spre București am oprit în Deva unde le-am lăsat peste noapte la spitalul veterinar ANDIVET pentru a sta la incubator. Dragele de ele aveau doar 32 de grade Celsius, cu 5 grade Celsius sub normal, și nu ar fi supraviețiut până în București. Mulțumită personalului inimos de la acest spital veterinar, au trecut peste primul hop important.
Ajunși în Capitală le-am oferit un pat călduț (într-o cutie de carton cu sticle calde), dragoste și îngrijire în apartamentul nostru (unde sunt și acum). Desigur, au mai fost diverse probleme pe care le-am rezolvat la Spitalul Veterinar CENTROVET București (zona Dristor) unde le-am scăpat de viermișorii intestinali, dermatită și de vreo 40-50 de pureci fioroși… Mulțumim din suflet și personalului medical de la acest spital!

Acum sunt sănătoase, fericite, jucăușe și pline de energie. Au învățat să își facă nevoile la punct fix (mă rog, în 80% din situații) și cresc precum Făt Frumos: cu peste 100 de grame / zi. După analiza anatomică făcută de medicii veterinari se estimează că vor ajunge pe la 25 de kg, la maturitate.

Nu am spus nimic despre rasa din care fac parte: Maidanez Imperial. Pe cuvântul meu! 😉

Și pentru că le iubim foarte mult, le-am făcut o pagină de Facebook: ca să le cunoască viitorii părinți, dar și ca să își poată spune opinia asupra mersului lumii. Au atâtea de zis că nici nu vă pot povesti! Până și vecinii ne-au bătut la ușă pentru a ne solicita o audiență la dânsele.

Așadar, dacă tu ești părintele iubitor pe care îl așteaptă, trimite-ne un mesaj privat pe pagina de Facebook Kiki&Miki. Te așteptăm în familie!

P.S. Fetele au Carnet de Sănătate și primele două vaccinuri făcute.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii