Noutăți

Acesta este Sombra, cel mai căutat câine din lume, după ce a participat la peste 300 de misiuni de capturare a traficanților de droguri. Recompensa pusă de mafia columbiană pentru capturarea sa

  •  
  •  
  •  

Sombra, este un câine special antrenat de Poliția Națională Colombiană pentru a găsi droguri. Femela de ciobănesc german a devenind erou național în Columbia după ce mai multe carteluri au pus o recompensă pentru capturarea și omorârea sa. În vârstă de 6 ani, Sombra sau Umbra, cum s-ar traduce numele ei, a ajutat până acum la confiscarea a aproximativ 10 tone de droguri și a participat la circa 300 de misiuni, în care au fost arestați peste 200 de traficanți.

Traficații Urabeños, cunoscuți și sub numele de Clanul Golfului, oferă 70.000 de dolari pentru capturarea sau uciderea sa, motiv pentru care autorităţile columbiene au luat decizia să o mute pe Sombra din zona unde opera gruparea de traficanţi, pe aeroportul din Bogota, unde poate fi mai bine protejată de către colegii săi umani.

“Faptul că doresc să o rănească pe Sombra și să ofere o recompensă atât de mare pentru capturarea sau moartea ei arată impactul pe care l-au avut acțiunile sale împotriva acestor traficanți. Urabeños este acum cel mai mare clan mafiot din țară. Acești oameni controlează o mare parte din comerțul cu droguri iar Sombra ne-a ajutat extrem de mult în misiunile noastre care au vizat capturarea membrilor acestui clan”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru cotidianul britanic The Telegraph.

Sombra a devenit un simbol al eforturilor autorităților de a combate traficul cu stupefiante în Columbia, o țară considerată a fi furnizorul numărul unu de cocaină al lumii, dar şi un furnizor principal de heroină şi de substanţe pentru fabricarea acesteia. Anual, potrivit estimărilor Administraţiei Statelor Unite pentru controlul drogurilor, în Columbia se fabrică circa 910 tone de cocaină. Șeful Urabeños este Dario Antonio Usuga, alias “Otoniel”, iar Statele Unite oferă o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informaţii care pot duce la capturarea sau moartea sa.

sursa: http://www.odditycentral.com/animals/colombian-sniffer-dog-is-so-good-at-her-job-that-cartels-put-a-price-on-her-head.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii