Noutăți

Acesta este primul pod de oțel printat 3D din lume. Are un aspect neobișnuit: arată ca o structură dintr-un film SF!

  •  
  •  
  •  

Recent, o companie din Olanda a prezentat primul pod de oțel inoxidabil, realizat prin printare 3D, de pe mapamond. Pentru fabricarea neobișnuitului pod, care are aspectul unei construcții dintr-un film SF, a fost nevoie de patru roboți, de 4,5 tone de oțel inoxidabil și peste 1100 km de sârmă.

Procesul de printare a durat destul de mult: o jumătate de an. Ce dimensiuni are noul și neobișnuitul pod obținut prin printare 3D? Lungimea sa este de 12,5 metri, în vreme ce lățimea este cu puțin mai mare de 6 metri. Trebuie spus că noul pod, operă a companiei MX3D, este confecționat dintr-un nou tip de oțel.

Prin procesul de printare 3D a fost creată o suprafață striată, pe măsură ce roboții așterneau metalul incandescent, strat peste strat. Desigur, suprafața podului poate fi netezită, însă producătorul său a decis să îi păstreze aspectul brut, pentru a fi scos în evidență procedeul de producție.

uzina

imagine

MX3D

Proiectantul a declarat că, dată fiind înfățișarea atipică a noului pod, acesta pare extras dintr-o „povestire science-fiction”. Neobișnuitul pod a fost construit în incinta unui șantier naval. Forma sa atipică se datorează predominanței liniilor curbe.

În ce scop a fost produs noul pod? Potrivit celor de la inhabitat.com, structura de oțel inoxidabil obținută prin printarea 3D va uni malurile canalului Oudezijds Achterburgwal, aflat în  Amsterdam, probabil în anul 2019. Până atunci, podul va fi supus unor teste. Recent, rezistența primului pod de oțel inoxidabil printat 3D a fost testată în ceea ce privește modul în care se comportă în cazul în care trebuie să susțină, simultan, un număr mare de pietoni. Rezultatul a fost pozitiv, conform cu așteptările producătorului. Vor urma și alte testări, până ce podul va fi instalat și dat în exploatare!

testari

structura 2

robot

proces

proiect

printare 3D

structura

Sursa: inhabitat.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii