Noutăți

Acesta este primarul Băluță, cel care își implora consilierii, în numele institutului Wiesel, să schimbe numele liceului “Mircea Vulcănescu”

ActiveNews.ro: Medic stomatolog de profesie, Daniel Băluță conduce sectorul 4 din București după tragedia din Colectiv, când Piedone a fost mazilit, iar el a fost numit interimar. După ce a câștigat un mandat plin, în urma alegerilor din vara anului trecut, Băluță s-a remarcat prin două inițiative răsunătoare: a mutat sediul primăriei într-un mall și a decis să schimbe denumirea Liceului „Mircea Vulcănescu”.

Pentru acest ultim proiect, Băluță a ținut să participe personal la ședința în care a fost dezbătută propunerea sa, pentru a-i „ruga din suflet” pe consilieri locali să o voteze.

Procesul verbal al acestei ședințe e document istoric. Este dovada modului în care ni se rescrie trecutul. Așa cum odinioară, nu demult, au fost rescrise cărțile de istorie, pentru ca PCR să devină un axis mundi al nației române. Nu întâmplător, printre argumentele cu care a militat pentru ștergerea lui Mircea Vulcănescu din memoria liceenilor de azi, Băluță a invocat citatul unui scriitor român care a fost membru PCR și președintele prezidiului Marii Adunări Naționale, după alegerile măsluite din 1946.

Tot în 1946 a fost condamnat și Mircea Vulcănescu. Astăzi, după 71 de ani, noi nu ne-am dezis de comunismul care l-a trimis pe Vulcănescu în temnițe. Dar ne dezicem de el.

Publicăm integral procesul verbal al ședinței Consiliului Local al Sectorului 4, pentru ca oamenii să afle și să țină minte cum s-a întâmplat totul. Cine a fost demn și cine lipsit de demnitate.

Citește mai mult: ActiveNews.ro

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii