Noutăți

Acesta este cel mai mic Cameleon din lume. Nu este mai mare decât vârful unui chibrit

  •  
  •  
  •  

Cea mai mică specie de cameleon trăiește pe o insulă mică de lângă Madagascar. Micuța reptilă, cunoscută sub numele de Brookesia Micra, atinge o lungime de 16 milimetri fără coadă și circa 29mm dacă coada se întinde.

Potrivit studiilor, specia minusculă s-a desprins dintr-o altă specie de cameleon pitic, prezentă în Madagascar, în urmă cu câteva milioane de ani.

Cameleonul minuscul nu este singura specie pitică descoperită pe această insulă de oamenii de ştiinţă: au fost identificate alte trei specii de astfel de reptile pigmeu.

Singuratic, cameleonul trăiește în copaci, dar este capabil să alerge rapid în cazul în care este amenințat. Adaptat la viața arboricolă și la vânătoarea de insecte, cameleonul are corpul puternic comprimat lateral, iar degetele picioarelor sunt orientate în două laturi opuse, formând un clește, cu care se prinde de ramurile copacilor.

Aproape jumătate din speciile de cameleoni de pe pământ trăiesc în insula Madagascar (Africa). Această comunitate de cameleoni este cea mai mare din lume, fiind unică și prin faptul că numără 59 de specii diferite, care nu se găsesc decât în Madagascar.

cameleon3 cameleon2 cameleon1

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: livescience.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii