Noutăți

Acesta este cel mai mare amortizor din lume, folosit pentru artilerie. Ce armată îl folosește?

  •  
  •  
  •  

Da, există amortizoare pentru artilerie și tancuri, iar trupele americane se laudă că le dețin. Deși am putea presupune că dispozitivul a fost inventat pentru teatrele de operațiuni, un zgomot scăzut al artilerie oferind un avantaj armatei care deține astfel de tehnologie, compania germană Rheinmetall, cea care a dezvoltat dispozitivul, susține că acesta a fost făcut strict pentru estomparea zgomotelor puternice din timpul antrenamentelor. În momentul deschiderii focului, un astfel de proiectil de 155 milimetri produce un zgomot puternic pe o rază de cel puțin 10 – 15 km, lucru extrem de deranjant pentru locuitorii din apropierea poligonului.

Un raport al Centrului de Informare Tehnică a Apărării de peste ocean informează faptul că Armata SUA are niște amortizoare de zgomot, atât pentru calibrul de 105 mm, cât și pentru 120 mm, pe care le utilizează în la Aberdeen Proving Grounds, asta pentru că locuitorii din Chesapeake Bay s-au plâns de nenumărate ori din cauza zgomotului produs de armata americană în timpul exercițiilor militare.

Dispozitivul se poate ridica până la un unghi de 30 de grade, dar nu poate fi atașat la turelă din cauza greutății. Costul total al construcției unui astfel de dispozitiv este de 100.000 de dolari, iar dispozitivul poate reduce zgomotul de artilerie până la 20 de decibeli.

După cum se poate vedea și în fotografii, dispozitivele sunt acoperite cu vopsea de camuflaj, deși, conform spuselor dezvoltatorilor nu au fost concepe pentru a fi utilizate în situaţii reale. Cei de la businessinsider.com au dorit să primească un răspuns de la oficialii din cadrul armatei americane cu privire la design-ul ales, însă s-au lovit de mai multe refuzuri din partea Pentagonului. Un răspuns neoficial ar fi că acest dispozitiv trebuie să se încadreze în peisajul militar.

sursa: https://www.businessinsider.com/this-what-silencer-howitzers-looks-like-2017-6


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii