Noutăți

Acesta este Alba, singurul urangutan alb din lume. Unul cu ochi albaștri (video)

Între despăduriri, schimbări climatice și braconaj, numărul urangutanilor care trăiesc în sălbăticie scade într-un ritm alarmant. În acest context, un orangutan a reușit să impresioneze o lume întreaga cu povestea sa și poate că acesta ne va face să fim mai atenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru și să schimbăm ceva, înainte de a fi prea târziu. Numele urangutanului este Alba, este o femeelă și ea, la fel ca planeta pe care trăim și noi, este cu adevărat unică. Alba este singurul urangutan alb cunoscut în lume.

Aceasta a fost salvată dintr-un sat indonezian de Fundația Borneo Orangutan Survival Foundation (BOS). A fost capturată ilegal și ținută într-o cușcă fără o îngrijire corespunzătoare pentru câteva zile, înainte ca salvatorii să ajungă la ea. Cercetările cred că Alba a fost orfană de la o vârstă fragedă și a fost prinsă fiind considerată o ciudățenie care le-ar fi adus braconierilor o sumă mare de bani. Când au găsit-o, suferea de o infecție parazitară, de deshidratare și avea o greutate corporală scăzută.

Alba-albino-orangutan2-750x422 Alba-albino-orangutan-750x422

Urangutanii, care au o culoare a blănii, de obicei, roșiatică-maronie, sunt creaturi foarte docile, prietenoase cu oamenii. Sunt cei mai solitari dintre primatele mari, cele mai multe legături sociale apărând între mame și descendenți ale acestora, care stau în contact fizic cu mamele lor în primele patru luni de viață. Fructele sunt componenta cea mai importantă a hranei urangutanilor; cu toate acestea mai mănâncă și coajă de copaci, ierburi, miere, insecte și chiar ouă de păsări.

Urangutanii sunt printre cele mai inteligente primate, fiind capabili să folosească o varietate de instrumente sofisticate; ei își fac cuiburi pentru somn, în fiecare noapte, din crengi și frunziș. Primatele au fost intens studiate datorită capacității lor de învățare și a ușurinței cu care interacționează cu alte animale sau chiar cu oamenii, atunci când au confort și se simt în siguranță.

sursa: http://www.odditycentral.com/animals/you-too-can-help-secure-a-safe-home-for-alba-the-worlds-only-known-albino-orangutan.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii