AIM radionica curs online

Noutăți

Acesta e primul tren de marfă complet autonom de pe mapamond, introdus în exploatare. A străbătut o distanță respectabilă fără nicio persoană la bord!

Înainte de lansarea trenului autonom al Chinei, compania minieră Rio Tinto a prezentat întregii lumi, conform sciencealert.com, primul său tren complet autonom, care, în prezent, este utilizat în Australia de vest. Compania minieră Rio Tinto, care, de altfel, a și dezvoltat noul tren, a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că acesta a realizat, cu succes, prima sa misiune de deplasare autonomă, fără mecanic de locomotivă. Astfel, pe o distanță de aproape 100 de kilometri, trenul marfar a călătorit fără a avea la bord nici măcar o persoană, care să-i supravegheze manevrele.Trenul autonom

Ambițioasa companie nu se va opri aici, la această primă reușită (o premieră la nivel global), realizată în regiunea Pilbara din Australia de vest, de unde se extrage minereul de fier. Misiunea recent reușită reprezintă primul pas în planul îndrăzneț de a pune în exploatare mai multe astfel de locomotive autonome. Trebuie spus că australienii folosesc trenurile autonome încă din primele luni ale acestui an, 50% dintre locomotivele companiei fiind autonome (putând funcționa fără comandă umană), însă, până acum, personalul specializat de supraveghere a fost tot timpul prezent în vehiculele feroviare. Până la finele anului viitor, compania australiană speră ca toate trenurile sale de transport al minereului să devină autonome!

Sursa: www.sciencealert.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii