Noutăți

Aceasta este CEA MAI RAPIDĂ MAȘINĂ ELECTRICĂ DIN LUME. Prețul său depășește orice așteptare! Poate merge fără șofer la viteze foarte mari. Foto și Video

  •  
  •  
  •  

Se spune că mașinile electrice nu vor fi niciodată la fel de puternice și rapide precum cele dotate cu motoare clasice, alimentate cu benzină sau motorină. Ei bine, devine tot mai evident că este o idee falsă! O companie chineză, numită NextEV, a proiectat automobilul Nio EP9, care nu doar că este extrem de rapid – fiind, de fapt, cel mai iute automobil electric din lume – dar și-a mai și depășit, recent, propriul record. Mașina a fost testată, de curând, pe un circuit deosebit de dificil, aflat în Germania.

În această lună, Nio EP9 a efectuat un tur al pistei de curse Nürburgring din Germania în 6:45:9 minute. În 2016 Nio EP9 a parcurs același circuit în 7:05:12 (minute). Pista este notorie pentru nivelul său crescut de dificultate. Rapidul autoturism „pe baterii” poate ajunge la 200 km/h în doar 7,1 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 312 km/h.

1

a

d

e

Compania producătoare spune că scopul asumat, la producerea acestui model, este ca oamenii să simtă din nou bucuria de a deține o mașină. Totuși, trebuie subliniat că Nio EP9 este departe de a fi o mașină pentru mase. Compania intenționează să producă, pentru început, doar zece unități din modelul EP9. O mașină de acest fel va putea fi achiziționată cu… 1,48 milioane de dolari. E o sumă!

c

Recentul record nu este singurul obținut de către Nio EP9. În februarie, Nio a devenit cea mai rapidă mașină autonomă de pe mapamond, stabilind un record de 2:40:33, pe Circuitul de curse din Austin (Circuit of the Americas, COTA). Atunci, puternicul automobil electric a atins o viteză de peste 257 km/h, fără a fi condus de către un șofer uman.

Surse: inhabitat.com, cnn.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii