Noutăți

Aceasta este cea mai mare piscină deschisă din lume. Se întinde pe mai bine de 1 km (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

San Alfonso del Mar, o stațiune celebră din Chile, se mândrește cu ce mai mare piscină din lume. Cu o lungime de 1.012 metri, este mai mare de 20 decât piscinele limpice și de șase ori mai mare decât cel mai apropiat competitor, piscina Orthlieb din Casablanca, Maroc. Aceasta deține, de asemenea, Guinness World Record pentru cea mai adâncă piscină din lume, având o adâncime de 35 de metri într-o anumită zonă.

Piscina a fost deschisă în decembrie 2006, după aproape cinci ani de lucrări de construcție, ar fi costat 1,2 miliarde de dolari, iar pentru a se umple este nevoie de 250.000.000 de litri de apă. Apa este pompată și filtrată direct din ocean, iar temperatura medie a acesteia ajunge la 26 ° C. În piscină sunt permise, pe lângă scăldat, și bărci de mici dimensiuni pentru plimbare. Apele sale turcoaz sunt atât de clare, încât se poate vedea fundul piscinei chiar și la capătul adânc. Întreținerea piscinei îi costă pe dezvoltatori circa 4 milioane de dolari americani pe an.

San-Alfonso-del-Mar-102 San-Alfonso-del-Mar-92 San-Alfonso-del-Mar-82 San-Alfonso-del-Mar-72 San-Alfonso-del-Mar-62 San-Alfonso-del-Mar-52 San-Alfonso-del-Mar-42 San-Alfonso-del-Mar-22 San-Alfonso-del-Mar-13 San-Alfonso-del-Mar-36

sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2147443/Worlds-biggest-pool-holds-66-million-gallons.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii