Noutăți

Aceasta este cea mai mare felină din lume! Nu este nici tigru, nici leu, ci un hibrid între ei. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Un ligru este un animal hibrid, rezultat din împerecherea dintre un leu mascul și o femelă de tigru. Ligrii arată ca leii dar au pete difuze. Sunt cele mai mari feline din lume, avînd ca rival doar tigrul siberian. Ligrii împărtășesc cu tigrii plăcerea pentru înot, ceea ce îi diferențiază de lei.

liger

Un ligru poate atinge lungimea de 3 metri, cu tot cu coadă, însă are o viață scurtă. Masculii de ligru sunt sterili, dar nu și femelele. Ele se pot împerechea atât cu leul cât și cu tigrul. Majoritatea exemplarelor existente trăiesc în captivitate și sunt rezultatul acțiunii omulului, în natură fiind văzute foarte puține animale de acest fel. Numele științific al ligrului este Panthera tigris × Panthera leo. Un hibrid născut dintr-un tigru mascul și o femelă de leu se numește tigon.

liger2

De asemenea, anul trecut s-a reușit aducerea pe lume a patru Ligri albi, rezultaţi dintr-un leu alb şi o tigroaică albă.

Meet the family: Yeti, Odlin, Sampson and Apollo are the world's first ever white lion-tiger hybrids - or 'ligers'

ligeralb

 

 

sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ligru

sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2534297/A-roaring-success-worlds-white-ligers-Four-brothers-rarest-big-cats-planet.html

sursa: http://www.ligerliger.com/pictures.php#


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Aceasta este cea mai mare felină din lume! Nu este nici tigru, nici leu, ci un hibrid între ei. Galerie foto

  1. Pai dar scrie in profetiile Sfintilor Parinti ca in zilele de pe urma multe animale vor disparea si vor aparea alte animale nascocite de om.

  2. astia nu or sa ne mai manince! or sa ne suga ca pe acadele…din plictiseala!!

  3. loc-timp-reper,am inteles!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii