Noutăți

Aceasta este CEA MAI MARE TURBINĂ EOLIANĂ DIN LUME. Fiecare pală a elicei sale măsoară 80 de metri! GALERIE FOTO

În Danemarca a fost fabricată și instalată o turbină eoliană gigantică, neîntrecută ca dimensiuni de vreo alta, din lume. Este un veritabil Goliat al turbinelor eoliene! În doar 24 de ore, această imensă instalație produce suficientă energie pentru aprovizionarea a sute de gospodării, vreme de o lună de zile. La cei 220 de metri înălțime, este mai înaltă decât London Eye (gigantica roată de observație din Londra, ce are o înălțime de 135 de metri). Chiar și elicea, singură, este mai mare decât „Ochiul Londrei” (London Eye).

k

Fiecare dintre palele elicei are o lungime de 80 de metri. O singură pală cântărește 38 de tone. Turbina din Danemarca nu este doar cea mai înaltă, ci și cea mai puternică din lume. Ea poate produce 260.000 kwh. Pe coasta britanică a Mării Irlandeze vor fi instalate 32 de turbine-gigant, care vor dispune de elice cu diametrul de 164 de metri. Transportul lor, efectuat pe mare, va necesita echipamente și nave speciale, având în vedere volumul componentelor și greutatea lor colosală.

e

Împreună, aceste turbine vor furniza energie suficientă pentru aprovizionarea a 230.000 de locuințe. Britanicii sunt preocupați într-o mare măsură de înlocuirea vechilor centrale nuclearo-electrice și a centralelor electrice care funcționează pe bază de cărbune. Cu cât o turbină eoliană este mai mare, cu atât ea produce mai multă energie și la costuri mai mici.

b

Americanii nu vor, sub niciun chip, să se lase mai prejos decât europenii, în materie de turbine eoliene-gigant. Ei au proiectat o turbină ce va avea 479 de metri, fiind cu mult mai înaltă decât Empire State Building. Turbina produsă de către americani va produce de 25 de ori mai multă energie decât o turbină obișnuită.

i

h

a

d

g

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii