Noutăți

Acadele cu petale de flori…

Creația culinară care seamănă mai mult a element decorativ, aparține magazinului Janet Best of Sugar Bakers Bakery, brutari de panificație. Florile sunt cultivate în interior (într-o mini seră) pentru a le proteja de insecte și toxine, înainte ca acestea să fie încorporate în bomboane, prăjituri și acadele. Dulciurile vin într-o varietate de arome, cum ar fi bomboane de bumbac, de panseluțe sau de iasomie.

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-15

“Din punct de vedere istoric, multe culturi diferite au utilizat flori proaspete în preparate culinare. Petalele de trandafiri au fost foarte populare printre indienii din Asia, planta liliácea (brânduşa, ceapa, crinul, lalaeaua) apare în felurile de mâncare din Orient, romanii utilizau violete, iar florile de dovleac umplute au fost populare în cultura italiana şi spaniolă. Înainte de a consuma orice tip de floare, trebuie să vă informaţi dacă sunt comestibile.” aflăm de la Anca Alungulesei, fondator RawCoco.(csid.ro)

Acadelele cu petale de flori devin un mare succes, motiv pentru care Janet, creatoarea lor, a glumit într-un interviu acordat site-ului mymodernmet.com, spunând că anul acesta va “crește” acadele în grădina sa!

Cele mai cunoscute flori folosite în realizarea unor dulciuri sunt trandafirii, violetele, panseluțele, iasomnia, lavanda, flori de dovleac și chiar păpădia.

Gustul și mirosul florilor bune de mâncat diferă de la un sezon la altul. Din strivirea unor flori se poate obține suc, sau, în unele țări, petalele de flori sunt amestecate cu brânză și se prăjesc.

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-9

FlowerLollipop11traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: boredpanda.com, mymodernmet.com, sugarbakers.theweddingmile.com, csid.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Acadele cu petale de flori…

  1. deosebit, minunat…frumusetea, imaginatia,
    creativitatea spiritului uman nu cunoaste limite!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii