Noutăți

Acad. LEON DĂNĂILĂ: „Sunt cel mai bogat din lume!”

  •  
  •  
  •  

Academicianul Leon Dănăilă are la activ peste 40.000 de operații. Este un geniu al neurochirurgiei romanești, fiind considerat unul din cele 500 de genii planetare ale secolului al XX-lea.

El a fost cel care a adus în România microscopul operator și laserul, scăzând astfel mortalitatea, în timpul operațiilor pe creier, de la 51%, la 4%.

Vreau să subliniez că România nu e formată numai din hoţi, numai din bandiţi, numai din oameni de nimic; sunt şi oameni care au importanţă. Eu asta vreau, să ridic ţara asta, să fac ceva pentru ea. Şi am făcut mult.

M-a întrebat o ziaristă: «Dar ţara ce a făcut pentru dumneavoastră?» «Păi, ţara n-a făcut nimic, n-a făcut nimic…».

Eu mi-am vândut şi apartamentul în care stau ca să am nişte bani pentru cercetare, cu condiția să rămân în el până mor, așa că nu mai am nici o avere.

Din punct de vedere material, la ora actuală sunt cel mai sărac medic din lume – nu din ţară, din lume. Nu mai am nimic, nici locuinţa, nu mai am nimic.

Dar din punct de vedere sufletesc sunt cel mai bogat din lume. Am inima plină, sunt foarte mulţumit, am făcut totul pentru oameni, iubesc atât de mult oamenii, să le fac bine oamenilor şi să îi fac pe oameni bine!

Această iubire faţă de oameni pe mine mă mulţumeşte cel mai mult.

Sursa: CERTITUDINEA nr.98


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii