Noutăți

Absolut sinistru: Condamnații pentru luare și dare de mită și abuz în serviciu scapă de pedeapsă dacă achită prejudiciul

Cu alte cuvinte, undă verde pentru corupție totală. Ai dat mită, ai luat mită, ai făcut un abuz în serviciu? Nicio problemă! Dacă plătești prejudiciile, scapi de dosar penal și poți să încerci din nou. Vorba aia, cel mult dai banii înapoi. Asta e ceea ce vor cinstiții noștri politicieni patrioți… Vă e greață cumva? Și mie, dar ce putem face?

Iată ce aflăm despre Legea Grațierii, ajunsă în comisia juridică din Senat:

“Comisia juridică din Senat a decis, astăzi, să adopte mai multe amendamente potrivit cărora cei condamnați pentru luare și dare de mită și pentru abuz în serviciu vor scăpa de pedeapsă, cu o condiție, și anume achitarea în totalitate a prejudiciului din dosarele penale. 

Amendamentele au fost propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu. Astfel, prin modificările aduse proiectului de lege al Guvernului privind grațierea colectivă, cei condamnați la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Ce amendamente au fost adoptate până în prezent

Până acum, senatorii jurişti au decis ca pedepsele cu închisoarea de până la 3 ani inclusiv, aplicate de instanţa de judecată, să se graţieze în întregime. În forma Guvernului, iniţiatorul actului normativ, se graţiau în întregime pedepsele de până la 5 ani.”

Citește mai mult aici: SURSA


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii