Abordarea holistică în sănătate

”Nu mai plânge atât, că ai să te îmbolnăvești!”. Sau ”Uite, cutare a murit de inimă rea!” – spuneau mamele și bunicile noastre. Am preluat de la ele aceste expresii și convingeri. Fără să știm ce facem la modul teoretic, abordam intuitiv, la modul holistic, problemele de sănătate: trupul și sufletul văzute ca un sistem de vase comunicante. Astăzi medicina integrată oficializează relația biunivocă dintre emoție, gând și suferințele trupului. Nimic nou sub soare?
Ce este holismul?
După definițiile din dicționar, holismul este o concepție metafizică idealistă de la începutul sec. al XX-lea, care interpretează mistic teza ireductibilității întregului la suma părților sale, considerând drept „factor integrator” al lumii un principiu imaterial și incognoscibil.
Mai pe înțeles: omul este un tot indivizibil ce nu poate fi explicat doar prin componentele sale (fizic, psihic, psihologic) luate separat, în absența elementului osmotic – ”factorul integrator, imaterial și incognoscibil”: energia vitală.
Starea de sănătate optimă este reflexul armonie, al echilibrului instaurat pe toate nivelurile ființei umane – corp, minte, spirit și emoții -, atunci când energia vitală circulă nestingherită. Iar boala este rezultatul unui dezechilibru ce împiedică fluxul energetic să își urmeze calea.
De ce este esențial să abordăm sănătatea integral?
Pentru că orice dezechilibru (fizic, emoțional sau spiritual) își pune amprenta în mod negativ asupra întregului minte-corp. Degeaba tratezi semnele perceptibile ale bolii, de la nivel fizic, dacă nu înlături modificările lăuntrice ale forței vitale, care stau la baza lor. Vindecare doar ”de suprafață” există… doar la modul iluzoriu. O iluzie păguboasă: forța vitală stăpânește într-o suveranitate deplină. Iar a o ignora înseamnă a condamna corpul la moarte.
Ce înseamnă să ne tratăm holistic?
Organizația Mondială a Sănătății definește abordarea în sistem integrat a sănătății astfel: o abordare globală – prevenție și tratament – a aspectelor fizice, psihologice și sociale, clinice, umane și etice (cu trimitere la relația medic-pacient).
Medicina holistică aplică principiul vaselor comunicante și în privința terapiilor: integrează toate modalitățile – atât convenționale, cât și alternative – de diagnosticare, tratament și prevenție. Ținta: asigurarea unui flux liber al energiei prin corp, minte și spirit. Adică starea generală de bine. Bonus: accentul pe educația pacientului și pe participarea lui la procesul în curs (prevenție, diagnosticare, vindecare).
Echipa de cercetare științifică AIMGroup din România
Starea generală de bine este și ținta unui grup de cercetare din România care activeză de un sfert de secol în domeniul terapiilor bioenergetice, al stimulării cerebrale prin lumină și sunet și al parapsihologiei. Tehnologiile realizate de AIMGroup acționează blând asupra organismului, stimulând dinamizarea forței vitale și declanșarea naturală a proceselor de vindecare. Oferta AIMGroup cuprinde programe și produse digitale (eBook-uri), aparate premium și accesorii cu țintă comună: o gamă variată, dezvoltare personală, reprogramare mentală, învățare accelerată, amplificarea forței gândului, dizolvarea blocajelor emoționale și restaurarea stării de sănătate la nivelul întregii ființei.
Pentru mai multe informații despre tehnologiile și materialele puse la dispoziție de către echipa Aimgroup găsiți pe www.aimgroup.ro sau la numărul de telefon 031 425 44 64
Autor: Denisa
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu