Noutăți

ABERAȚIE URIAȘĂ: “Secuii” au inițiat autonomia Ținutului Secuies. Textul a apărut în… Monitorul Oficial. Cu toate acestea, în România nu mai există secui, conform recensămintelor

 •  
 •  
 •  

Conform News.ro “O iniţiativă legislativă cetăţenească, susţinută public de către Laszlo Tokes, privind declararea autonomiei Ţinutului Secuiesc, a fost publicată în Monitorul Oficial, ea urmând să fie transmisă şi către Parlament, pentru discutare, alături de listele cu cel puţin 100.000 de semnături.

După ce vor fi îndeplinite formalităţile, iar iniţiativa este depusă la Parlament, ea va fi transmisă Curţii Constituţionale pentru un aviz.

Iniţiativa legislativă cetăţenească este a doua tentativă de a declara, prin lege, autonomia Ţinutului Secuiesc. O lege iniţiată de parlamentarii UDMR pe această temă a fost respinsă definitiv în anul 2012, după 7 ani în care ea a rămas nediscutată în Parlament.”

Aberația acestui demers este uriașă, dacă numai pentru faptul că la ultimul recensământ toți secuii s-au declarat unguri. Delarându-se unguri, înseamnă că în mod oficial în România nu mai există secui. Prin urmare, o altă națiune – cea ungară – vrea autonomie pentru un ținut care ar fi “aparținut” altei etnii – secuilor!!!

Indiferent ce spun ignoranții și manipulatorii de doi bani ai istoriei, realitatea este următoarea: ungurii și secuii sunt două națiuni distincte. Între timp secuii au fost maghiarizați, din păcate pentru ei, și și-au pierdut identitatea, crezându-se astăzi maghiari.

Faptul că acesta este adevărul reiese clar din documentele istorice medievale. Este suficient să amintim faptul că secuii au luptat adeseori împotriva ungurilor (chiar și alături de Mihai Viteazul) și că în secolul XV, după răscoala de la Bobâlna, s-a emis un document infam numit UNIO TRIUM NATIONUM prin care se stabilea că cele trei NAȚIUNI favorizate din Transilvania sunt ungurii, secuii și sașii, românilor luându-li-se toate drepturile.

Dacă secuii și ungurii ar fi fost aceeași națiune, nu ar fi existat acestă diferențiere inclusă în actele oficiale ale vremii.

Prin urmare, asistăm la o nouă provocare mizerabilă efectuată de extremiștii maghiari care nu vor să accepte că trăiesc în România!

Pentru mai multe informații despre adevărata istorie a Transilvaniei, vă invit să urmăriți filmul TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Varianta în engleză a filmului:


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

8 Comments on ABERAȚIE URIAȘĂ: “Secuii” au inițiat autonomia Ținutului Secuies. Textul a apărut în… Monitorul Oficial. Cu toate acestea, în România nu mai există secui, conform recensămintelor

 1. ce gluma buna 🙂 in ungaria se poate asa ceva ? democratia este numai daca ambele parti au aceleasi drepturi si obligatii nu doara una din ele are drepturi si cealalta doar obligatii. tiganii din budapesta de abia asteapta sa faca si ei un referendum pentru denumirea budapestei in rromastan

 2. Ţinutului Secuiesc fara secui // 26 ianuarie 2017 at 14:44 // Răspunde

  Se incalca constitutia Romaniei!

  Nu este corect sa se perpetuati falsificariile antiromanesti ale istoriei.

  In interviul TVR acordat lui
  Kelemen care tot a batut apa in piua …. pentru ca-i merge ….
  TVR a evitat sa-i se puna intrebarile de pe blog ocupind timpul cu discursul lui H. Clinton!

  Kelemen solicita privilegii in secuime dar nu mai exista niciun secui inregistrat la ultimul recesamant din 2011!

  TVR promoveaza confuzia ca secuii sunt unguri!!

  Kelemen invoca drepturi de pastrarea identitatii maghiarilor dar ministrul culturii UDMResit n-a avut o buna influenta pentru promovarea culturii romanesti!

 3. Basescu: Niciodata nu va fi autonomie in Tinutul Secuiesc // 26 ianuarie 2017 at 14:45 // Răspunde

  Basescu: Niciodata nu va fi autonomie in Tinutul Secuiesc

  https://www.youtube.com/watch?v=pHtLoly9OUo

 4. Fost şef al contraspionajului, dezvăluiri despre agentul secret Laszlo Tokes // 26 ianuarie 2017 at 15:31 // Răspunde

  Fost şef al contraspionajului, dezvăluiri despre agentul secret Laszlo Tokes

  https://www.youtube.com/watch?v=lhk-LtVl–w

 5. helwig, asa-i ca acolo chiar nu ai acoperiti sa linistesti elementele anarhice?

 6. Bravo!
  E indeajuns sa dam share la filmulet si scapam de a mai irosi cuvintele si a bate la taste.
  Sunt curios ce ati pregatit pentru partea a doua.
  Salutam echipa ” Cunoaste lumea”!

 7. Haideti sa facem o petitie on-line de sustinere a Romaniei in unitate:
  Uite un subiect pe care intr-adevar ar trebui sa ne Unim si sa spunem, cu voce ferma, oricui (Corporatii=neo-liberalisti, unguri, rusi etc.) ca Romania este Stat Unitar si Indivizibil. Ne-am razboit in ultimele luni, intre noi, pe tema guvernului, presedintelui, parlamentului, SRI-ului, comisiilor, coruptiei, gratierii, dar pe ce nu ne-am razboit… ca fraierii, daca imi permiteti un cuvant “politically incorrect”! Sub ochii nostrii Romania este sub asediu, cu institutii ocupate partial de serviciile secrete ruse si alte entitati din cele enumerate mai sus. Haideti sa facem o petitie on-line si un miting pentru asta, haideti sa il facem la Alba-Iulia, haideti sa ii santajam pe politicienii pe care unii sau altii din noi ii sustinem si in fruntea manifestarilor sa fie DE MANA presedintele, sefii camerelor si premierul. Mesajul sa fie puternic!

 8. Raspunsul romanilor este sintetizat in propozitia: ” Cand o zbura porcu’ ! “

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii