Noutăți

A opta minune a lumii? Temple secrete săpate în pământ de un excentric italian. Galerie Foto

În nordul Italiei, la poalele Alpilor, la 30 de mile depărtare de orașul antic Turin, se află valea Valchiusella. Îngropate adânc în roca antică de aici sunt ascunse cele mai mari minuni ale acestei regiuni.

Aici, la aproape 300 de metri adâncime, se află un secret surprinzător- unul care se aseamănă cu legendarul oraș Atlantis și care a fost numit de către Guvernul italian A Opta Minune a Lumii. Sub deal, aflate pe cinci nivele, sunt nouă temple ornate a căror mărime și opulentă iți taie răsuflarea. Ele povestesc despre istoria umanității și sunt legate intre ele prin sute de metri de tunele decorate care ocupă o suprafața de aproape 90.000 de metri cubi. Spre comparație, Big Ben ocupă doar 4.500 de metri cubi.

Guvernul Italian nu a știut mult timp de existenta lor, despre care a aflat recent. Dar Templele Damanhur nu sunt opera vreunei civilizații antice dispărute, ci a unui fost agent de asigurări din nordul Italiei care, inspirat de o viziune din copilărie, a început să sape în rocă. Totul a început în anii 60 când Oberto Airaudi avea 10 ani și, spune el, a avut o viziune a unei vieți anterioare în care existau niște temple extraordinare. Acolo locuia o comunitate evoluată care se bucura de o existență idilică, în care toți oamenii munceau pentru binele lor comun. “Dorința mea era să recreez templele din viziunea mea,” a spus el.

damanhur 2

În 1977, el a ales un deal izolat unde a știut că roca poate susține structurile pe care le avea în minte. Oberto Airaudi s-a mutat acolo și, împreună cu niște prieteni, a început să sape pentru construcția Templelor Damanhur, numite astfel după templul antic subteran egiptean care înseamna Orașul Luminii.

Timp de 16 ani după aceea, într-un mare secret, pentru că nu aveau permisiune pentru lucrări, voluntari din întreaga lume au lucrat în ture de patru ore acolo. Ei s-au finanțat din mici afaceri locale pe care le-au făcut în comunitatea locală.

În 1991, câteva din cele nouă încăperi erau aproape complete, având picturi murale, mozaicuri, statuete, uși secrete și vitralii.

Dar secretul templelor a ieșit la iveala când politia a descoperit locul secret și autoritățile le-au confiscat templele. Ulterior, ei au primit din nou permisiunea să continue lucrările, iar acum comunitatea Damanhurienilor are propria universitate, școli, supermarketuri organice, ferme, brutarii  și case eco.

Oberto Airaudi spune ca “Templele vor să le reamintească oamenilor ca suntem capabili de mult mai mult decât realizăm, de fapt, iar comori ascunse pot fi găsite în fiecare dintre noi, odată ce știm cum să le accesăm”.

temples-of-humankind-damanhur-32 temples-of-humankind-damanhur-42 temples-of-humankind-damanhur-52 temples-of-humankind-damanhur-62 temples-of-humankind-damanhur-112 temples-of-humankind-damanhur-125 temples-of-humankind-damanhur-145

damanhur 1

Traducere și adaptare, Ancuța Motoianu

Sursă:dailymail.co.uk

Surse foto: amusingplanet.com, dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii